Forum: Manualna medicina - zdravljenje gibalnega sistema

Diagnostika in terapevtsko zdravljenje pri bolečinskih stanjih, odprava simptomov hrbtenice, sklepov, mišic, bolečin v križu, glavobolov, vrtoglavic, slabosti, težav na področju notranjih organov in določenih nevroloških obolenj. Odpravlja vzroke bolečin brez zdravil in kirurškega posega.

Nov zdravnik v Ljubljani - Sergej Fedorov, dr. med.

Odgovori Nova tema
Default avatar Ivan Zrimšek 27 Maj 2008 20:11

Obveščamo vas, da smo zaposlili dodatno moč v našem podjetju in sicer Sergeja Fedorova, dr. med.
V naši ordinaciji dela že dober mesec in dosega odlične rezultate.
Dr. Fedorov je rojen leta 1961, medicinsko fakulteto je končal leta 1985, nato pa se je izpopolnjeval v smeri nevrologije in manualne terapije. Dosegel je najvišjo stopnjo nevrologa (I. kategorije), specializiral tudi mehke tehnike manualne medicine, akupunkturo, akupresuro in refleksoterapijo.
Kot asistent profesor je zadnja 4 leta tudi predaval manualno terapijo in fizioterapijo na Beloruski državni medicinski univerzi v Minsku.
Glede na to, da je dr. Evdakov trenutno na specializaciji v Moskvi, dela dr. Fedorov tako v Ljubljani kot tudi v Mariboru (torek, četrtek).
Do predvidoma sredine junija, ko se bo dr. Evdakov vrnil iz Moskve, bo dr. Fedorov tudi namesto njega odgovarjal na vaša vprašanja.
Prepričani smo (in tega se veselimo), da bo dr. Fedorov s svojim znanjem in izkušnjami uspešno pomagal marsikateremu forumovcu.

MO-GY d.o.o.:
Ivan Zrimšek, univ. dipl. ing.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar NIKA006 4 Nov 2008 09:03

Spoštovani!
Na vas se obrača z vprašanjem in sicer:
Bolečine v levi peti se pojavljajo že pol leta, v zadnjem mesecu pa so se zelo povečale, najbolj me boli pri hoji, takrat se bolečina tudi stopnjuje. Bolečina se mi takrat razširi po celem stopalu in me peče (mesto bolečine je takrat vroče). Nog tudi sicer nimam hladnih. Kaj mi lahko svetujete?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar NIKA006 4 Nov 2008 09:09

Že mesec dni imam bolečine v zapestnem sklepu palca, bolečina se stopnjuje, sklep je otekel in čedalje težje gibljiv. Zdravnik meni, da mi stiska kito in da je potrebna operacija. Ali menite, da se da problem rešiti še kako drugače?

Vnaprej hvala za vaše odgovore!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Aleksander Evdakov 5 Nov 2008 09:58

V vašem primeru sta dve možnosti: ali gre za zategnjeno kito palca (žal ne morem povedati katera, ker ne vem, pri katerem gibu s palcem imate težave) ali pa gre za nadraženost hrustanca na sklepni površini palca (kot začetek morebitnega revmatoidnega obolenja). Mogoče je bila kdaj vsaj majhna poškodba, mogoče je vzrok ponavljanje rutinskih gibov doma ali v službi, vsekakor imam premalo podatkov. Če je oteklina prisotna že dlje časa, gre lahko za kaj resnega, zato vam svetujem, da pridete čimpreje na pregled.

Lep pozdrav,

Sergej Fedorov, dr.med.

Mogy d.o.o.
http://www.mo-gy.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar glpoldi 2 Dec 2008 09:17

Lep pozdrav!

V naprej se vam opravičujem za obliko in dolžino pisma ker bi vam rad povedal v eni sapi vse moje težave. Sedaj sem v staležu in čakam na rezultate CT glave, bolečina za lopatico (posebej na pritisk) ter vrtoglavice - omotice na vonj pa še kar vztrajajo.

Pozdravljeni!

Moja težava je omotica oz. vrtoglavica (ne vem kako naj rečem, da bo prav?) In sicer, ko pridem v stik z vonji, kot so npr.: »cet« (pril), mehčalec, pralni prašek, parfum, barve, čistila, dim (cigaretni, izpušni, kurjava-drva,...), bencin, nafta, dišave za wc, pohištvo-novo, olje pri cvrtju, včasih tudi, ko se najem (cvrtje).....;

Bolečina v levi lopatici pa se pojavlja "vzporedno" in seva v levo roko.

Sprva se mi začne vrteti nato postanem "nestrpen", kot bi bil "pijan,zastrupljen",.. postane mi slabo, čutim povišanje telesne temperature,…,včasih tako, da me sili na bruhanje.

Zgodovina težav:
Težave so se začele, ko sem zamenjal delovno mesto jan. 2006. In sicer sem prej delal, kot offset tiskar. Januarja 2006 pa sem prosil za premestitev v oddelek barv-mešalnico zaradi enoizmenskega dela in možnosti napredovanja. Sedaj sem vodja oddelka barv in sem s službo zadovoljen in ne iščem potrdil za menjavo službe, kot misli večina zdravnikov, ko jim povem za moje mnenje o težavah.
Delo v mešalnici barv je potekalo v zaprtem prostoru, ki je slabo prezračevano in v tem prostoru so tudi barve,topila,čistila,hlapljive snovi,...
Podobne težave sem imel od vsega začetka vendar po šestih,sedmih urah dela v pisarni-laboratoriju.
Potem sem 6.4.2006 imel "napad" v pljučih, ko sem se "najedel" dima vendar so zdravniki posvečali pozornost infiltratu na pljučih, ki je bil na nogah prebolela pljučnica. Od takrat naprej imam tudi to bolečino za levo lopatico.
Spomladi napadi astme pregledan na Golniku, kjer so mi jo v »izmeček« tudi potrdili. . Predlagali naj shujšam (Imel 98kg, sedaj imam 82kg).
Leta 2007 sem imel poškodbo vreznino na prstu leve roke in sem dobil cepivo proti tetanusu (vse tri) in en mesec kasneje še poškodbo glave, udarec v glavo ,zlomljen nos,…
Od teh poškodb so se moje težave stopnjevale in sicer imam čisto suh nos (nič sluzi) sluz pa imam v "sapniku" in imam občutek zjutraj, kot da imam sapnik, požiralnik opečen in da sluz (zelen,rumeno-zelen), prihaja iz pljuč oz. želodca. Po jedi skoraj vsakokrat izpljunem obilnejši izmeček, kot da bi mi hrana očistila požiralnik!? Večkrat tudi občutek srbenja za sapnikom po hrbtu.
Spomladi 2008 sem si dal narediti nadzidka zgoraj levo 5.in 6. ter desno zgoraj 4.in 5.. Imel sem bolečina levo zgoraj na 6. pod nadzidkom vendar mi je zobozdravnik dejal, da je to zato ker je sveže brušen (slikanja zob pa ni bilo pred izdelavo nadzidkov). En mesec nazaj mi je nadzidek padel dol in je bilo lepilo čisto rumeno pod 6. Zobozdravnik mi ga je prilepil nazaj, ponoči so bile bolečine neznosne, zjutraj naslednji dan mi ga je odprl in se je vlil gnoj iz zoba. Sedaj imam zob odprt oz. zdravilo v njem, ortopan in rtg., pa sta pokazala kronično vnetje čeljustnih sinusov nad nadzidki.

Občutljivost na vonjave se mi je povečale tako močno, da ne morem več biti v kuhinji, ko partnerka pomiva posodo, ležati v postelji na kateri je posteljnina oprana z mehčalcem, točiti gorivo v avtomobil na bencinskem servisu, v trgovini imam problem v oddelkih kjer so pralni praški, parfumi,barve,čistila,...zato se jih izogibam.

Čakam na pregled občutljivosti na kemikalije 19.11.2008 na Golniku.
Že opravil:
PAAK:blaga hipokapnija s pCO2 4.11,pH 7.47, dej.bik. na spodnji meji norme 21.9 pO2 14.0
Izvid govori za akutno hipokapnijo ne pa tudi kroničnost hiperventilacijskega sindroma.

Čakam še tudi na CT glave, ki ga imam 26.11.2008.
Že opravil:Ni še izvida.

Pregled ORL 30.10.2008 St. ORL: nekoliko nabrekel dlesen levo zgoraj druga b.p.,
RTg o.v. obrobno zasenčena sluznica lev. čeljustnega sinusa, Dg.: RHnyitis
chr.alergica i.o.,Astma, St. psot Vertigo
Pregled v Topolšici 20.10.2008 Astma urejena (v staležu sem od 20.8.2008) brez
flixotida cca. en mesec prenehal zaradi "omotic-vrtoglavic".
Dg.: Omotice R42, Hyper/paraosmia?, Neopredeljene bolečine za levo lopatico, nerb, astma

Ko sem iskal na netu obrazložitev za Hyper/paraosmia sem naključno našel MCS-
Multipla Chemical Syndrom , ko sem osebni pulmologinji omenil MCS mi je le ta odvrnila, da ne pozna te bolezni ter, da preobčutljivost na kemikalije ni v povezavi z napadi astme?
Predpisala zdravilo Nasonex 50ug zjutraj dva vpiha in Sterimar večkrat na dan. Od spomladi ne pijem alkoholnih pijač vendar so jetrni testi bili še vedno slabi.

ZAČETEK IN OPIS BOLEČIN IN TEŽAV ZA LOPATICO,KI SO NASTALE PO "NAPADU" 6.4.2006 (korespondenca s Prim. Boris Cibic, dr. med.)

BOLEČINA V PRSNEM KOŠU
Napisal: glpoldi
Datum: 27.12.2006 09:20


LEP POZDRAV!

GLEDE NA TO, DA JE BOLEČINA ŠE KAR PRISOTNA IN DA SO KARDIOLOGI "IZKLJUČILI" SRČNE TEŽAVE SE OBRAČAM NA VAS IN VAM POŠILJAM OPIS MOJIH TEŽAV OZ. POGOVOR S KARDIOLOGOM.
V NAPREJ HVALA IN SREČE TER ZDRAVJA V PRIHAJAJOČEM NOVEM LETU 2007 GREGOR.

p.s.: Zanima me ali bi iz takratnega CT toraksa lahko razbrali "poškodbo mišice", ker je bil takrat poudarek na pregledu pljuč oz. infiltrata in ne bolečega mesta.

bolečina v prsih
Avtor: glpoldi
Datum: 25-05-06 10:04

LP!
DNE 6.4.06 OB 22h NA IPP
Popoldne sem delal (kuril) veje; delo z vilami pretežno v prsnem-ramenskem
delu, po tuširanju sem se zleknil na kavč, popil pivo in pokadil "zadnjo"
cigareto (3 dime), ker se nisem počutil dobro (mislil sem, da sem "zmatran")
sem se odpravil spat, ko sem se ulegel se je začelo močno utripanje srca in
šum v levem delu prsnega koša, za lopatico, kot bi mi nekaj teklo ali "vrelo" ali spuščalo?
Sililo me je na bruhanje, bolečina pa je postopoma naraščala in zajela celo
levo stran pk.
Dobil injekcijo tramala in bolečina je popustila, AKUTNO MIOKARDNO LEZIJO
IZKLJUČILI IN PNEVMOTORAKS IZKLJUČILI.
NAŠLI INFILTRAT V LEVIH PLJUČIH NAPOTEN K PULMOLOGU,
18.4.06 POSNET CT TORAKSA
26.4.06 RTG p.c.INFILTRAT IZGINIL
in LEVI HILUS NEKOLIKO POVEČAN?
29.5.06 KONTROLA PRI PULMOLOGU
NAPOTEN H KARDIOLOGU
16.5.06
EKG:sinusni ritem, nakazana obremenitev l.atrija,PR 0,12.
CEM:Tekač po Bruceu do 11.5 Metta, do fr. 155 in porasta pritiska 160/80.
Med obremenitvijo registrirane denivelacije ST 2,6mm v tretjem odvodu.
V prekordijalnih odvodih je maksimalna denivelacija v V5 odvodu 1,3mm
ascedentnega tipa v V5 odvodu;
Dg.: LGL SINDROM

TIŠČOČA BOLEČINA ŠE KAR PRISOTNA
PROSIM ZA VAŠE MNENJE IN V NAPREJ HVALA!
p.s.:ČAKAM NA UZ RAME IN ORTOPEDA
lahko pošljem izvide od kardiologa-testa in od pulmologa
Odgovorite na to sporočilo


Re: bolečina v prsih
Avtor: Boris Cibic
Datum: 26-05-06 14:01

Spoštovani,

Iz vsebine vašega dopisa povzemam, da so zdravniki izključili prizadetost srca. Obstaja možnost, da je bil pljučni infarkt vzrok za prvo slabost in, da je sedanja bolečina verjetno posledica sprememb v sklepih ali mišicah prsnega koša.
LGL sindrom je blaga motnja v prevajanju dražljajev v srcu, kar ni vzrok za trenutne težave.

Lepo vas pozdravljam.

Prim. Boris Cibic, dr. med.
Odgovorite na to sporočilo


Re: bolečina v prsih
Avtor: glp
Datum: 27-05-06 14:29

LP!

NAJPREJ SE VAM ZAHVALJUJEM ZA ODGOVOR IN VAS PROSIM ZA RAZLAGO PLJUČNEGA INFARKTA IN KAKŠNO JE ZDRAVLJENJE-TERAPIJA TER KAKŠNE SO MOŽNOSTI ZA PONOVITEV LE TEGA?KAKO DOLGO LAHKO TRAJA TAKŠNA BOLEČINA (CCA.?) OZ., DA SE SKLEPI IN MIŠICE "NAGLIHAJO"??

p.s.:STRAH ME JE DA SE ZOPET, NEBI "PRETEGNIL!?" IN ZARADI TIŠČOČE BOLEČINE NE UPAM OZ. DELAM SAMO LAŽJA DELA OKOLI HIŠE, TER ZVEČER ZASPIM V STRAHU S POSLUŠANJEM SAMEGA SEBE. VEM, DA TO NI PRAV, SAJ ZARADI TEGA TRPI TUDI "DRUŽINSKO" ŽIVLJENJE.
HVALA IN LEP POZDRAV.
Odgovorite na to sporočilo


Re: bolečina v prsih
Avtor: glp
Datum: 28-05-06 09:42

LP!

HVALA ZA ODGOVOR IN KER SEM LAIK ME ZANIMA KAJ JE TO PLJUČNI INFARKT KAKŠNA JE TERAPIJA IN KAKŠNE SO OMEJITVE.

p.s.:DO KAKŠNIH SPREMEMB SKLEPOV IN MIŠIC PRIDE TER KAKO DOLGO CCA. JE LAHKO BOLEČIN V PRSIH PRISOTNA

HVALA.
Odgovorite na to sporočilo


Re: bolečina v prsih
Avtor: Boris Cibic
Datum: 29-05-06 14:48

Spoštovani,

"Pljučni infarkt" je ime za bolezen, ki je posledica zamašitve pljučne arterije (dovodnice). Če se zamaši drobna žila, so znaki lahko komaj prisotni (rahlo zvišana telesna temperatura, kratkotrajno slabo počutje, oteženo dihanje, ipd). Čim večja je zamašena žila, tem večje so tudi težave. V najhujši obliki je pljučni infarkt smrten. Pljučni infarkt se navadno pozdravi v 2-3 tednih. Preventivno dajemo bolnikom še skozi nekaj mesecev ustrezna zdravila. Pri bolečinah v prsnem košu zaradi prizadetosti mišic ali sklepov (ramena, hrbtenica) ukrepamo različno (tablete proti bolečinam, obsevanje, masaža, itd.).

Lepo vas pozdravljam.

Prim. Boris Cibic, dr. med.
Odgovorite na to sporočilo


Re: bolečina v prsih
Avtor: glpoldi
Datum: 30-05-06 13:33

LP

Hvala za obrazložitev!
Dne 29.05.2006 sem imel kontrolo pri pulmologu in sem ga vprašal za pljučni infark;
Le-ta mi je zatrdil, da se pri pljučnem infarktu, infiltrat nebi resorbiral v tako kratkem času oz. sploh ne in bi bil na rtg. dne 29.05.2006 prisoten?? oziroma bi ga na CT videli?

p.s.: starost 33 let, višina 173, teža 82kg
ZDRAVIL NISEM DOBIL
Odgovorite na to sporočilo


Re: bolečina v prsih
Avtor: Boris Cibic
Datum: 30-05-06 15:15

Spoštovani,

Dne 06.04.2006 so našli infiltrat v levih pljučih. Dne 26.04.2006 infiltrata ni več bilo.
Izgleda, da infiltrat ni bil vzrok za vaše akutno poslabšanje počutja. V vaših dopisih ni razvidno, na kateri vzrok za vašo težavo so zdravniki predvsem posumili. Ali je šlo samo za težave, ki so bile posledica "srčnega napada" in je bil manjši pljučni infiltrat nepomemben samostojni pojav, bi težko presodil tudi zato, ker nimam podatkov o izvidih krvi. Verjetno niso zdravniki ob ugotovitvi infiltrata sploh posumili na pljučni infarkt. Po literaturi, s katero razpolagam, se manjši pljučni infarkti "raztopijo" v nekaj tednih, celo v enem tednu. Vsekakor zelo upoštevam izkušnje vašega pulmologa.

Lepo vas pozdravljam.

Prim. Boris Cibic, dr. med.
Odgovorite na to sporočilo


Re: bolečina v prsih
Avtor: glp
Datum: 30-05-06 19:10

Lep pozdrav!

Hvala za tako hitre odgovore in obrazložitve.
Tudi sam ne dvomim v strokovnost in izkušnje mojega pulmologa, želim samo razjasniti, kaj se je 6.4.06 zgodilo z mano in mogoče dobiti "nevtralno"- drugo mnenje, ne da bi pri tem omenjal katerokoli ime in s tem koga prizadel.
Saj sem šel na IPP zaradi močne bolečine (tiščoča je še kar prisotna), zdravili oziroma preiskovali pa so infiltrat, ki verjetno ni bil povezan s to bolečino in je bil "naključno" najden.

p.s.:Če dobim izvide od krvi z dne 6.4.06 in kasnejše vam jih posredujem, če lahko?

ŠE ENKRAT HVALA ZA RAZUMEVANJE
Odgovorite na to sporočilo


Re: bolečina v prsih
Avtor: Boris Cibic
Datum: 01-06-06 14:39

Spoštovani,

Veselila me bo vsaka informacija.

Lepo vas pozdravljam.

Prim. Boris Cibic, dr. med.
Odgovorite na to sporočilo


Re: bolečina v prsih
Avtor: glpoldi
Datum: 06-06-06 07:15

Lep pozdrav!

Izvid od krvi dne :06.04.2006 ob 23:35

Rezultat Enota Referenčne vrednosti

k-Hb 138,50 g/L (120,00-180,00)
k-Erci 4,20 10/12/L (4,20-6,30)
k-Lkci 8,45 10/9/L (4,00-10,00)
k-Ht 0,40 1 (0,37-0,54)
k-TROMBO 178,00 10/9/L (140-360)
k-MCV 94,57 fL H (81,00-94,00)
k-MCH 33,05 pg H (26,00-32,00)
k-MCHC 349,40 g/L (310,00-360,00)

p-D-DIMER 51,00 ug/L (0,00-160,00)

s-UREA 4,40 mmol/L (1,70-8,30)
s-GLUK 5,58 mmol/L (4,22-6,11)
s-KREAT 80,00 umol/L (44,00-106,00)
-KALIJ 3,10 mmol/L L (3,80-5,50)
s-NATRIJ 138,40 mmol/L (135,00-145,00)
s-KLORIDI 100,60 mmol/L (95,00-105,00)
s-URATI 349,00 umol/L (150,00-430,00)
s-BIL 9,70 umol/L (0,00-17,00)
s-AST 0,27 ukat/L (0,00-0,58)
s-ALT 0,46 ukat/L (0,00-0,74)
s-GGT 1,00 ukat/L H (0,00-0,92)
s-AF 1,76 ukat/L (0,58-2,15)
s-LDH 2,34 ukat/L (0,00-4,13)
s-CK 1,48 ukat/L (0,00-2,85)
s-CRP 24,10 mg/L H (0,00-5,00)
s-D-BIL 3,70 umol/L (0,00-5,00)
s-cTnT : pod 0,01 ug/L

Od 29.05.2006 si merim tudi krvni tlak zjutraj in zvečer:

tlak utrip ura

29.5.06 107/73 71 19,30
30.05.06 120/78 66 5,20
121/75 89 21,20
31.05.06 119/77 75 5,20
106/70 81 21,10
01.06.06 128/77 79 5,20
116/74 73 21,20
02.06.06 122/89 68 5,15
120/69 70 21,00
03.06.06 115/68 63 8,30
105/65 70 23,20
04.06.06 110/67 62 8,35
116//75 68 12,00
21,00
05.06.06 116/82 64 5,00
102/75 69 21,30
06.06.06 126/77 67 5,30

Upam, da mi boste glede na izvid, lahko povedali kaj več.
HVALA!
Odgovorite na to sporočilo


Re: bolečina v prsih
Avtor: Boris Cibic
Datum: 06-06-06 12:55

Spoštovani,

Hvala za vse poslane izvide do 06.06.2006. Vsi izvidi so v mejah normale razen izvida CRP, ki je 24,10 mg/L (normalna vrednost CRP je pod 5 mg/L). Vzrokov za porast CRP je zelo veliko, med njimi pljučnica, pljučni infarkt, vnetje mišic ali reberne mrene, itd. CRP je lahko zvišan tudi pri zdravih starejših ljudeh. Očitno niso zdravniki dali posebnega pomena navedenemu izvidu.
Vrednosti krvnega tlaka so optimalne in prav tako srčna frekvenca.

Lepo vas pozdravljam.

Prim. Boris Cibic, dr. med.
Odgovorite na to sporočilo


Re: bolečina v prsih
Avtor: glp
Datum: 06-06-06 19:03

HVALA ZA ODGOVORE NA VPRAŠANJA IN OBRAZLOŽITEV VSEH NEJASNOSTI, KATERA SEM VAM ZASTAVIL.
Odgovorite na to sporočilo


Re: bolečina v prsih
Avtor: glp
Datum: 09-12-06 20:00

Lep pozdrav!

Kar nekaj časa je minilo od zadnjega sporočila in bi vas najprej prav lepo pozdravil ter obenem zaželel zdravja in veselja ob prihajajočih praznikih vam in vsem vašim.

starost 34 let, višina 173, teža prej 82kg sedaj nazaj 90kg
ZDRAVIL NISEM DOBIL, KADIM ŠE NE
BOLEČINA V PREDELU LEVE STRANI PRS SKOZI ZADAJ NA LOPATICO IN VŠASIH V PREDEL RAME IN VRATU ŠE PRISOTNA IN MOTEČA.

Pregledi:
SCINTIOGRAFIJA PLJUČ-b.p. zgornji del pljuč je slabše predihan drugače normalno.(ni znakov pljučnega infarkta)
ULTRA ZVOK ABDOMNA-Jetra so primerne velikosti in strukture. Žolčnik in žolčni vodi so b.p.;Trebušna slinavka in vranica sta ultrazvočno b.p.;Obe ledvici sta primerne lege, velikosti in uz b.p.;Sečni mehur je primerne debeline stene in uz b.p.; Prostata je primerne velikosti in strukture. V abdomnu ni videti proste tekočine ali UZ manifestnih TU formacij. 14.09.06
ULTRA ZVOK SRCA - DP 2,0, IVS 0,84/1,02, LP4,9/3,4, zadnja stena 0,96/64, FS 30 ,EF 58%
Normalno velikLP, ki se normalno krči in ne kaže znakov regionalnih krčljivostnih motenj v mirovanju.
Transmitr. pretok je normalen, brez znakov za moteno diast. ali sist. funkcijo LP. Mitralka je morfol. in funkc. brez posebnosti.
Aortna zaklopka je nežna, se normalno odpira, brez funkc. sprebemb. Desne votline so primerno velike, ni pljučne hiprtenzije. Perikardna špranja je fiziološka.
Menim, da so trenutne bolečine, ki jih navaja, posledica cervikobrahialgije.

ZANIMA ME KAJ JE TO CERVIKOBRAHIALGIJA OZIROMA ALI SO BILE MOJE TEŽAVE Z DNE 6.4.06 POVEZANE S TEM???
MOGOČE BI MORAL PROSITI ZA MNENJE STANOVSKEGA KOLEGA (ORTOPEDA, NEVROLOGA,...)?

V NAPREJ HVALA IN VESELE PRAZNIKE

p.s.: MARCA SEM ZAMENJAL DELOVNO MESTO IZ GIBLJIVEGA NA PRETEŽNO SEDEČE DELO!?
Odgovorite na to sporočilo


Re: bolečina v prsih
Avtor: Boris Cibic
Datum: 14-12-06 17:30

Spoštovani,

Ponovno sem prebral najino korepondenco (25.05. - 06.06.2006). Želeli ste dobiti odgovor v zvezi z bolečinami v prsnem košu. Simptomi, ki ste jih navajali, so dopuščali sum, da so težave posledica prizadetosti notranjih organov, izgleda pa da so bile posledice prizadetosti "lokomotornega aparata" v predelu vratnih vretenc ("cerviko" = vrat, "brah" = roka, "algija" = bolečina). Verjetno bo koristno tudi mnenje ortopeda.

Lepo vas pozdravljam.

Prim. Boris Cibic, dr. med.
Odgovorite na to sporočilo


Re: bolečina v prsih
Avtor: glpoldi
Datum: 15-12-06 13:17

LEP POZDRAV!

Hvala za odgovore in nasvete.
Posredoval sem vsa moja vprašanja in odgovore tudi mag. Martin MIKEK dr.med.;
Upam, da bom našel odgovor na mojo "poškodbo", ki se mi je pripetila 06.04.06 kajti še vedno imam predsodek, če grem na daljšo "službeno" pot z avtomobilom sam (npr. Dunaj), ali bom "zmogel".

p.s.:Vem, da je tako razmišljati narobe, vendar imam v podzavesti ta strah.
Še enkrat NE potrebujem potrdil za službo, rad bi samo normalno zaživel, delal, gledal kako odrašča 4 letna hči Timeja, hodil v trgovino, "tankal" avto, dokončal hišo,...

p.s.:Se opravičujem za širok opis vendar želim, podati čim več podatkov ne glede na morebitno nepovezanost med njimi.

Če mi lahko kakor koli pomagate vam bom zelo hvaležen. Pripravljen sem ostati tudi v bolnišnici za vse potrebne preiskave. Hvala! LP Gregor

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar glpoldi 14 Dec 2008 09:18

Lep pozdrav!

Opravil sem pregled pri prim. Vrabl na Ptuju. Predvideva, da bolečina izhaja iz c3/c4 vratne hrbtenice.
Ker imam probleme z omoticami, ko pridem v stik z vonjavami (cet, pril, bencin, dim, cvrtje-olje, ...) delam tudi v mešalnici barv, kjer se mi je zadeva začela; pojavi se mi tudi slabost in me sili na bruhanje.
Ker se bolečina za lopatico pojavlja vzporedno menim, da so težave povezane!?
Zanima me ali so lahko težave z jetri, kot filter za strupe oz. kemikalije in hrbtenica kako povezane?

Hvala.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Aleksander Evdakov 20 Dec 2008 18:26

Tradicionalna kitajska medicina (TKM) pravi, da gre med vretenci C3 in C4 meridian žolčnika, meridiana žolčnika in jeter pa sta povezana med seboj. Predlagal bi vam metode TKM (akupunktura, zeliščna terapija, dieta itd. Od zdravilcev lahko priporočam dr. Papugo in dr. Osojnika.

Lep pozdrav,

Sergej Fedorov, dr.med.

Mogy d.o.o.
http://www.mo-gy.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar irena.s 25 Sep 2009 11:47

Pozdravljeni

prosim za razlago izvida
Lumbalna hiperlordoza.Težišnica ledvene hrbtenice je pomaknjena navzpred.
Sacrum acutum.
Diskartroza v segmentu L5-S1.
Hipoplazija 12.para reber.

Imam grozne bolečine, trenutno me obešjo na trakcijsko mizo, malo mi je sicer boljše,
a predvidevam, da bi me zdravnica na podlagi tega izvida morala poslati še k ortopedu, al?
Kje lahk poiščem kako samopomoč, strah me je namreč da gre to vse prepočasi in bom prej
končala na kakšnem vozičku...
Hvala v naprej za Vaš odgovor

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Sergej Fedorov 4 Okt 2009 13:55

Na osnovi navedenega je zelo težko odgovoriti.
Glavni problem je diskartroza L5-S1, pri tem gre za obrabo diska in prisotnost spondilartroze.
Najbolje je, da pridete k nam na klinični pregled in ocenimo možnosti zdravljenja.

Lep pozdrav,

Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog
spec. manualne medicine

Ordinacije manualne medicine MO-GY v Sloveniji:
Ljubljana, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21
Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Denis Kupa, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Moravske Toplice, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Aleksej FIlipov, T: 05/300 23 77
Koper: dr. Aleksej Filipov T: 05/300 23 77

Brezplačna telefonska številka: 080 12 03

http://mo-gy.si/
[email protected]

V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Aljažcar 17 Feb 2010 13:58

jaz čutim bolečine v desni nogi (predvsem ritnici), ki se nato razširi po celi nogi ob morebitnem predklonu. ta bolečina se je pojavila pred dobrimi 3 leti a ni bila tako huda sedaj zadnji mesec se ja pa stanje močno poslabšalo zato bi temu rad naredil konec, zadnje čase pa čutim tudi mravljince predvsem v desnem stopalu. Najboj se bolečina čuti zvečer, ko sm utrujen. Drugi teden sem naročen na slikanje in pregled v Valdoltri. Star sm pa 22 let in srčno upam, da ni kaj takega da bi potreboval operacijo. Verjetno mam v spodnjem delu hrbtenice) ukleščen živec, ki mi povzroča potem bolečine in omejeno gibanje. kaj mi priporočate?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Sergej Fedorov 20 Feb 2010 18:32

Imate prav, verjetno gre res za vkleščenost živca L4-L5 ali L5-S1. To se pri vaši starosti rado zgodi zaradi preobremnjenost, predvsem ob raznih športnih aktivnostih ali treningu.
Počakajte na slikanje in izvid v Valdoltri, vsekakor pa se lahko s slikami oglasite tudi pri nas za mnenje, morda celo zdravljenje, običajno podobne probleme lahko rešimo.

Lep pozdrav,

Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog
spec. manualne medicine

Ordinacije manualne medicine MO-GY v Sloveniji:
Ljubljana, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21
Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Denis Kupa, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Moravske Toplice, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Aleksej FIlipov, T: 05/300 23 77
Koper: dr. Aleksej Filipov T: 05/300 23 77

Brezplačna telefonska številka: 080 12 03

http://mo-gy.si/
[email protected]

V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sigor 22 Feb 2010 18:13

Lep pozdrav,
star sem 31 let, pred 4 meseci se mi je za čela pojavljati močna pekoča bolečina v desnem stegnu, vedno na istem mestu, najprej le po vsake par dni nekje od začetka januarja pa se je stopnjevalo in je postajal dnevna močna bolečina. Poslan sem bil na slikanje hrbtenice saj naj bi nekaj pritiskalo na živec. Izvid slikanja: vidna je izravnavna fiziološka lordoza z nakazano dekstrokonveksno deviacijo LH. Na L1 s strani spodnje terminalne plošče dorzalno suspektna Schmorlova hernija. Korpus L1 nekoliko klinasto deformiran. DD. bi lahko šlo za spremembe v sklopu Schoermana.
Ali je bolečina ki se pojavi nekajkrat dnevno in izredno zapeče, ter drži po minuto povezana z hernijo....bo potrebni operativni poseg?...se stanje lahko še poslabša?....je rekreativna športna aktivnost še priporočena..?
hvala za odgovor,
lp igor

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Sergej Fedorov 28 Feb 2010 17:55

Schmorlova hernija in klinasti del sta posledica stare poškodbe (dvigovanje bremen, padec) in verjetno zaradi njiju nimate bolečin, zato operacija seveda ne pride v poštev.
Vzrok za bolečino v desnem stegnu je po moje nekje drugje, verjetno v spodnjem delu ledvene hrbtenice - ali gre za skrčeno mišico medenice ali spremembe v predelu L3-L4-L5-S1, vsekakor pa ne v L1.
Najprej je treba najti vzrok vaših bolečin, šele takrat bi se odločali o možnostih športne aktivnosti - do takrat pa jo odsvetujem.

Lep pozdrav,

Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog
spec. manualne medicine

Ordinacije manualne medicine MO-GY v Sloveniji:
Ljubljana, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21
Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Denis Kupa, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Moravske Toplice, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Aleksej FIlipov, T: 05/300 23 77
Koper: dr. Aleksej Filipov T: 05/300 23 77

Brezplačna telefonska številka: 080 12 03

http://mo-gy.si/
[email protected]

V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Darja Kosec 31 Maj 2010 20:28

Mi lahko svetujete? Po prepozno zdravljeni boreliozi so se mialgične bolečine razširile že na vratni del, širijo se tudi v medrebrne mišice. Lahko kaj pomagate? Hudo trpim skoraj dvajset let., zanaša me v desno, klecne mi noga na obrat oziroma pri komandi za ustavitev telesa. Zgledam smešno, nevarnost padcev, sem učiteljicain ms.
Uho in ravnotežni aparat je v redu.
Nihče ne ve vzroka. pravič se je pojavilo v zvezi z infektom lymske b., ki ni bil zdravljen.
Nek vaš kolega, manualni terpevt je pred desetimi leti ocenil,da je mišica skrčena, pa je šel nazaj v Rusijo. Hvala! . Takrat nisem imela denarja za terapijo zaradi bolniških.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Sergej Fedorov 3 Jun 2010 10:47

Če je vzrok dejansko prepozno zdravljena borelioza, bi z manualno terapijo problem težko odpravili, lahko pa omilimo stanje.
Pridite na pregled, da vidimo v čem je vzrok in kako in koliko lahko pomagamo.

Lep pozdrav,

Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog
spec. manualne medicine

Ordinacije manualne medicine MO-GY v Sloveniji:
Ljubljana, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21
Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Denis Kupa, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Moravske Toplice, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Aleksej FIlipov, T: 05/300 23 77
Koper: dr. Aleksej Filipov T: 05/300 23 77

Brezplačna telefonska številka: 080 12 03

http://mo-gy.si/
[email protected]

V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Jaroslav Slapnik 27 Avg 2010 09:05

Pred dvema mesecema sem bil pri vas zaradi bolečin v križu. Takrat še nisem imel izvida ortopeda, ki je kasneje na podlagi rentgenskih slik ugotovil zelo suspekten zlom vretenca L5, ki naj bi imel ključni vzrok po vsej verjetnosti v osteoporozi. Pred izvidom denzitometrije se glasi diagnoza FRACTURA VERISIMYLE OSTEOPOROTICA LV.
Po štirih mesecih se je začel pojavljati kostni most vezan na L4.
Ker imam še vedno zmerne bolečine v križu, ki pa se, predvsem v jutranjih urah, širijo tudi v glutealno regijo, me zanima vaše mnenje o tem ali bodo bolečine trajno ostale in ali se lahko zlomi ponovijo.

Lep pozdrav!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Sergej Fedorov 2 Sep 2010 14:41

Poškodbe se seveda lahko pojavijo tudi pri zdravem človeku, gre bolj za verjetnost poškodbe, ki je pri vas sicer višja, vse pa je odvisno od napredovanja osteoporoze, v kolikor je osteoporoza vzrok, se je porebno posvetiti zdravljenju le te in s tem bo možnost poškodb manjša.

Lep pozdrav,

Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog
spec. manualne medicine

Ordinacije manualne medicine MO-GY v Sloveniji:
Ljubljana, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21
Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Denis Kupa, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Moravske Toplice, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Aleksej FIlipov, T: 05/300 23 77
Koper: dr. Aleksej Filipov T: 05/300 23 77

Brezplačna telefonska številka: 080 12 03

http://mo-gy.si/
[email protected]

V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Janez12 15 Nov 2010 22:06

Spoštovani :)

Imam dokaj neprijetno zadevo. V toplih prostorih me dostikrat pot kar oblije po obrazu in celem telesu, čeprav sem primerno malo oblečen. Enostavno me kar dobesedno zakuha v 1-2min, nato pa se to čez 5min ustavi in vse je ok. Zanimivo je to, da se mi to ne dogaja nikoli doma, čeprav imamo zelo toplo v hiši. Dal sem si odvzeti kri a so vse vrednosti v mejah normale (tako, da sem izključil diabetes, bolezni ščitnice..). Ali je možnost, da imam okvaro vegetativnega živčevja? Je zdravljenje mogoče? Ali mi svetujete obisk pri zdravniku?

Lep pozdrav in najlepša hvala,

Janez

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Sergej Fedorov 21 Nov 2010 20:19

Napadi so znaki razdraženosti vegetativnega živčnega sistema, pri čemer vam svetujemo prvenstveno zdravljenje z manualno terapijo, vzporedno morda akupunktura.
Oglasite se na pregled in naredili bomo plan zdravljenja.

Lep pozdrav,

Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog
spec. manualne medicine

Ordinacije manualne medicine MO-GY v Sloveniji:
Ljubljana, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21
Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Denis Kupa, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Moravske Toplice, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Aleksej FIlipov, T: 05/300 23 77
Koper: dr. Aleksej Filipov T: 05/300 23 77

Brezplačna telefonska številka: 080 12 03

http://mo-gy.si/
[email protected]

V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Jonas 22 Jan 2011 11:43

LP!

Pred cca 1 mesecem sem začutil močno bolečino v prdelu križa.zdravnica me je napotila na RTG celotne hrbtenice in SIS in izvidi so sledeči:

Izravnana je cervikalna lordoza.
Diskatroza v segmentu C5-C6.
Unkoveterbralna osteoartroza v istem segmentu obojestransko.
Izravnana je fiziološka torakalna kifoza.
Zmerno izražena torakalna spondiloza,manjši osteofiti na anterolaternih robovih prsnih vretenc.
Višina prsnih vretenc in i.v. prostorov je ohranjena.
Manjši Schmorlovi herniji na zgornjih terminalnih ploskvah vretenc L3 in L4.
Močno izražena diskartroza v segmentu L5-S1.
Spondilartroza malih sklepov v istem segmentu obojestransko - verjetno gre za redikulopatijo v istem segmentu.
na posnetku Si sklepov ni vidtei radioloških sprememb.

sedaj čakam na pregled pri ortopedu.

Star sem 46 let in s hrbtenico nisem nikoli imel težav.V mladosti aktivno rekreacijsko treniral z
utežmi in v tem času nisem imel težav.Imam pa prekomerno telesno težo in sicer cca 25 kg preveč.

Vaš nasvet?

Hvala!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh