Med.Over.Net

Slušni aparati in zaščita sluha

Kdaj in kako preveriti sluh, kateri slušni aparat izbrati, kako do njega in zakaj, vzdrževanje slušnih aparatov in ušesnih vložkov (oliv), rešitve za tinitus, tehnični pripomočki za naglušne, kako zaščititi ušesa pred vodo in hrupom in še več o ušesih, sluhu in njegovem varovanju.

Telesna okvara, invalidnost...

Default avatar

tukin12

Trenutno sem dosegel 91 % okvaro sluha po Fowlerju. Stanje se slabša kar hitro in bom slej ko prej dosegel 95 %. Podal sem prošnjo na ZPIZ, da bi prišel do kakršnihkoli ugodnosti, ki bi jih lahko nudil bodočemu delodajalcu. Ker okvara ne presega 95,1 % in ni nastala pri delu, mi ne pripada nič. Priznali so mi sicer 60 % telesno okvaro, kar pa ne spremeni ničesar.

Ali obstaja še kaj drugega, kjer bi lahko bodoči delodajalec imel od mene korist? Da se prva stopnja začne šele pri 95 % se mi zdi odločno preveliko.
Default avatar

RobertH

Spoštovani....

Z SPIZ-a bi morali dobiti vsaj 42 € zaradi telesne okvare,ki imate zdaj kar 60 %....Več informacij dobite pri prijazni zaposleni osebi in ne pri osebi,ki ne ve če bi delal ali ne....
Pri RTV naročnini ste verjetno oproščeni plačila, malo se pozanimajte tudi tu in če še niste član gluhih in naglušnih(upam,da niste z pomurske regije) potem se včlanite in boste dobili vse informacije in tudi številne ugodnosti...Po vsej verjetnosti sem tudi edini v Sloveniji,ki z plačano članarino kar 16 let nimam ugodnosti in to se dogaja samo v murskosoboškem društvu....žalostno...

Lep pozdrav,Robert