Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv, domiseln, ustvarjalen, igriv, vesel, nasmejan, iskren, vztrajen, včasih zaskrbljen ... Preberite izkušnje in zaupajte svoje.

Mirjana Frankovič , specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

SESTAVLJENE oz. REORGANIZIRANE DRUŽINE

Default avatar

SilVana

Pozdravljeni,
sem študentka magistrskega programa Zakonski in družinski študiji na Teološki fakulteti. Trenutno se posvečam magistrski nalogi pri kateri raziskujem družinsko dinamiko in doživljanje sestavljene oziroma t.i. reorganizirane družine. To so ponovno vzpostavljene družine, ki jih natančneje lahko razdelimo kot:
- družina z materinim partnerjem, ko družino matere in otrok dopolni materin partner;
- družina z očetovo partnerko. To je družina očeta in otrok, ki jo dopolni očetova partnerka;
- sestavljena dopolnjena družina, kjer gre za skupnost dveh družin (oba partnerja imata iz preteklih razmerij otroke) v eno družino in
- dopolnjeno družino s skupnim otrokom ali otroki.
Ker so tovrstne oblike družin tudi v naši družbi prisotne, pa vendar je o njihovem doživljanju v našem okolju le nekaj malega raziskanega, vas naprošam v kolikor ste tudi sami del reorganizirane družine in če ste pripravljeni sodelovati v raziskavi, ki bi zaradi kvalitativnega zbiranja podatkov vključevala intervjuje, me prosim kontaktirajte na elektronski naslov [email protected]. Vesela bom vaše pripravljenosti za sodelovanje in pomoči pri zaključku raziskave ter doprinosa k celovitejšemu razumevanju doživljanja posameznikov iz reorganiziranih družin v slovenskem okolju.

Lepo pozdravljeni,
Silvana