Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

moja hči je raje v vrtcu kot doma

Default avatar

mlada mama

Pozdravljeni,

Moja hči je stara dobrih 2 leti in je v vrtcu odkar je dopolnila 11 mesecev, saj sva s partnerjem oba zaposlena, drugega varstva nimava. Sedaj pa se je pojavil ''problem''...

V vrtcu ima sedaj že drugo leto isto vzojiteljico, za kar sva bila s partnerjem seveda vesela, saj je prejšnje leto šla rada v vrtec, pa tudi z začetnim uvajanjem lani nisva imela težav. Lansko leto je vse potekalo super, zjutraj je rada šla v vrtec, bila je tudi vesela, ko sem jo prišla iskat in je takoj stekla k meni. Ta teden pa kar naenkrat noče domov.

Danes se mi je že drugič zgodilo, da je hči, ko sem jo prišla iskat v vrtec, stekla k vzgojiteljici in ni hotela domov... Prvič mi je bilo zelo nelagodno in mi ni bilo jasno kaj se dogaja, sicer sem popolnoma mirno reagirala in sem jo nekako prepričala, da je odšla z mano, danes pa popolnoma druga slika. Ko sem jo prišla iskat je šla k meni, me objela potem pa stekla nazaj k vzgojiteljici v strahu da gre domov. Ker smo bili na hodniku in sva se v vzgojiteljico pogovarjali sem pristopila bližje hčere in jo pobožala po glavi, takrat pa me je odrinila in silila k vzgojiteljici. Vzgojiteljica se je nato poslovila od nje in odšla nazaj v igralnico vendar se hči ni hotela preobleči niti preobuti in je bila nemirna, tako da sem jo steška spravila domov... Mislila sem, da bo doma pozabila na to, pa se mi zdi kot, da me vse od takrat ignorira. Noče k meni v naročje, noče se z menoj igrati... Skoraj obupana sem potem poskusila nekaj novega in sva skupaj spekli piškote, bilo ji je zanimivo v tistem trenutku, potem pa spet, kot da me ni... Res sem zakrbljena od kje take reakcije oz. kaj sem v tem tednu naredila narobe, da je privedlo do tega? Sicer je res, da sem zbolela in zaradi bolezni nisem tako aktvina pa vseeno, počutim se, kot da ima vzgojiteljico kar naenkrat raje kot mene. V vrtcu sicer povprečno preživi 9 ur, doma pa smo 4 ure skupaj, preden gre spat. Naj še omenim, da s partnerjem hči nima nikakršnih težav, vse tako kot prej, mene pa kar naenkrat zavrača. Kaj lahko storim? Je imel kdo podobne težave?

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic