Med.Over.Net

Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

2 abraziji po 2 uspešnih nosečnostih

Default avatar

AjdovkaBS

Dovolite mi, da vam najprej opišem svojo situacijo. Stara sem 39 let. Dvakrat sem rodila, in sicer 2010 (deklico) in 2015 (fantka). Oba sta zdrava. Obe nosečnosti sta potekali brez težav. Pri fantku se je še pred 14 tednom nosečnosti sicer pojavila krvavitev kot enkraten dogodek, brez krčev.... Leta 2016 sem ponovno zanosila in po krvavitvi v cca. 6 tednu sem s pomočjo abrazije splavila. Enako se je ponovilo letos, ko sem splavila v 10. tednu nosečnosti in spet so mi naredili abrazijo. Kot veste je v človeški naravi, da se sprašujem(o) zakaj je do teh dveh, zelo neljubih dogodkov prišlo. Zanima me kako naprej? Ali po vašem mnenju obstaja velika oz večja verjetnost, da se ponovno ponovi nepravilno razvijanje plodu? Bi bilo po vašem mnenju smiselno opraviti kakšne dodatne preiskave? Morda kakšno genetsko, morda kakšno podporo s pomočjo hormonske terapije. Želja imeti tretjega otročička je namreč velika pri obeh.
Hvala za odgovor.
Ajdovka
Default avatar

Lilka

Meni je dr po SS (stara 38 let) rekel, da je naslednja nosecnost popolnoma neodvisna od prejsnjega SS. Je pa res, da je pri najinih letih vecja moznost za kromosomske napake, ki so lahko vzrok za SS.