Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Živ Žav ob 7.00?

Default avatar

Tinkara C

No, tole je bil šok za sistem. Naše dete je zgodnjo po vstajanju, tako da nam je bila 7.30 ura, na katero so pred časom prestavili Živ žav, kar v redu. Danes pa - konec živ žava ob 8.55. pa grem gledat za kaj za vraga je bil tako kratek, ko ugotovim, da se ni začel ob 7.30, pač pa ob 7.00? Pa kaj se jim je čisto zmešalo? Ne le, da hočejo ukiniti večerno risanko, termine za otroške oddaje bodo prestavljali v zgodnje jutro - jim res ni do gledalcev? Ali pa je to spet eden od nesmislov, zaradi katerih so prestavili tudi začetek Dnevnika na 19.00 - konkurenca? Ker se Ringa raja začne ob 8.00, so zato Živ žav prestavili na 7.00? Je to smiselno?

Zanima me, kaj vi menite o prestavitvi ure? Ste zanjo vedeli, ste ujeli začetek? Mi vsekakor nismo, za kar je dete razočarano ... in je preklopilo na ... Ringa raja ... Toliko o tem.

T.
Default avatar

mj

uf, moja hčerka je besna kot ris - je vstala ob 9h da bo gledala Piko, pa je že mimo... ampak meni se vseeno ne zdi slabo - veliko je zgodnježev, zato mi je zelo prav prišlo, da sem še malo dremala ob sedmih medtem ko je mali gledal risanke. ob sedmih pridejo dosti bolj prav kot ob devetih, roko na srce, takrat že nekako funkcioniram, pa lahko z malim počnem tudi že kaj drugega kot da ga posadim pred tv.
Default avatar

anka22

Nam je bilo prezgodaj že ob 7.30, to ob sedmih, pa zamudimo skoraj cel živ žav. Zame je to velik nesmisel.
Default avatar

Tinkara C

No, to imaš prav.
Ampak, ker med tednom dete dejansko skoraj ne pride do risanke - morda zvečer, če je slabo vreme, sicer smo zunaj (imamo to prednost, da živimo na deželi), imamo navado, da smo v nedeljo do kosila v pižami in da lahko gleda risank, kolikor mu pač paše. To sicer ni do kosila, je pa - kot opažam - tam do 10.00 kot je bil včasih tempiran živ žav. Potem pa gremo v nov dan.

Meni se zdi, da je bila 7.30 ura bolj smiselna. No, je pa res, da mi nekateri prijatelji pravijo, da so njihovi cefizlji pokonci v nedeljo že ob 7.00 :)
V bistvu me bolj moti to, da tega niso vnaprej malo poreklamirali, da bi vedeli - to me pri TVS najbolj moti - premalo obveščanja o spremembah ...

Imejte lep dan, danes je na LJ. gradu srednjeveški dan, če ste kje blizu, se bo splačalo pokukati gor :)

T.
Default avatar

Piki Miki

Ogorčeni. Tud naš je vstal ob 8.20h in ker je bila samo še Pika sem mogla vstat tudi sama ob 9h. Že tako mora med tednom prej vtajat zaradi šole, zdaj pa še to. Zdaj pridejo na svoj račun tisti, ki zgodaj vstajajo, tisti ki malo potegnejo pa ostanejo brez vsega. O ringaraji pa sploh ne bi izgubljala besed, ker se mi zdi kar neprimerna, ves tisti program je neprimeren. Ja za naslednjo nedeljo si lahko kar videorekorder naštimam na timer, da bomo ujeli živ žav.
Default avatar

Mateja t.

Ja tudi naše dete je raqzočarano-ob 7.oo haloooo???
Default avatar

Tinkara C

... da je živ žav skočil na 7.00 ...
sem šla namreč malce gledat, če bi kot starš, ki zelo veliko uporablja internet morda lahko kaj izvedela, če bi le malce posrfala naokoli ... pa ...
na strani v nedeljo, 12.9.04 ob 10:56 (to pišem zato, ker bodo slej ko prej verjetno popravili :)

piše takole:
ŽIV ŽAV

Vsako nedeljo ob 7.30 na TVS 1

in na

BINE, ČUVAJ PARKA

JE SPET TUKAJ!

VSAKO NEDELJO V ŽIV ŽAVU!

Bine je v isti sapi čuvaj, oče in prijatelj pisani druščini živalc, ki v velikem parku odkrivajo skrivnosti življenja in se spopadajo z različnimi nevšečnostmi. Prijazna risanka razbija ustaljeno podobo o živalskem svetu, saj vsi naravni sovražniki živijo v prijaznem okolju, skoraj v sožitju.


Ves september vsako nedeljo v Živ žavu, na TVS 1, ob 7.30no, saj res, še sami ne vedo ...
T.
Default avatar

Asru_

Jaz pa sem bila presrečna!!! In upam, da tako ostane.
Naša dva junaka se namreč zbujata med 6 in 6.30. In če nato pol urice pogledamo knjigice, nato pa je že Živ Žav. In še malce polenarimo. Paše.
In ... ob 9h brez slabe volje ugasnemo TV in gremo na izlet.
Default avatar

taja**

Ahjej, tudi meni ne paše. Že zdaj se je zgodilo, da smo ga kdaj prespali, pa je potem gledala RingaRaja, toliko da je dobila svojo nedeljsko dozo risank.

Primerjave med Živ Žavom in ringaraja definitivno ni, tudi kar zadeva tiste boljše, daljše, sinhronizirane risanke, ki se ponavadi začnejo kasneje. So sicer lepše, vendar kaj ko jih imajo mogoče 5 in jih non stop ponavljajo :-((

Je pač vedno tako, da kar je za nekoga slabo je za drugega dobro. Tokrat bomo na slabšem tisti, ki radi dlje spimo.
Default avatar

lucy

Nam paše. Mali se zbuja okoli pol sedmih. Vedela pa res nisem, da se začne že ob sedmih, zato sem bila prijetno presenečena.
Default avatar

DarjaG

Tudi mi smo bili neprijetno presenečeni, ko smo vstali malo pred deveto (prej smo se kar nekaj časa crkljali v postelji) in Živ Žava ni bilo več. Ponavadi vstajamo bolj pozno in za nas bi bilo krasno, če bi bil Živ Žav kasneje. Verjamem pa , da jih je veliko, ki jim odgovarja, da je tako zgodaj. Krasno bi bilo, ampak verjetno nemogoče, če bi bil Živ Žav od 7h, pa do 10h!
Ringaraja pa tudi nam ni všeč.

Lep dan, Darja
Default avatar

srečka:)

Tudi pri nasso bile solze, ker ga nisem zbudila prej, smrk :(
Default avatar

š[email protected]

Pri nas ob nedeljah razni živžavi ali ringaraje le redko pridejo prav - ponavadi počasi vstanemo, se po mačje umijemo in si privoščimo družinsko jutro - beri: zajtrk, kakšna knjiga, igra, nato pa veeeeeeeeen :)))))))))

Mi je - odkrito povedano - čisto vseeno za tele RTVSLO mahinacije..
čao
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~
Default avatar

srčika

Ob 7.30 je bilo ravno prav.

Tudi mi smo tako zamudili začetek.

Lp, Srči
Default avatar

Gledal animeje

Septembra 1999 so anime Candy Candy na HRT 1 predvajali ob 11:05, pa so očitno zaradi pritožb ciljne publike le-tega prestavili na termin ob 18:30. Prav tako anime Dragon Ball, ki so ga na Pop TV novembra 2001 predvajali ob 9:10. Kmalu zatem so termin prestavili na 13:40.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic