Med.Over.Net

Slušni aparati in zaščita sluha

Kdaj in kako preveriti sluh, kateri slušni aparat izbrati, kako do njega in zakaj, vzdrževanje slušnih aparatov in ušesnih vložkov (oliv), rešitve za tinitus, tehnični pripomočki za naglušne, kako zaščititi ušesa pred vodo in hrupom in še več o ušesih, sluhu in njegovem varovanju.

Ponudba tehničnih pripomočkov pri nas...

Default avatar

pripomoček

Nekaj tehničnih pripomočkov pa imajo tudi v prodjalni SA Widex, kjer pa se prvo posvetujete z akustikom, poiščete tisto pravo. Npr. čeveljčki in kabel za poslušanje zvokov direktno iz naprave (za ipde, telefone, računalnik), pa schoola sistem, kar nekaj reči.
Žal pa v sloveniji in evropi ni telefona z izpisom govorjenega teksta - ameriški cap tel (center ki pokriva skoraj celotne zda).
Ostali teledoni pri hudi okvari niso prav pretirano koristni. Dobro jakost in prijazen zvok imajo stari Panasonicovi telefoni. Sama sem se na Widexu temeljito pozanimala in preiskusila stvari ki so na voljo, ki so smiselne za hude okvare kjer se uporablja najmočnejše SA.
Default avatar

pripomoček

Še informacija. V nekaterih podjetjih imajo in dobivajo sredstva za invalid (kvotni sistem zaposlovanja), ki se lahko uporabijo za prilagoditev delovnega mesta. To pomeni da se lahko namenijo sredstva za nakupe slušnih pripomočkov, tudi doplačila slušnih aparatov, ki omogočajo delavcu normalno /čim bolj vključevanje v delo.
Default avatar

labrador

Pozdravljeni !

mene zanima kje bi se lahko kupila ročna ura z vibriranjem namenjena pać gluhim in naglušnim osebam.pozdrav!
Default avatar

adfklj

Ponudba tehničnih pripomočkov je kar dobra. Vprašanje pa je, kako kakovostni so ti tehnični pripomočki.
Default avatar

razumem

Pripomočki so kakovostni. Uro lahko kupite na ZDGNS na Drenikovi ali pa na Widexu na Resljevi.
Default avatar

adfklj

Kaj mi bo ura? Uro imam na roki. Jaz rabim pripomoček, s katerim bom normalno slišala, ne pa, da si bom merila čas.
Default avatar

Petra Rezar

Pripomoček za boljši sprejem zvoka je še vedno slušni aparat, po potrebi polžkov vsadek. Oboje napiše zdravnik na napotnico. Za boljše slušne aparate je potrebno doplačilo, ker je standard omejen.

Lp
mag. Petra Rezar
Default avatar

sandi♥

Meni zelo pomaga klicni center za osebe z okvaro sluha. To je super tehnični pripomoček, ki pa žal ni naveden tukaj. :)
Default avatar

pa se sliš

Pozdravljeni

Na to temo samo to, SA ki ge krije zavarovalnica je standardni SA . Če si prejel nadstandardni aparat brez doplačila do dopolnjenega dvajsetega leta starosti in si se nanj navadil, se je treba po dvajsetem spet navaditi na standardnega če nimaš sredstev za doplačilo. Pa mi povejta kako se počutite s takim tehničnim pripomočkom.....