Med.Over.Net

Manualna medicina - zdravljenje gibalnega sistema

Odgovarjajo: Sergej Fedorov, dr. med., specialist manualne medicine • Andrej Kotov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine

Diagnostika in terapevtsko zdravljenje pri bolečinskih stanjih, odprava simptomov hrbtenice, sklepov, mišic, bolečin v križu, glavobolov, vrtoglavic, slabosti, težav na področju notranjih organov in določenih nevroloških obolenj. Odpravlja vzroke bolečin brez zdravil in kirurškega posega.

Sergej Fedorov , dr. med., specialist manualne medicine

Sergej Fedorov

Andrej Kotov , dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine

Andrej Kotov

Deluje v ordinaciji MO-GY v Ljubljani od januarja 2009. Leta 1994 je končal  medicinsko fakulteto v Minsku in leta 1995 specializiral iz področja nevrologije. Specializacijo manualne medicine je končal leta 1997. Ves čas se je tudi izpopolnjeval na področju nevrologije in leta 2005 magistriral iz tega področja (ima najvišjo – tretjo stopnjo nevrologa). Potek študija in dela 1994 – Končal medicinsko fakulteto, 6 let splošna medicina 1995 – Specializacija iz podorčja nevrologije 1997 – Specializacija manualne medicine 1997 – Specializacija zdravnik nevropatolog 2005 – Končal najvišjo stopnjo nevrologije – nevrolog 3. stopnje 2006 – Specializacija – rehabilitacija in fizioterapija v nevrologiji 2006 – Specializacija – manualna terapija v nevrologiji 1999 – 2000 Vodja nevrološkega oddelka zdr. doma št. 20 v Minsku 2000 – 2003 Nevrolog – ordinator na kliničnem centru (II. Klinika) v Minsku 2003 – 2008 Vodja nevrološkega oddelka in glavni konsultant klinike Beloruske železnice v Minsku

razlaga izvidov in mnenje

Default avatar

sabla

Pozdravljeni!
Že dolgo časa imam hude bolečine v desni nogi nekje malo nad kolenom na zadnji strani. Nogo imam velikokrat tudi mravljinčasto. bila sem na MR in dobila izvide. Lepo prosim za razlago:

Fizioloska lumbalna lordoza.
Strukturno je prikazani del aksialnega skeleta v mejah normale.
lntervertebralna hondroza L5 - S1. Poleg stenoze spinalnega kanala zaradi hipertroficnih degenerativnih sprememb na malih sklepih, nekoliko zadebeljenih ligamentov flav je se dorzalna malenkost bolj desnostranska paramedialna hemiacija diska, terminalna vreca v obeh ravninah zozena na manj kot pol centimetra. Bolj utesnjena je desna korenina.
NekaJ manjsih Schmorlovih hernij T9 do T11.
Malenkost izsusen medvretencni disk T10-11 je komaj kaj protrudiran brez pomembne utesnitve bliznjih struktur.
Sicer do sredine T9 stenoze spinalnega kanala, diskus hernije, utesnitve foramnov ali korenin ne vidim. Tudi prikazani del hrbtenjace s konusom je bp.

prosim še za nasvet kaj naprej
Default avatar

Sergej Fedorov

Pozdravljeni,

izvid povsem sovpada z opisom vaših simptomov. S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Priporočam, da se naročite na pregled, s seboj pa poleg izvida prinesete tudi slike. Na podlagi klinične slike vam bomo lahko natančno svetovali glede možnosti in uspešnosti nadaljnjega zdravljenja.
http://www.mo-gy.si/i-htm/
Lep pozdrav,
Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog
spec. manualne medicine

Ordinacije manualne medicine MO-GY v Sloveniji:
Ljubljana, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21
Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Denis Kupa, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Moravske Toplice, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13
Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Aleksej FIlipov, T: 05/300 23 77
Koper: dr. Aleksej Filipov T: 05/300 23 77

Brezplačna telefonska številka: 080 12 03

http://mo-gy.si/
[email protected]

V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.