Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Ali imata kakšen večer samo zase, ob plesu,pijači...

Default avatar

NINJETKA

Lepo pozdravljeni!

Včeraj zvečer,sem premišljevala in obujala spomine na čas,ko sem bila še lejdih in fraj, kako smo pohajali,hodili na plese...kje so tisti časi.

Ne me razumet,da tako močno hrepenim in pogrešam "stare" čase,ker sedanjost,ne bi zamenjala za nič na svetu,saj imam zdaj nekaj najlepšega na svetu-otroka!
Priznam,da mi pa prav manjka ,da bi si vzela z mojim "možem" kakšen sobotni večer samo zase,da bi odšla kam na kakšno pijačo,ples.
Hčerka pa bi bila v varnem varstvu,saj drugače mi ples ne bi pomenil nič,ker se nebi sprostila,še takrat,bi mislila...
Stara sem 26 let in ne se ne spomnim,kdaj sem bila zadnjič na kakšnem plesu sama z mojim "možem" !Kakšna depresija bo pri 40 letih...,če se bo to nadaljevalo.
Sama sem kriva,ker vsak trenutek hočem bit z hčerko in z "možem"se podzavestno in nenamerno odaljujem.To pa za zvezo ni dobro.Vem,da sem sama kriva.

Zanima me, če si vi vzamete kakšen večer,da ste same z svojim dragim?

lepo se mejte..pa-pa
l.p.Ninjetka
*****************
Kdor ima dobro srce, ta ne potrebuje lepega obraza
Default avatar

Tinca1

Naša Zala bo konec meseca stara 1. leto in mislim,da sva bila z možem kar ene parkrat v kinu,pa enkrat sva se šla kopat v toplice,pa kdaj samo popoldne malo po nakupih.Tudi jaz sem najrajši z mojima najdražjima kar doma,al pa da skupaj kam gremo.Se pa strinjam,da včasih zapaše.Takrat pa našo malo pustimo pri babici (ki je vsa navdušena) in si midva vzameva kakšen večer mal frej.
Default avatar

BarbaraE

Midva sva že zelo vesela, če se skupaj vsedeva ob kakšnem pivcu in počvekava, ko gredo vsi trije mulčki spat :-))

Ta mali je sploh še premajhen (4m), da bi midva imela kakšno željo iti kam zvečer sama. Ko smo bili še štirje, sva se kakšne pol leta menila da bova šla v kino, pa ga nisva dočakala :-))

Mislim, da bova morala kakšno leto ali dve še počakati, potem pa poiskati še heroja, ki si bo upal paziti vse tri živčke :-))

LP na Goriško,
Barbara
Default avatar

SKORPION

Ninjetka, kot bi sebe brala...hm, tako to je, ko pridejo otroci. Čeprav tudi jaz ne bi zamenjala za nič na svetu.

Ja, midva z možem si kdaj pa kdaj tudi vzameva čas zase... Zdaj po drugem porodu, sem spet čakala, da je sin bil star vsaj 1 leto, da malo "zraste"

:-)

Nekako tih dogovor imava, da vsaj 1x na mesec si vzameva ta večer zase...pa to ni več disco...ne.

Raje kakšna večerja, kino, gledališče, kopanje, savna... včasih tudi čaga z zaključeno družbo (predvsem prijateljev iz mladostnih dni - parov, ki tudi imajo otroke). Ja, in prav tako komaj čakajo takšne zabave, takrat si res privoščimo smeha, plesa, ...sprostitve


Misli, da smo po takšnih večerih, sprostitvah...še boljši starši.

Lep dan!
Default avatar

tina

Ravno ta vikend z možem načrtujeva po treh letih odhod na morje in to sama. Malčka imam zelo zelo rada, vendar je morda čas, da si tudi midva vzameva kakšen dan samo zase. Upam, da ju ne bom preveč pogrešala in s tem motila najino idilo.
PS: Mali pa je ravno danes začel nekaj kašljati in zato je še vse v zraku.
Default avatar

JASNA

Ravno prejšnji vikend sta babi in deda (po moževi strani) vzela oba otroka za 2 dni v Bohinj. Moram priznati, da mi je po dooooolgem času pasalo, ko sva z možem brezkrbno tavala po trgovinah, šla na kosilo,... Vendar pa že v soboto nisva vedela kaj bi, ker sva tako navajena na kraval, da sva se popoldan najavila pri mojih starših (živijo 50 km stran) in tam preživela soboto ter prišla domov ob polnoči. Ko sta otroka dopoldan v nedeljo prišla domov, sem bila čisto blažena. Sem že pred prihodom rekla možu, da bom jaz prva na vrsti za objeme in poljubčke:-)))
Tako je to, včasih bi vse nekam poslala, ko pa jih ni, pa skoraj ne morem dihati. če gresta k babi (10 min. stran) 1x na cca 14 dni za tri ure, ko greva midva po večjih nakupih, mi povsem zadošča.
Default avatar

angelika*

joj, jaz sem zadnjič razmišljala, da bi bila z veseljem kak teden sama..........
tako kot včasih (brez vseh obveznosti) pa sem se zavedla, da to ne bom nikoli več........drugače si pa midva z možekom zdaj že lahko privoščiva
kak večer ali celo nekaj dni:))) samote (otroka sta stara 7 in11 let).
Ravnokar sem se prerodila po takšnem tednu............četudi v službi se
počutim tako nekako....počitniško.......sicer midva, če sva sama kaj
posebnega sploh ne počneva.......rada sva v družbi drug drugega,
na kakšne izlete ali kopanja pa sama ne hodiva, ker bi mi bilo škoda,
da ne bi še otroci uživali v lepem.......sicer pa včasih pomislim,
važno, da so zdravi pa da spijo ponoči......


lp d.
lp a.
Default avatar

sončica

Obvezno si je potrebno vzeti čas zase!!!Jaz grem včasih sama ven na čvek s priajteljicami, on sam s prijatelji, seveda pagreva tudi skupaj. Se pa že veselim 14-dni ko bova sama saj bo naša pikica odšla na morje z babi - stara je 14 mesecev. Me prav zanima kako mi bo, ker je več ko za čez noč še nisem puščala pri babi. Sigurno mi bo dolgčas po pikici, ampak bom skušala v teh 14 dneh nareriditi , kar prej nisem mogla in seveda čim več biti s partnerjem. Vsak večer načrtujema sprehode, skupne večerje, kino ....
Default avatar

Kristi*

Kot praviš ti,ni lepšega kot imet zdravega otročička!!! Seveda pa paše malo sprostitve..........naša je bila do sedaj 1x pri noni,ko sva šla midva na poroko-imela sva se super,mala je pa tudi uživala in nona pa sploh. čeprav mi je bilo full čudno,ko sva bila sama,nama je kar nekaj manjkalo. Če se bo le dalo si bova vsake toliko poskušala vzet mal časa za naju dva........sprehod,večerjica,kino,morda ples,itd.
Lep dan! Kristi*
****************************************

Prijatelji ne živijo samo v harmoniji,
kot pravijo nekateri,
temveč v melodiji.

(Henry David Thoreau)
Default avatar

NINJETKA

sem ti pisala pod starejše sporočilo-NINJETKA-,da ne bomo skozi nove teme odpirale.

pa pa
l.p.Ninjetka
*****************
Kdor ima dobro srce, ta ne potrebuje lepega obraza
Default avatar

nikanze;-)

Midva si vzameva čas zase in tudi vsak posebaj. Skupaj greva v kino, ali pa le na balkon na dolg pogovor. Pa na sprehod,... 1x mesečno kar sigurno. Sicer pa greva tudi posebaj kdaj na pijačko. Jaz v glavnem s tamalim, ma je tudi OK.

Zaenkrat nič ne pogrešam disca in tega. Itak mi muzika sedaj ni tako kul, kot sem jo včasih ful porajtala. Ne vem... Sicer pa imamo vsak mesec vsaj en piknik - v krogu moje družine - in to so za nas tudi lepa doživetja...

LP
nika
Default avatar

majav.

Midva si vzameva "frej" doma in potem preklepetava cel večer na balkonu oz. sva drug z drugim in ostalo počaka. In naju nič ne moti, če mala miškolina medtem spita v svoji sobici. Še vedno je to najin večer. Včasih, če je varstvo, si privoščiva kino in potem pijačo ali sprehod po mestu ipd. Pa če je kakšna prilika, recimo poroka, poskusiva najti varstvo in greva sama in imava tudi na nek način večer zase. Dvakrat pa sva šla sama za nekaj dni na počitnice. Lani sva bila na Irskem, letos v Rimu. Otroka sta bila pri babici, midva pa sva šla na "dopust" in je bilo res krasno. Sva že zmenjena, da če bo le izvedljivo, bova tako naredila vsako leto enkrat. Menjava okolja res dela čudeže - doma lahko še tako cel večer nič ne delaš in si skupaj, pa vendar vseeno ves čas v ozadju sveti neka lučka: perilo, posoda, nekaj za službo...... Na dopustu pa tega ni, res VSE odklopiš in je prima. Priporočam, če je le možnost.
Default avatar

NINJETKA

ojla¨!

Hvala,ker ste mi opisale vaše skupne urice.
Vas bova oponašala in vam bom poročala,kako je bilo.

za danes pa vas pozdravljam.

pa pa NINJETKA
l.p.Ninjetka
*****************
Kdor ima dobro srce, ta ne potrebuje lepega obraza
Default avatar

majav.

Pa fino se mejta! :-)))))
Default avatar

jože oblak

Sem samski zato gre včasih na kakšno zabavo samo ne vem kje so takrat kakšne punce da bi katero povabil na ples .
Zanima me tudi če se lahko v katero zaljubim .

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic