Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv, domiseln, ustvarjalen, igriv, vesel, nasmejan, iskren, vztrajen, včasih zaskrbljen ... Preberite izkušnje in zaupajte svoje.

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

Grčija in dojenček

Default avatar

Jože

Pozdravljeni!

Načrtujemo dopust v septembru z 9 mesečnim dojenčkom in 5 letnim fantom. Zanima me Grčija in Turčija.

Prosim za Vaše mnenje.

Hvala.
Default avatar

barbara

jaz osebno Grčije ne poznam (nas to še čaka :) ... ampak za Turčijo ti lahko povem ... da je ogromna ... za potovanje super država s številnimi res odštekanimi zanimivostmi .. kar pa dvomim da boste z 9 mesečnikom lahko pregledali... lahko bi sicer rentali in šli naokrog ... pa so razdalje res ogromne ... za organizirane izlete pa se meni 9-mesečnik zdi še premajhen.

zahodne obale ne poznam ... jug pa je blazno vroč in morje ne preveč čisto ... torej ti ostane kopanje po bazenih...

meni je Turčija ostala v krasnem spominu kot država in ljudje, pa hrana in vse to ... malo manj pa kot počitniška destinacija... mi bomo naslednje leto v podobni situaciji (glede starostne razlike med otrokoma) ... pa nekako razmišljamo o Grčiji (manjši otoki in če rentaš avto si lahko vsaj kaj pogledaš :) .. predvidevam) in Tuniziji ...

jasno pa je vse odvisno od vaših želja in pričakovanj ... o tem kako ste do zdaj dopustovali in vse kar paše zraven :)

kakorkoli se boste odločili ... uživajte ful :)


pojdi še na forum travel.over.net ... pa z iskalnikom malo preišči ... o obeh destinacijah se je že ogromno pisalo .. tudi kar se otrok tiče.

B.
Default avatar

MALINA

KOT SEM ŽE PREJLE IZRAZILA SVOJE MNENJE GLEDE TRURČIJE Z 10 MESEČNIM OTROKOM TUDI VAM ODGOVARJAM:
JAZ BI RAJŠI ŠE MALO POČAKALA. ČE NEKAJ LET BOSTE VSI IMELI NEKAJ OD TEGA. ZDAJ PA MISLIM, DA BO PREVEČ NAPORNO ZA OTROKE IN S TEM POVEZANO TUDI ZA VAJU.
JAZ IMAM TRI LETA STAREGA FANTKA IN LETO IN POL STARO PUNČKO IN SE POSLUŽUJEMO KAMP VARIANTO. IN VSI UŽIVAMO. KO PA BOMO VSI "VELIKI" PA BOMO ŠLI RAZISKVAT PO SVETU. TRENUTNO PA NAM JE TU LEPO.
Default avatar

AlenkaS

Mi smo bili na Santoriniju s takrat 10 mesečno hčerko (Septembra). Imeli smo se krasno, tja smo šli le v želji po počitku, nismo imeli namena raziskovati okolice.
Tam sva z možem spoznala še prijeten mlajši slovenski par, ki sta najela skuter in sta naju potem prav prosila, naj se še midva malo peljeva, medtem pa sta popazila na hčerko (3 urice).
Ljudje so bili zelo prijazni, celo starejši slovenci, ki so bili takrat na dopustu, so se kar ponujali, da bi nama popazili otroka, midva pa bi se lahko zabavala...Vendar mi smo se imeli lepo, jaz nisem potrebovala nobene 'dodatne zabave', naš dopust je bil lep.
Če boste šli v Turčijo ali Grčijo ležat na plažo, se boste imeli lepo.
Verjetno pa nobeden izmed otrok ne bo užival v pretiranem raziskovanju dežele (pa si mislim, da to ni vaš namen, kajne?)...

LP,

Alenka

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic