Preventivni pregled dojk

Odgovarjajo: Andreja Rajh, ing. radiologije specialist BreastScan diagnostike, refleksoterapevtka

bolečina - leva dojka, pazduha, roka, rama

Default avatar
Pozdravljeni,

feb 2019 se mi je prvič pojavila bolečina pod levo pazduho in v levi dojki, širila se je tudi v roko. Trajala je nekje 3 tedne, ko me je že pošteno skrbelo, zato sem šla na samoplačniški UZ dojk. Odkrili so samo dve cisti, ostalo je bilo ok. Bolečina je par dni po UZ izginila, tako da sem vse skupaj pozabila in zadeve nisem naprej raziskovala.
Potem se je pa decembra 2020 spet pojavila bolečina in je trajala nekje 3 tedne. Takrat je za dober teden izginila in po prejšnji menstruaciji se je spet vrnila. Tako da sedaj spet traja že več kot 2 tedna. Bolečina je neenakomerna - včasih boli dojka, včasih pazduha, včasih roka (enkrat področje bicepska, včasih tricepsa, včasih celo proti zapestju in prstih). Gre za pekočo bolečino (predvsem bi opisala kot pekočo bolečino tisto v roki, tisto pod pazduho niti ne vem kako naj opišem). Bolečina ni odvisna od pritiska ali gibanja - npr četudi obremenim roko, se ne spremeni, čle pritisnem na pazduho oz predel kjer boli, ni spremembe. Včasih se mi zdi, da bo že dobro (npr prejšnji vikend me skoraj nič ni bolelo), a se bolečina potem vrne. Včasih imam celo problem , da bi jo točno locirala, kaj boli. Včasih se mi zdi, da boli celo rama. V glavnem čudno je vse skupaj.
So se pa vse skrbi in misli na najhujše vrnile. Najbolj mi roji po glavi seveda, da ne bi šlo za kakšnega raka dojke, čeprav sama ne zatipam ničesar niti v dojki niti pazduhi (naj omenim še to, da sta dojki res zelo majhni). Stara sem 31 let. Razmišljam, da bi šla sama najprej na UZ dojk tako kot takrat (ker vem, da to lahko najhitreje opravim), potem pa naprej do osebnega zdravnika, če sploh pridem do termina v teh časih. Vendar me je kar strah vsega skupaj :(
Imate vi morda kakšno idejo, kaj bi to bilo in ali je sploh povezano z dojko/pazduho ali gre za kaj tretjega glede na to, da en dan boli roka drug dan pazduha, tretji dan dojka (še najmanjkrat)? Hvala za odgovor v naprej.
Default avatar
Seveda ni nič narobe, če za vsak slučaj opravite UZ dojk, tudi metoda BreastScan bi bila dobrodošla, da se prepričate, da ne gre za kaj hujšega.
Drugače sem pa velikokrat v svoji praksi doživela, da je tovrstna bolečina bila v bistvu posledica težav v predelu vratu ter lopatic. Imate mogoče zakrčene mišice v omenjenem predelu, vas kaj boli?
Andreja Rajh, ing. radiologije/refleksoterapevtka
specialistka BreastScan diagnostike

Informacije o preventivnih pregledih z metodo BreastScan lahko dobite na:
https://pregledidojk.si/
[email protected]

Moderatorji

Andreja Rajh , ing. radiologije specialist BreastScan diagnostike, refleksoterapevtka
Andreja Rajh