Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Igranje otrok pred blokom

Default avatar

Šolar

Živijo!
Situacija je taka. Pred našim blokom se zdaj že dve leti zaporedoma igrajo otroci iz skoraj celotne ulice in je zadeva že res moteča. Derejo se, sedijo na stopnicah in niti ne pomislijo, da bi se umaknili, nabijajo žogo v blok, vozijo okoli s skiroji, kateri ne normalno ropotajo itd.... Zanima me če lahko sploh kaj naredim? Sem probal lepo in jih prosil naj se ne derejo, da je zelo moteče. V naši ulici imamo tudi igrišče, ki je po večini prazno, saj se vsi zbirajo pred našim blokom in se tam igrajo. Največji problem je v tem, ker se bliža izpitno obdobje in se enostavno ne morem učiti. Tudi ko zaprem vsa okna, se jih vseeno sliši. Sem poskusil govoriti s starši in ni pomagalo. Ubistvu se tudi starši usedejo na te stopnice in se pač pogovarjajo med sabo in niti oni ne pomislijo, da bi se umaknili, ko želiš iti iz bloka ali v blok. Živim pa v pritličju in okno imam obrnjeno na strani vhoda (pač kjer se igrajo). Ne razumem niti kje so vsi ostali, ki so mene podili stran ko sem bil mlajši. Ko sem bil jaz njihovih let, nisem smel niti kihniti pred blokom, ne da bi me stran spodili. Pa tudi sam sem se že kot otrok raje izogibal igranju pred blokom, saj so mi starši govorili naj se tam ne igram, da bom motil ostale v bloku, in se pač niti nisem. Če pa sem se slučajno kdaj igral, so me pa itak v roku 5 minut spodili stran.
Tole pa zdele presega vse meje. In me res zanima ali lahko sploh kaj naredim. Na lep način žal ni šlo. Se pravi več kot očitno moram na grd način. Najraje bi dal vsakemu tamalemu en velik "šamar" in tudi njihovim staršem za tako super vzgojo, tega pa seveda ne bom naredil, saj v življenju nisem udaril človeka in ne bom začel z tamalimi :D ampak realno bi pomoje samo to vžgalo. Žal otrokom se jebe za lepe besede...strah je tisto kar bi jih verjetno utišalo.
Drugače pa res, ali obstaja karkoli da bi lahko storil (kaj pravnega). Tudi starši bi se malo zamislili, ko bi jih usekalo po denarnici. Ali se bom moral pač sprijazniti s tem in začet razbijati septembra, ko se bojo oni morali zbujati za šole in vrtce :/
Default avatar

Zmedenaaa

Ehh..če so za telefoni, vam pa tudi ne pase. Naj se igrajo in druzijo, saj so vendar otroci. Lahko se jim se ti pridruzis, da ne bos tako tecen.
Ucis pa se lahko tudi v knjiznici, kamor se velikokrat hodijo uciti dijaki in studenti, ki zivijo v blokih..
Default avatar

Šolar

Ohh kako si želim, da bi pred tvojim oknom vsak dan skakal in na ves glas kričal. Bi te res rad videl kako bi se šla ven igrati z njimi :) Kot starš je pošteno da misliš tudi na druge sostanovalce. Kaj pa tisti ljudje, ki morajo delati nočne? Se ti zdi to kul, da se otroci derejo in nabijajo žogo v blok, čeprav imajo igrišče 30 metrov stran? Seveda se ti zdi kul, ker nisi v taki situaciji.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic