Preventivni pregled dojk

Odgovarjajo: Andreja Rajh, ing. radiologije specialist BreastScan diagnostike, refleksoterapevtka

Težave z dojko

Default avatar
Pozdravljeni,
Imam težave z desno stranjo prsi že kako leto. Začelo se je kot rana na kolobarju, ki je začela rahlo krvaveti. Tuširanje je predstavljalo skeleče bolečine, nobena naravna krema ni pomagala. Pri tuširanju uporabljam le trdo milo in olivno olje, ki ga izperem, ker imam kožo sicer suho. Bila sem na BreastScanu, ki je bil OK. Bila sem pri specialistu, UZ ni pokazal tumorjev. Dobila sem kremo iz kortikosteroidov, ki so takoj omilili grozljivo žarečo bolečino in zaprli rano. Vmes sem prenehala z uporabo mehčalca in kupljenega pralnega praška in omejila kemikalije na vseh področjih uporabe. A nikakor ne morem živeti normalno, saj se rana ponavlja.. Ne boli, le na istem mestu se naredijo luskice, ki začnejo srbeti in včasih je občutek, da je dojka bolj topla. Poskusila sem z alojo - koža peče takoj ob nanosu. Poskusila sem z hladnim poparkom domačega ogljiča, brez efekta. Ko postane neznosno, namažem s kortikosteroidi, da ne odprem rane. A tako ne morem nadaljevati. Vzroka ne najdem. Kaj lahko sploh storim? Glivic nikoli nisem imela, niti na stopalih ne. Ekcema ali kakršnekoli kožne bolezni - nikoli. Nikakršnega tura. Koža zdrava. Le na dojki ne.
Default avatar
Pozdravljeni, se opravičujem za kasnejši odgovor. Upam, da so težave, katere opisujete že prešle. Žal nimam odgovora oz. nasveta za vas, saj ste že vse kar sem vam hotela svetovati poskusila. Če se težave še ponavljajo, obvezno opravite še kontrolni UZ dojk ter kontrolni BreastScan, saj se na tak način zaščitite pred nevarno boleznijo.
Mogoče lahko poskusite še z glinenimi obkladki. Glina ima veliko moč celjenja in vsebuje veliko silicija. Dobite jo v vsaki lekarni s priloženimi navodili.
Andreja Rajh, ing. radiologije/refleksoterapevtka
specialistka BreastScan diagnostike

Informacije o preventivnih pregledih z metodo BreastScan lahko dobite na:
https://pregledidojk.si/
[email protected]

Moderatorji

Andreja Rajh , ing. radiologije specialist BreastScan diagnostike, refleksoterapevtka
Andreja Rajh