Med.Over.Net

Manualna medicina - zdravljenje gibalnega sistema

Odgovarjajo: Sergej Fedorov, dr. med., specialist manualne medicine • Andrej Kotov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine

Diagnostika in terapevtsko zdravljenje pri bolečinskih stanjih, odprava simptomov hrbtenice, sklepov, mišic, bolečin v križu, glavobolov, vrtoglavic, slabosti, težav na področju notranjih organov in določenih nevroloških obolenj. Odpravlja vzroke bolečin brez zdravil in kirurškega posega.

Sergej Fedorov , dr. med., specialist manualne medicine

Sergej Fedorov

Andrej Kotov , dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine

Andrej Kotov

Deluje v ordinaciji MO-GY v Ljubljani od januarja 2009. Leta 1994 je končal  medicinsko fakulteto v Minsku in leta 1995 specializiral iz področja nevrologije. Specializacijo manualne medicine je končal leta 1997. Ves čas se je tudi izpopolnjeval na področju nevrologije in leta 2005 magistriral iz tega področja (ima najvišjo – tretjo stopnjo nevrologa). Potek študija in dela 1994 – Končal medicinsko fakulteto, 6 let splošna medicina 1995 – Specializacija iz podorčja nevrologije 1997 – Specializacija manualne medicine 1997 – Specializacija zdravnik nevropatolog 2005 – Končal najvišjo stopnjo nevrologije – nevrolog 3. stopnje 2006 – Specializacija – rehabilitacija in fizioterapija v nevrologiji 2006 – Specializacija – manualna terapija v nevrologiji 1999 – 2000 Vodja nevrološkega oddelka zdr. doma št. 20 v Minsku 2000 – 2003 Nevrolog – ordinator na kliničnem centru (II. Klinika) v Minsku 2003 – 2008 Vodja nevrološkega oddelka in glavni konsultant klinike Beloruske železnice v Minsku

razčaga izvida MR - križne vezi

Default avatar

Kizo_

Pozdravljeni,

Prosim za razlago priloženega izvida oz kakšno je zdravljenje v primeru takih poškodb in kako dolgo traja? Poleg tega prosim za nasvet glede nadaljnih aktivnosti do začetka zdravljenja (hoja, obremenitve kolena itd). Hvala za odgovor!

Parcialna ruptura anteriornega križnega ligamenta, posteriorni križni ligament ni pretrgan. Signal v kiti kvadricepsa in v ligamentu patele je primeren.

Nekoliko zadebeljen medialni kolateralni ligament, ob njem je več tekočine, brez zanesljive rupture. Lateralni kolateralni ligament ni prekinjen.

Ruptura medialnega meniskusa (vidna fisura 4mm, najverjetneja manjša ruptura. Sicer je v celotmem meniskusu centralno povečan signal).

Manjši izliv v kolenski sklep.
Default avatar

Sergej Fedorov

Pozdravljeni,

izvid opisuje stanje po poškodbi kolena, pri katerem se lahko odločimo za operativni poseg ali ne. Odločitev je predvsem odvisna od načina življenja: v kolikor se želite aktivno ukvarjati s športom ali pa opravljate fizično delo, je operacija smiselna. Sicer pa lahko stanje delno kompenzirate s krepitvijo mišic ob kolenu, ki bo zadostovalo za mirne aktivnosti kot so hoja, kolesarjenje idr.
Gre namreč za delno poškodbo prednje križne vezi in meniskusa, takšno stanje ne omogoča aktivnosti kot so tek, smučanje, odbojka idr.
Odločitev je torej na vaši strani, vse je pač odvisno od vaše starosti in načina življenja.
V kolikor želite kakovosten klinični pregled in mnenje glede posega, bi vam priporočil dr. Husseina, ki deluje v ordinaciji Artros v Ljubljani.
Lep pozdrav,
Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog
spec. manualne medicine

Ordinacije manualne medicine MO-GY v Sloveniji:
Ljubljana, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21
Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Denis Kupa, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Moravske Toplice, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Aleksej FIlipov, T: 05/300 23 77
Koper: dr. Aleksej Filipov T: 05/300 23 77

Brezplačna telefonska številka: 080 12 03

http://mo-gy.si/
[email protected]

V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.