Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

IGEA sesalnik

Default avatar
Smo že skoraj čisto odločeni da nabavimo Igeo, ker imam dovolj tega dviganja prahu pri našem dosedanjem sesalcu.
Ker sem že velikokrat po vaši pomoči prišla do ugodnih cen, me zanima tudi tokrat. Če mi lahko katera pove, kje ga najugodneje nabavim? Sem iskala po netu internet stran od Batagel&Co, pa ne vem ali je samo jaz ne najdem ali ne iščem v pravi smeri, ali...saj so oni uvozniki, ne? Ker bi rada direkt informacijo, ne od kakih posrednikov ker ziher niso tako ugodni...vsakršen namig mi bo prav prišel in že vnaprej hvala.
Default avatar
V soboto smo za taščo kupovali likalnik na suho paro v Batagelu v Postojni. Po nakupu so nam priložili še cenik za sesalnik IGEA, če mi je prav ostalo v mislih stane okrog 140.000,00 SIT brez dodatkov. V mesecu septembru pa ob nakupu sesalnika podarijo še masažno blazno. Za ostale podatke pa je najbolje da se obrneš kar na njih.
Anja2
Default avatar
Kar v Postojno se odpelji! Tam je najceneje.

Mi smo kupili sesalec - ampak brez funkcije za pomivanje - z globinsko krtačo, pa smo dali 90.000 SIT. Pa še ugodno na obroke brez obresti dajo, samo zavarovanje smo plačali.

LP

Tanja
Default avatar
Če te ne moti, da je sesalnik star 2 leti, a samo nekajkrat rabljen, z vsemi priključki, brezhiben, za več kot pol ceneje, se oglasi na 051-308-615.

LP

mamica
Default avatar
Nekako smo se odločili za IgeoCOMPACT, poleg tega ga nameravamo vzeti na obroke, tako da verjetno tvoja ponudba ne pride v upoštev. Drugače pa bi zagrabila takoj. Pa vseeno hvala za ponudbo.
Lep pozdrav
Default avatar
Moja je Idro lava.

Dobro kupi in še bolje uporabljaj!
Default avatar
Dobra odločitev.
Default avatar
Igea ima kar nekaj hibic, ki se mi zdi fer, da ti jih povem.

1. ni 100% filtriranje (piha iz vseh luknjic)
2. mikrofilter je pri pravilni uporabi velikokrat moke, kar pomeni, da ni najboljše poskrbljeno za zaščito. Moker filter ni uporaben.
3. Pri čiščenju je obvezno uporabljati kemijo, ker drugače ne spereš mikroprah s sten sesalnika
4. zelo zelo glasen in opcija čiščenja zraka :( ni omembe vredna
5. globinska krtača dobra, vendar samo z uporabo dodatne sile. Krtača se dviguje in ne pobira tako dobro kot http://www.parnad.si/P15.asp
6. Mokro čiščenje je boljše (če te ne moti vse mokro okoli sesalnika).


Nasvet, predno ga boš kupila, pretestiraj!!!

Jaz se nebi še enkrat odločil zanj.


LP, MaRe
Default avatar
POLEG HIB, KI SO BILE ŽE NAŠTETE, IMA ŠE ENO : SESTAVLJAŠ, RAZSTAVLJAŠ IN ČISTIŠ GA ŠE DLJE, KOT GA UPORABLJAŠ ZA ČIŠČENJE. GROZA.
Default avatar
...saj prej ko bomo kaj kupili, bomo ziher prej sprobali...ampak pred časom ste ga tako hvalile, da ste me čisto prepričale.
...sicer sem sama sprobala že sesalec od Zepter firme in se mi je zdel čisto ok, le da nima mokrega čiščenja, le sesanje...in potem smo prešli na Igeo...
...obstaja še kak drug sesalec o katerem bi bilo vredno razmisliti?
Default avatar
prav imaš, mi smo po enem letu kupili še en navadni sesalec, za na hitro..takšen je bil plan, zdaj pa sampo še tega uporabljamo, saj nam je bilo zelo nadležno čiščenje , ker imamo samo tuš...zdej raje pomijemo na roke.....
Default avatar
prav imaš, mi smo po enem letu kupili še en navadni sesalec, za na hitro..takšen je bil plan, zdaj pa samo še tega uporabljamo, saj nam je bilo zelo nadležno čiščenje , ker imamo samo tuš...zdej raje pomijemo na roke.....
Default avatar
Prvo moram napisati, da jaz ne prodajam IGEA sesalnikov, temveč sem zvesti uporabnik le-tega

1. ni 100% filtriranje (piha iz vseh luknjic) - zrak mora krožiti, kako pa misliš, da delujejo drugače sesalci. le da gre zrak preko filtra. Če pri tebi piha skozi vse luknjice, potem imaš očitno pokvarjen sesalec. Pihati mora iz rež, ki so za to namenjene.

2. mikrofilter je pri pravilni uporabi velikokrat moke, kar pomeni, da ni najboljše poskrbljeno za zaščito. Moker filter ni uporaben. - filter je moker, če daš preveč vode ali pa če nisi preveden pri "šofiranju" sesalca po stanovanju. Ker je notri voda, ga ne smeš nagibati med tem ko sesaš. Normalno da potem vrže vodo v separator in imaš moker filter.

3. Pri čiščenju je obvezno uporabljati kemijo, ker drugače ne spereš mikroprah s sten sesalnika - tega sicer nisem čisto razumela. Jaz takoj po čiščenju, ampak resnično čisto takoj, zlijem vodo v stranišče in dobro splakenem posodo. Čistila ne uporabljam. Uporabim ga le občasno, če se mi zazdi, da potrebuje posoda generalko. Aparat sestavim (posodo), zgornji del pa postavim poševno, da se posoda ne osmradi.

4. zelo zelo glasen in opcija čiščenja zraka :( ni omembe vredna - res je glasen, čiščenje zraka pa se pri nas zelo dobro obnese. Svakinja, ki ima tudi Igeo jo prižge vedno takrat, ko so kakšne žurke in zjutraj ji občutno manj smrdi po stanovanju.

5. globinska krtača dobra, vendar samo z uporabo dodatne sile. Krtača se dviguje in ne pobira tako dobro kot http://www.parnad.si/P15.asp - težko komentiram, ker ne poznam parnada. Poznam pa Kirby in njihova krtača je boljša - stane pa tudi Kirby 5x toliko kot Igea.

6. Mokro čiščenje je boljše (če te ne moti vse mokro okoli sesalnika) - pri meni ni nič mokro od sesalnika, ker je le ta suh. Vodo, ki pa jo našpricam pa temeljito posesam za seboj.

Jaz osebno sem zelo zadovoljna z Igeo in me čiščenje posode in separatorja prav nič ne moti, ker je zadovoljstvo, da imam manj prahu v stanovanju večje. Kupili smo jo zato, ker je bil pri sinu sum na alergijo na prah. K sreči alergije nima, jaz pa sem prišla do dobrega sesalca.

Slaba stran:
- sestavljanje sesalca (vzame mi cca. 2 minuti)
- čiščenje posode po končanem sesanju (vzame mi cca. 5-10 minut; odvisno koliko sem temeljita)
Default avatar
Živjo,

pišem glede nastavka za globinsko čiščenje sedežne. Sam imam Igea Gisomatt. Podjetje Igea več ne dobavlja rezervnih delov (stečaj) zato je problem še dobiti..iskal sem alternativo in našel poše original:

KARCHER šoba za čiščenje oblazinjenega pohištva 2.885-018.0
cena 20€

Lp, Aleš

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic