Med.Over.Net

Slušni aparati in zaščita sluha

Kdaj in kako preveriti sluh, kateri slušni aparat izbrati, kako do njega in zakaj, vzdrževanje slušnih aparatov in ušesnih vložkov (oliv), rešitve za tinitus, tehnični pripomočki za naglušne, kako zaščititi ušesa pred vodo in hrupom in še več o ušesih, sluhu in njegovem varovanju.

Gluhi in zaposlitev

Default avatar

mihau

Mihelj nisem dovolj pameten. Par dni nazaj je v primorskih novička (ki žabarije ne briga), da je 51% lastnik banke koper privredna banka zagreb, 49% lastnik pa intesa san paolo. Mi nikakor ne potegne. Saj je oboje ista skupina. Zdaj bo nad primorsko in komitenti banke bedel zagreb in vlekel odločitve. Mal taljane razumem. Zagreb bolj pozna naše balkanske finte.
Vsakak prošnja podjetij za kredit bo morala z obširno dokumentacijo v Zagreb, prej bodo vse prevohali, in pri odločitvah jih bo vlekla lastna korist, npr luka reka bo imela prednost pred luko koper, etc. Oni bodo odločali kaj gre tu v stečaj. To je povezano z nacjonalnim interesom in službami. Hvala koreliču, bavčarju in vodjem interevrope, ki so jo prodali. Podobno bencinske pumpe istrabenza, ki so še danes donosne, hoteli, ala kempinski pa so preč.
Banke v maloobmejnem predelu se ne proda sosedom.
A boli žabavo mačeho za primorsko in slovenstvo.
S prvim oktobrom se že pozna hrvaški bič - določene reči bodo ukinili in podražali storitve (dobil sem izpis).
Se pa ne upajo janso in glasno na banki napisat PRIVREDNA BANKA ZAGREB.
Ena sama laž in skrivalnice povsod.

Ti zasledim včiri lansko njus, da je sodniku daisengerju povedal hrvaški ustavni sodnik, da so hrvatom dali posnetek afere drenikova sokolac (hr) američani, kot kazen, ker smo se kujali v zvezi z zda sankcijami proti rusiji zarad krima (kosovo?). Nihče ni tega ovrgel. Torej, vse snemajo kar govorimo po telefonih in netu.

Druga pa, novička, da šepetajo v bruslu, da se pripravlja sprememba v taljanskih bankah, da bi pred zlomom banke za 20 dni bilo onemogočeno dvigovanje dnarja, da folk v paniki ne bi banko spraznil.
Šli smo pod taljanske banke, pa so tako slabo stoječe kot mihelj. Tik pred stegnitvijo.
Ne vem a naj grem v A banko. Imajo zakomplicirane tarife.
Ja folk, vse to so službe. Ki so venišing.
Lp

O zdravstvu pa kdaj drugič
Default avatar

mihau

Torej,
ker obljuba dela dolg

Mihelj kupi kliota, rad bi pa da se bi peljal kot v mercedesu ali tesli s pospeškom 1 G.
Ne gre, kolkr dnarja tolko muzike.
Enako je v zdravstvu.
Za nemške et ol in ameriške vložke v zdravstvo imajo tako razvito, napredno zdravstvo kot ga majo, 1 G pospeška, za slovenski, še padajoči vložek, pa imamo to kar imamo.
Dejstvo je sicer da denarnovodovodna napeljava pušča, če se spomnemo sam na provizije operacijskih miz, ob tem, da multinacjonalka ne pusti, da kupimo mizo v avstriji, kjer je pol cnej. Tle moraš pr zastopniku, ob zastopnikih in serviserjih, ki so šlampasta beda, in nenasitni po novcu.
Da ne govorim o farmaciji, ki dela in prodaja le tisto kar fajn nese, ne pa karvečina ljudi rabimo. Razvijajo za holesterol, protitelesa za svega i svašta, ki so draga bolj kot žafran. Njim se ekonomsko ne splača razvijat antibiotikov in cenenih zadev. Namesto aspirina vsilijo drage novejše bistveno dražje tablete (znajo prepričat) celo napaka da je dat takim aspirin. Holesterol v krvi naj bi bil 0.0,, da bi vsi jemali statine.?
Problem, glavni, so baje koncesjonarji, ki sicer delajo v javnem sistemu, Ampak, tam je vodilo zadovoljen bolnik. In vso opremo si mora kupit sam. In nanje se prisesa cel kup pijavk,

In čakalne dobe so umetno utvarjene, ker ni dnarja. Tolk plačamo in basta, rače ZZZS.

Povsod na majo za norca.
Lp
Default avatar

mihau

Da nadaljujem,

posledica je negativna selekcija. Zda in zahod pobereta taboli kader, kar jim pomagajo tudi te, kao izmenjave študentov, diplomantov etc.
Sposobni in podjetni grado, tist kar nima kam pa ostane tle. Še tistih par špic ne cenimo. Kok je sam ŠLO bla svinska do nevrokirurga dolenca. In špice vidijo in jo stegnejo.
Če gre tip ven ima bistveno večjo plačo, večje možnosti strokovne rasti.... Evo sam srčn kirur, ki bi ostal v ŠLo pa ni imel stanovanja da bi pripeljal družino v lj. Z bedno plačo ni mogel niti pomislit na stanovanja. In je šel. Bedna raja pa zdaj kokoče o otroški srčni kirurgiji.

Drugo,
dvigujem dnar na bankomatu in stalno so novi, prvič uporabljeni bankovci.
Očitno v bruslu nonstop tiskajo denar in ga napol zastonj dajejo bankam.
Le te računajo za kredit 8% obresti obresti na vloge pa so 0.01%. In pr plačilu s kartico vzame banka 3 do 5% provizije
Kaj to pomeni?
Da se ne da varčevat za stara leta
Da so plače in penzije zarad poplave časopis-bankovcev vsak dan manjše, ker ni revalorizacije i inflacijo
Da se ne da se ne da šparat ampak moraš trošit kot za konca juge in markoviča
Ob vsem tem pa so cene v štacuni vsak dan višje
Da bo delovnih mest vedno manj

Nekaj je zelo narobe. K sreč je konec blizu, glejte sam to sušo, vročinske vale, pozebo. Ni konc, vsak let se bo stopnjevalo. Par narava uspostavlja ravnovesje. 9 miljard destruktivnih humanoidov je očitno presedlo materi Zemlji.
Če je toliko vrst izumrlo bo pač še ena.

Pa ni bilo treba da je tako. Dovolj je znanja, da bi vsi lahko živeli dobro, v ravnovesju z naravo.
Žal kapital-egoizem in lačne oči prevladajo.
Glovek človeku šnicel, namesto prijatelj.
Pr mihlu je 37 stopin v senc! Dobr kaže na gornje o koncu neke zgrešene ere.

Res pa, da večina humanoidov tu misli da hrano pridelujejo v hoferju, agrokorju, lidlu, šparu, ne pa na njivi.

Pa lp.
Default avatar

mihau

Hoj, snoči mi nadvse verodostojen vir pove, kako so zrušili naše lokakno gradbeno podjetje. Podjetje je zaposlovalo par sto delavcev, imelo opremo, perspektivo... V Lj je cel kup zadev, ki so jih oni zgradili. Poslovali so brez izgube (vir pri vrhu), imeli redne plače. Vendar, gradbeno podjetje nikjer v svetu ne more brez bank. Banka kreditira od nakupa parcele, do ključa. In nato si vzame svoj del. Skratka, brez kreditov v gradbeništvu ne gre.

Ti pride politična direktiva iz ljubljane v banko, da podjetja ne smejo več kreditirat.
Podjetje gre v stečaj, delavci na zavod, bodoče generacije izgube možnost zaposlitve. In truplo podjetja prodajo stegajni hijeniki za bagatelno ceno: parcele za 1/5 vrednosti, tehniko za drobiž.... In vse znanje, ki ga je podjetje pridobilo v desetletjih gre v maloro. In na široko se odpro vrata GPG Krk, strabag, taljanska.
Nauk zgodbe: načrtno uničenje dobro stoječega podjetja, da lahko vstopijo tujci. Če to ni kriminal al pa vsaj izdaja slo interesov ?

In jaz, bimo, sem do včiri mislil, da je vodstvo slabo vodilo podjetje. Dejansko je pa prišel ukaz za eksekucijo iz mlakarije.

Ne bse čudu ča je takih primerov ogromno.
K sreč bo vsaj vročina ponoč mem.
Pa lp.
Default avatar

mihau

Mal popoletnega bluza, verjetno posledica moje sončarice:

Morda bom letos spraznil svoje upokojensko delovno mesto. Morda se bo našel kakšen nadomestni upokojenec. Je pa vedno težje najti nadomestila in prešlo bo v nemogoče, razen za zaposlene v javnem sektorju. Verjetno bom mesto pustil zarad plučnic al pa gnojni meningitis.
Saj me ni strah odit (npr med spanjem je fajn) , a ne na tak način, v mukah, bolečinah, agoniji. Tuhtam o cepitvi.

Ti ravno berem v ND, da so v SPIZu nekomu za 4 leta zgubili podatke o vplačilih za penzjo. . Tip mora zdaj v osmih dneh za nazaj dokazovat da je vplačeval. Od kje dobit dokazila, če si zalučal plačilne listke v smeti? Dvomim da so delavko ki je na SPIZU izgubila papirje odpustili.
V pravni državi bi prizadeti lahko svoje iztožil na sodišču, a da je tu pravna država, in da pravica in resnica v sodstvu kaj pomeni je zgolj iluzija, neresničnost. Vazni so zgolj zakoni ki so jih spisali lumpeki, nesposobni in pokvarjeni. Namreč, nekdo je odgovoren, in naj povrne škodo. Kriva je država.

Ja, kot že gori pravim, tuhtam, da bi se cepil za gripo in pnevmokoka. Samoplačniško. Prvo zaradi iminentne plučnice, in drugo zaradi polževga vsadka in gnojnega meningitisa. Da odrasle vsadkarje, podobno kot tudi KOPBjevce ne cepijo po doktrini obvezno za pnevmokoke je Kriminal. Strokovni in človeški. Kot običajno je krivec država.

Pa saj bo že. Konec naše ere se je že začel. Le vprašanje časa.
Pač, ukrenili ne bomo nič, in šlo bo iz slabega na slabše. Pač, vsi vidijo le do jutri, dlje ne, in zgolj sebe.
npr: 80% vode je onesnaženo z mikroplastiko, v oceanu cel kontinent plastike.....

Sem gledal neke zapiske in program prvega letnika ekonomskega faksa. Ni v študijskem programu nobenga predavanja o morali, poštenju, pripadnosti narodu in domovini.
Zato se ni za čudit če je ekonomija amoralna in apoštena in da obljube ne drž in da ni odgovornosti in slabe vesti..
En cel kup stroke in znanj jim spredavajo, a kasnej vse pozabijo. Če bi bilo vsaj 10% tega znanja obvezno za managerje in nadzornike, in preden zasedejo mesto bi imelio tem pismen izpit!!! če bi mihelj vkazal, bi vsi sedanji razen Colariča leteli. Pocarji in amoralni in lačnih oči. Izkušnje niso ponavljanje istih napak!!!
Pol nam je jasno, zakaj dobrih delovnih mest in penzij tu ne bo.
V nekaterih državah bo dlje šlo, npr norveška N Zelandija, drugje bo pa prej krah.
Default avatar

mihau

Hoj, verjetno ste tud drugi dobili nek bildek o nekem referendumu. Sam sem ga sicer na pošti koj ruknu v koš (nimam časa za take fore, ampak kasnej sem tuhtal in morda pa le grem povedat svoj NE zakonu. Sicer je res sramota ta tir od divače do kopra. Še huj sramota pa je, da se leta 2017 cjaziš od kopra do lublane več kot 2 uri. Z avtom si vsaj 2x pre na ciljuj. Vlak čaka v vsaki vasi, voz počasi. Celo kamjon je prej v Lj kot če bi šel v kopru na vlak.
To je velik kriminal. Od kopra do ljubljane bi smel vlak vozit največ 45 minut. Postaje nejveč v divači postojni in basta. Podobno do maribora, vmes pa lokalci. Ob stanju današnje tehnike in znanja je tak projekt mačji kašelj.
Pol bi vsak, tud mihel šel na vlak. In kamjoni bi tud šli na vlake.
Mi pa mamo raj onesnaževanje z delci, co2, NO2, nesreče....
Menim, da bi za tako hitro železnico dala dnar tud EU.

Nam itak okolje nič ne pomeni, saj je tajnikarjev maksimiljan zapisal, da ima podjetje magna sezidano na njivah, veliko dodano vrednost in donos, njive in kmetovanje pa skoraj brez donosa in profita? Za koga. Sam bi temu tajnikarju za dva mesca ukinil vso hrano, pa bi videl kakšno dodano vrednost da njiva.
/(Ja zgoraj sem pozabil, da bi na ekonomskem faksu rabli tudi predmet o ekologiji in naravi. Saj so čist zgubili stik z zemljo in njenim pomenom. Jim je zgolj vir profita.)

Se sicer men zdi, da bi eni radi pr tem drugem tiru fajn kasirali v žepe, in preko madžarov nas bi prodali avstrijcem (železnice in luko). splošno plovko so že nemcem.

Leta 91 sem obkrožil JA za samostojno, pravično uspešno, zdravo, bogato slovenijo. (smoza zadnji na vasi in skor tujci na svoji zemlji)
Zato bi s svojim NE zdaj malo popravilsvojo slabo vest za svojo napako iz 1991. Da se razumemo, s sedanjo pametjo takrat ne bi bil proti, ampak bi šel v oštarijo in se ga nažrl. Ker bi vedel da se je začel konec. Izgubil sem sočloveka, domovino, socialo, bodočnost za mlade...

Skratka nišem ziher, da grem, če pa grem zgolj simbolni NE.

Edin kar me je zveselilo v teh nalivih in ostalem so naši košarkarji v boju proti španji.
Tekme ne bom gledal, ker mi razburjenje škodi, slab EKG.
V vsakem primeru je vsaj nekaj za naš ponos.
Default avatar

mihau

Hoj,

referendum je za nami. Koalicija slavi blazen uspeh, ker večina ni šla na volišče. So kar žareli na tv.alo in ne zgolj kot vir dohodka za naše. Kot TEŠ.
Cel kup režimskih je lobiral. Res je da rabimo orng železnico ampak ne v taki režiji in tako skrpuc
V ZDA je policaj s par streli likvidiral gluhega, ker ni razumel kaj hoče. Da je imel neko cev z jermenom v rok. In par šusov, ne v noge al tla ampak v glavo. Ja, lajf gluhega je en sam nesporazum, včasih celo stane glave.
Tud men se je dvakrat zgodilo tako bližnje srečanje s policijo. K sreč ni streljal ampak zgolj tekel za mano - šibal sem s potovalko na avtobus, (nesel sem obleke ženi v KC, da bi šla v laško na rehabilitacijo). Seveda sem ga zamudil, a to je moj problem. Ne polcajev. On je ZGOLJ OPRAVLJAL SVOJE DELO, MIHELJ PA JE BIL ZGOLJ V NAPAČNI DRŽAVI. Nisem bil vreden besedice: OPROSTITE.

Ja nisem šel volit, in noben iz naše familje in poznanih. Če je vsem prav ta nateg, je tud mihlju. Tud prezidenta naj si zvaljo.

Ja, pr zunanjem delu vsadka medel se mi je en delec nad mikrofonom zlomu. Sem mislu, da bo treba zamenjat obišje. Pa je stalo zgolj 1.5 eura. Sam menala je nek fizel ena lušna mlada prjazna bejba na widexu. (aparat mi včasih pade na tla, sem pač okoren).
Lp v mrtvilo.
Default avatar

mihau

Hoj,
se opravičujem. V gornjem postu sem zanesel del stavka iz tretje vrstice v prvo.

Stvari pogosto iz drugega zornega kota izpadejo povsem drugače. Celo mihelj sem se zmrdoval nad g Borutom P. V resnici pa je eden najuspešnejših in pametnih v sloveniji. Fajn se je imel, in se bo imel, fajn plačo ima, je lep kot gospe Melanija, športa, večina folka ga obožuje, mel bo mastno penzijo. Mu zelo čestitam in privoščim. Žal ta zgodba uspehu pove več o nas, slovenskih prebivalcih.
Moj, zgolj moj zorni kot: Omrežja. Zavist. Odsotnost modrosti. Privoščlivost. Egoizem. Primitivizem.
Pač, v demokraciji zmaga tisti, ki uspe prepričat več folka, ne pa tisti ki je bolj moder in ima večji prav. Nateg 20 in 21 stoletja je taka demokracija. In mihelj sem že leta nazaj izsstopil iz tega vlaka v prepad. Bom pa tud sam in potomci kočal v njem zaradi srka.

Zdaj bi hoteli nek referendum o zdravstvu. Tud če bo, bo zgolj 20% ali manj prišlo VOLit.

Je že tako, da zarad par ekscesnikov, vsi počez fašemo po glavi.
Bi pa vprašal, zakaj zgolj v zdravstvu vztrajajo v socializmu in komunizmu, oz. sužnjelastništvu (sužnost izvajalcev).
Bi sodil, kmetč, da kamor je šel štrik naj gre še bik.

Skratka moje priznanje g Borutu. In, dol padam, kakšen cvet 6 kandidatov,, kot vestern 7 veličastnih, premoremo v naši dolini Š. (opomba:Zadnjič sem volil ko je bil g Turk na tnalu.)

Menda je sam okol 80 kil brezposelnih v ti deželi? Menim da je dvoje možno: al smo tko uspešni al pa so folk pometali iz evidenc?
Mi je pa vedenje kaj je res figo mar. Če je večini vseen je tu men.
Pa LP.
Default avatar

mihau

Sam zase vem, da nisem robot. Sicer pa je to fajn prilika za baniranje.
Bi rekel da bo postiranja še manj. S strani nerobotov.
Default avatar

mihau

Doklker bo na vratih gugl-derobotizacija ne pišem več sem.
Cenzura in jenkijevstvo mi je odjozno.
Me pa zanima koliko bo naraslo postiranje na med perko mreže (še imena nimate slovenskega) s to novo robocenzuro.
Default avatar

mihau

Vsem voščim srečno 2018!

"zet" je omenil, da mora zaposliti na 25 delavcev tudi 1 invalida. In, svetoval sem mu, naj zaposli gluhega, vendar takega, ki je pismen, in ima urejeno zgornje nadstropje. Pr njemu je bolj natančno in manualno delo.
Namreč, sam pr sebi ugotavljam, da sem zaradi gluhosti polavtomatiziran. Ko delam, zgolj delam, nič me ne zmoti.