Med.Over.Net

Slušni aparati in zaščita sluha

Kdaj in kako preveriti sluh, kateri slušni aparat izbrati, kako do njega in zakaj, vzdrževanje slušnih aparatov in ušesnih vložkov (oliv), rešitve za tinitus, tehnični pripomočki za naglušne, kako zaščititi ušesa pred vodo in hrupom in še več o ušesih, sluhu in njegovem varovanju.

sluh otroka po operaciji

Default avatar

luxsi

Lp
Mene zanima če je mogoče kdo že imel kakšno težavo kot mi.
Imamo 4letno deklico ki je bila operirana (odstranitev zrelnice in predeli so ji bobnič) za nekaj časa se nama je z možem zdelo da sliši bolse bila sva zadovolnazadovolna.Sedaj pa je od operacije minilo pol leta in punčka ne sliši več tako večkrat ji moremo ponoviti stvari risanke morejo biti ful na glas saj cene reče da jih ne sliši nevm kaj naj naredim čez en teden mamo kontrolo za usesa.Nevem če bo zdravnik spet hotev operacijo kaj narediti saj se bojim da bo slabše kaj bi vi naredili.hvala pa lp
Default avatar

Petra Rezar

Spoštovani,
zaskrbljeni ste zaradi posledic operacije. Če je bobnič predrt, je to lahko problem pri sprejemanju zvokov. Priporočam, da preverite ostanke sluha z avdiogramom. Napotnico napiše zdravnik, ki bo tudi presodil, kako bi bilo najbolje za hčerko. Morda bo predpisal slušni aparat, saj je zdaj najpomembnejše obdobje v razvoju jezika in mišljenja. Naj se čim več igra, bere, giba, vrti v krogu, kar spodbuja nove nevrone in povezave. Več o tem lahko preberete tudi v člankih Ranka Rajovića.

Vse bo še dobro, verjamem in prijazen pozdrav!


http://www.siol.net/trendi/intimno/druz ... ervju.aspx
mag. Petra Rezar