Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

otrok je zemljo.

Default avatar

mojca

lep pozdrav drage mamice.

na iskalnike sem že iskala podobno temo in sem najdla samo da otrok je papir.

od moje kolegice tamala je stara eno leto in kjer koli doma najde kakšen teglc z rožo,gasa v zemljo in v usta.

jaz sem pa mojo zadnjič zalotla,za sekundo smo šli stran-imeli smo namreč obisk in so kadili,pospremli smo jih do vrat ,naša tamala pa direkt v pepelnik in lepo cigarete v ustih žvekala,zadn cajt sem priletela da sem ji filter iz ust potegnala če ne bi ga tak pojedla.

pa zakaj to delajo??
nekateri pravijo da jim manjka železo,je to res??
Default avatar

Jagoda°

Po moje je to samo preizkušanje kakšen okus ima kaj. Pri nas je sedaj sploh fama, kar je NE je za v usta! Zemlja, pesek, mivka...edino rožice samo trga, v usta pa ne gre z njimi!
Default avatar

Maxi

Pozdravljeni Mojca in Jagoda,

svečano vama obljubljam, da čez kake pol leta ali še prej zemlja, ogorki, mivka, pesek, kamenčki (uh, kako grozno je bilo poslušati to škrtanje med zobki) itd itd itd ne bodo več zanimivi.

Naš buhtelj je pojedel vsega tega po moje na kile, pa se zgleda na ta račun ni nič bolj zredil, he he. Pa tudi drugih posledic - razen blaženega zadovoljstva - nismo opazili:)))

Dober tek mulčkom, mamice pa vstran glejte (no, razen pri kakih ogorkih ali še hujši svinjariji seveda).

Nočko,

Maxi
Default avatar

melani

ziv! vidim da imas tak problem kot ga je imela moja mama pri meni, zato ti iz prve roke povem,kako je to zanimivo pocetje. namrec,ko sem bila jaz majhnna ,sem vse to jedla tudi jaz,ko sem bila pa "malo vecja" sem se spomnila celo receptov-zemljo sem zmesala s paradiznikom in vse to lepo (naskrivaj)pojedla!!!! moja mama mi je to sicer poskusala prepreciti,sem pa jedla naskrivaj. poznam tudi deklico,ki je bila pri psihologu,ker je jedla oz. praskala omet s sten.pa jim je rekel,da ji manjkajo doloceni vitamini oz. minerali. torej,reci hocem,da zaradi tega se noben ni umrl, seveda pa to ni treba dovoljevati. se bole pa je da preprecujes-skrijes pepelnike,nadzorujes otroka pri igri na dvoriscu,kjer je vse tako okusno-predvsem pa moras paziti na razne zivalske drekce, ki bi pa znali biti skodljivi otrokom! LP melani
Default avatar

darja&m

No mi smo stari sedaj ze skoraj 2, pa je pesek, ki hrusta se vedno dober. Ogorki pa nas vec ne zanimajo.
Zaradi teh dobrot pa nismo imeli nikoli zdravstvenih tezav
Darja
Default avatar

Mijav

Oh kako so dobre neznane stvari.

Pri nas najraje jemo: pepel, zemljo, voščenke, najboljši so pa kakci srnic in zajčkov, ker so podobni čokoladnim bonbončkom. Do sedaj še nismo imeli problemov. In tudi mnenje zdravnice je, naj hčerko pustimo, da je to normalno in bo kmalu mimo.
Default avatar

stane

Ičejo to, česar primankuje v hrani. Najpogosteje sol.
Default avatar

nevy_83

Pozdravljeni,
mi lahko svetujete, kaj storiti, ko otrok, star 5 let na skrivaj poje kamenček v vrtcu? Če sem prav razumela prijateljico, je to ponavljajoče se dejanje, pogovorili so se s fantkom že večkrat, mu razložili, do kakšnih zapletov lahko pride in kako nevarno je lahko to. Prvič so to opazili leto nazaj, ko je v vrtcu prišlo do večjih sprememb in jih ni dobro sprejel, ni pa povedal tega, samo opazili so, da je okoli ust umazan od peska in z vprašanji ugotovili, kaj počne.Takrat je navedel razlog, da se ne počuti dobro, ker je zamenjal skupino, izgubil obe vzgojiteljici in padel v praktično novo skupino, ostali sošolci so bili v drugi skupini. Vendar zdaj odgovori, da ne ve zakaj to naredi, če pa ga večkrat vprašajo reče, da je to naredi, ker se je tako odločil. Kako se po vašem lotiti tega problema?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic