Forum: Starši in otroci

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv, domiseln, ustvarjalen, igriv, vesel, nasmejan, iskren, vztrajen, včasih zaskrbljen ... Preberite izkušnje in zaupajte svoje.

temperatura/vročina v času izraščanja zob

Odgovori Nova tema
Default avatar MojcaEJ 16 Apr 2004 14:28

Pozdravljene!
Moja 7 mesečnica ima povišano temperaturo med 37 in 37,5. trenutno ima dva spodnja zobka. kako naj vem, da je ta temperatura res samo od izraščanja zob ali še kaj drugega? kiha ne, smrka tudi ne. je zelo nejevoljna, bolj slabo je in bi se samo pri meni stiskala (ali mamica pri njej?)?
hvala!
mojca

----------------------------------------------------

Življenje je lepo, zato ga je vredno živeti!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tinace 16 Apr 2004 14:35

Ta vročina je v mejah normale za malčke,če se bo povečala lahko pričakuješ kakšno virozico ali pa morda res zobek.Pravijo da vročine pri izraščanju zobekov naj ne bi bilo.Mi smo jo imeli tudi čez 38,vendar samo dan ali dva.
Danes je tudi vreme zoprno in lahko tudi to vpliva na razpoloženje tvoje punčke.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar AljaMKR 16 Apr 2004 14:50

Moj ni imel še nikoli vročine, spodaj ima 3 zobke, zgoraj 2, tretji bode sedaj ven. Samo slini se ogromno pa nonstop grize grizalo. Pri nas bodo zgleda prisli vsi zobki naenkrat!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Skr bna 16 Apr 2004 15:01

Po naših izkušnjah zobje "zakurijo". Moj sine je vse dobil v paketih po 2 in 4, bil zelo nesrečen, ko je dobil zgornjo "fronto" (obe enki in obe dvojki), ob zadnjem (spet paketnem) izraščanju vseh 3 in 4 (13 mes) naenkrat pa je cel teden nihal med 39 in nič (se pravi 36). Dva dni ja, en dan nič, pa spet ja - ampak volje je bil ves čas dobre, le malo bolj crkljiv je bil.

Meni 37,5 "smrdi" bolj po kakšni virozi ali bolezni, ki se še kuha, vsaj po naših izkušnjha. Dva otroka a nista enaka...

[img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img]


[img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar boo 16 Apr 2004 15:14

naš je imel vedno malce povišano temp. pri izraščanju zob, razen pri peticah.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lina* 16 Apr 2004 15:17

Meni je rekel pediater, da naj pri izraščanju zob ne bi bilo vročine razen če naenkrat več zob sili ven. Glede na trenutne vremenske razmere lahko pričakuješ kakšno viruzo. Mi smo tudi mislili pred 14 dnevi, da bodo zobje, ker se je slinil, otekle dlesni temperatura. Končna diagnoza je bila šesta bolezen.
Lp!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar alina 16 Apr 2004 15:45

Naj rečejo pediatri kar hočejo - nekateri otroci imajo povišano temperaturo pri izraščanju zob! To je stres za njihov organizem, ki se brani proti njemu z vročino!

Zelo dober znak, da izraščajo novi zobje, je tudi pretirano slinjenje "v potokih" kakšen teden prej. Ponoči lahko zaradi pretiranega slinjenja celo hropejo ali začnejo kašljati, ker ne morejo tako hitro požirati natekle sline. So tudi zelo razdražljivi, cartljivi, zbujajo se ponoči... Če ima tvoja sončica rada dudo, ji bolečine pri izraščanju lahko omiliš tudi tako, da dudico z obeh strani namažeš s Calgel gelom (lokalni lidokain, ki malo omrtviči dlesni in zato zmanjša pritisk nanje in bolečino). Ko bo sesala dudico, bo naredila vakuum, učinkovina pa bo tako hitreje prišla na željeno mesto, pa rešiš 2 muhi na en mah..Ponavadi takrat ne odprejo ustk za nič na svetu, da bi jim mami lahko s prstom na dlesni nanesla prej omenjeni gel...

Srečno,

alina

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Vallery! 16 Apr 2004 17:59

Ja, naj rečeko nekateri pediatri da temu ni tako, pri nekaterih otrocih je rast zobkov pospremljena z temperaturo.
Prejšnji teden so znanci, ki imajo prav tako 7 mesecev staro punčko poiskali pomoč pri dežurnem zdravniku, ker je punčka, ki drugače sploh ne joka non-stop jokala in to kar močno. Zdravnica jim je rekla, da ima mala malo vnete zgornje dihalne poti in da bo minilo.
Jok se je le stopnjeval, in na koncu punčica niti jokati ni več mogla, ker je bila že čisto zaripla.
Končno sta jo odpeljala k dežurnemu in ta jih je poslal v bolnico na kisik.
Vzrok vročini in hudemu joku so bili zobje! Punčki je namreč istočasno izraščalo 5 zob hkrati in tako je mala noč preživela na kliniki pod kisikom, da je vsaj malo prišla k sebi!
Pa naj še kdo reče, da vročina ni povezana z zobmi! Blagor takim, ki gredo mimo brez, a so povečini v manjšini!
Pa naj hitro zrastejo ( zobki ), da bo konec hudih noči!
Pozdravčke!
Vallery!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar morje 16 Apr 2004 20:21

Ja verjetno res vsak otrok prestaja rast zobk po svoje. Moj je danes zjutraj dobil vrocino 38.4 in se ga drzi ze cel dan. Sva sla k pediatrinji in ni znakov nobenega vnetja skratka nic ni bilo opaziti. Samo vrocina je, malo tece z nosu. Mu pa tudi izrasca zobek ampak tudi meni je rekla, da naj ne bi bilo takrat vrocine. ( do sedaj je pri izrascanju res se ni imel). Je pa se kar igriv kljub vrocini, tudi apetit ima in uzival je v banji.

Bomo videli koliko casa bo trajalo- upam, da ne dolgo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar PPPPP 16 Apr 2004 21:29

Temperatura in zobki so povezani, ampak ravno obratno.

Zaradi povišane temperature in s tem posledično spremenjene prekrvavitve dlesni, so dlesni mehkejše in zobje lažje prodrejo ven. Se pravi, da temperaturo povzroči nekaj povsem drugega, posledica pa je izraščanje zobk. Zato dosti otrokom ob povišani telesni temperaturi rastejo zobje. Najbolj enostavno pojasnilo - rast zob povzroča povišanje temperature. Vendar ni vse tako enostavno...

Lep pozdrav.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar katarinica* 17 Apr 2004 07:44

Naša pa je pri vsakem izrastu zobkov dobila nahod (bela sluz iz noska) in vročino. Sedaj, ko so šli ven kočniki in sekalci, je vročina narasla tudi do 40. Vedno ob vročini smo dali pregled krvi in urina, vse bp, tudi levkociti. Torej so lahko le zobki.

Aja, drugače pa nikoli ni bila bolna. Le ob zobkih ji verjetno pade odpornost.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh