Med.Over.Net

Nosečnost

Odgovarjajo: Branka Žegura, dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

Branka Žegura , dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Branka Žegura

Ime Oskar

Default avatar

nosecka333333

Pozdravljeni,

Zanima me, kaj menite o imenu Oskar?

Sama poznam tudi majhne Oskarje in vsi so simpaticni, zato mi je to ime zelo lepo ze nekaj casa. Tudi ni prevev pogosto, ni prekratko ...
Vendar partnerju ni vsec, pravi, da je starinsko in predvsem ime za psa. Dobila sem celo lomentar, da se sliai nacisticno :p

Zanima me sirse mnenje, ne le mnenje bliznjih, ki je morda nekoliko omejeno s podobo malega dojencka, ki je lahko le Mihec ali Lukec :) Ki pa bo enkrat odrasel fant :)

Aja, pa se nekaj.. Ali je zelo motece, ce se priimek zacne na R? Pravijo namrec, da naj se ime ne bi koncalo na crko, s katero se zacne priimek. Vendar mene pri izgovoru ne moti.
Default avatar

Njanja

Ne vem, mogoče sem čudna, ampak če otrokovemu očetu ime ni všeč, potem je ta debata brez vezna. Kaj ima zraven mnenje nekih tujcev na forumu, če mnenje partnerja ni pomembno? O_o Saj bo obstajalo eno ime, ki bo všeč obema, ali pa do katerega bo drugi vsaj nevtralen, vlada?!
Default avatar

lepooo

Meni je pa všeč. Zelo možato se sliši. Tisočkrat bolje kot pa Nej, Taj, Xai in podobne kombinacije žrebanih črk.
Default avatar

Ime za fantka

Meni je ime Oskar zelo všeč. "Nacistično" se mi bolj sliši kak Friderik, ne pa Oskar. Ampak če partnerju ime ni všeč, potem nič ne pomaga, ime mora biti všeč obema.
Sta že našla kako drugo ime?
Default avatar

nosecka333333

Ja, ko se pogovarjava o drugih imenih oziroma imenih, ki so partnerju vsec nekakk pristaneva pri tistih bolj pogosto uporabljenih. Tako da bo verjetno Luka ali kaj v tem smislu.
Default avatar

Ime za fantka

Haha, midva sva imela podobne težave in sva pri drugem fantku tudi našla kompromis v imenu Luka👍.
Koliko si pa noseča? Se že mudi z imenom?
Default avatar

nosecka333333

Haha..
Ne, mudi se se tako zelo..rok imam decembra..
Default avatar

Kajpati

Lukas?