Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv, domiseln, ustvarjalen, igriv, vesel, nasmejan, iskren, vztrajen, včasih zaskrbljen ... Preberite izkušnje in zaupajte svoje.

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

Za Petko - Toskana

Default avatar

BR

Ker je bila ne dolgo nazaj debata, v kateri si se zanimala za potovanje v Toskano me zanima, če ste mogoče že kaj rezervirali in kako?
Mi bi šli tudi z 17-mesečnim otrokom po vsej verjetnosti konec maja in sem slučajno odkrila, da agencija Intours rezervira apartmaje ali hiške. Pri njih rezervirajo v raznih krajih, ampak samo za 7 dni in naj bi bilo cenovno ugodno. Oprosti, ker sem kar tako začela zasliševati, ampak tudi mi bi radi nekaj rezervirali, ker gremo z otrokom in v lastni režiji. Morda pa je tudi že kdo drug šel z navedeno agencijo, zato so informacije zelo dobrodošle.

Lp
BR
Default avatar

ir*

Mi smo šli že dvakrat prek Intoursa, vedno z otroki in je bilo vedno zelo OK. Ni pa res, da lahko rezerviraš samo za 7 dni - če je prostor, lahko tudi dlje (vsaj pred letom dni je bilo tako). Mi smo hodili poleti in smo vedno iskali hiške z bazeni, vendar je konec maja za bazen najbrž še premrzlo - ali pa tudi ne...
Izbereš po katalogu oziroma po računalniku - glede na želje, cene itd. Enkrat smo bili čisto blizu Firenc, drugič pa v Umriji, bolj južno. Načelno tisto, kar je napisano, kar velja, vsaj mi nimamo slabih izkušenj. Mi imamo Italijo silno radi in tele apartmajske variante so za otroke zelo OK, ker lahko delaš poldnevne izelte - takointako pa je vsako mestece biserček zase, sploh ne gre le za Firence... In moj najljubši kraj? Siena!
Default avatar

BR

Joj, mislila sem, da manj kot za sedem dni ne moreš rezervirat.
Saj ti kraji Lucca, Pisa, Siena, Firence niso preveč oddaljeni eden od drugega ali pač? Ali je sedem dni zadosti, da se večino krajev ogledamo?
Default avatar

silvy

Mi gremo za prvi maj in smo ravno v petek rezervirali en apartma v hišici.
Zadevo smo uredili na Slovenici, preko nemške agencije Inter Gallet, ki se ukvarja z oddajanjem hiš in apartmajev.
Apartma za 6 oseb (luksuzno opremljen - pomivalni stroj, privatna loža, vrtno pohištvo, kamin, zunanja peč za pice... - skratka ni, da ni) nas je prišel z zavarovanjem 500 Eurov.
V omenjenem katalogu je vsaj 1000 različnih hišic in apartmajev v vaseh po Toskani. Cene pa se gibljejo tam okoli 200 - 300 Eurov za 2 osebi.
Default avatar

Kenga

INTER CHALET,verjetno, ne inter galet
Default avatar

silvy

Jap, seveda imaš prav. Pri hitrih prstih bi prav gotovo pogorela.
Default avatar

Erna

En teden je za Toskano kar malo, če nameravate tudi v Firence.
Za Firence je skoraj nujno imeti vsaj 2 dneva. Mismo poem nadaljevali takole (bili smo z avtodomom, zato nismo bili obremenjeni s km in prenočiščem): Lucca in Pisa - premočevanje ob obali v enem kampu; San Gimignano in potem dežela Chiantija; naprej po Chiantiju (vinske kleti...) - Castellina in Chianti; Siena; Arezzo; Perugia in Gubbio (to je potem že Umbria) in na koncu Assissi...

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic