Med.Over.Net

Starši in otroci

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv, domiseln, ustvarjalen, igriv, vesel, nasmejan, iskren, vztrajen, včasih zaskrbljen ... Preberite izkušnje in zaupajte svoje.

Intenziven dojenček

Default avatar

MamicaM

Pozdravljeni!
Pišem vam prvič, čeprav bi se glede na pretekle mesece lahko že večkrat na koga obrnila. Imam nekaj dilem v zvezi z našim dojenčkom. Prvo naj povem, da sta nosečnost in porod potekala super, brez težav. Imam čudovito porodno izkušnjo na katero imam lep spomin.
Pa smo ga dobili, našega falotka. Že v porodniici je bil precej bolj glasen od ostalih cimrov. Če so drugi dojenčki jedli in spali. Bi se naš crkljal na dojki, sicer pa je jokal. Več kot ostali. Pa so mi že tam rekli da sem ga razvadila, že drugi dan.
Doma je bilo podobno. Jedel in spal na dojki, ko sem ga odložila se je jokal. Dojenje je steklo. Začeli so se krčki. V budnem stanju je le jedel in jokal. Jokal je med previjanjem, podrianjem kupčka, ko se mu je kolcalo...pač vedno, kadar ni spal. Pa so tudi doma rekli, da je razvajen. Pač...nisem ga odložila in pustila jokati, ampak sem ga imela raje v rokah.
Vse te besede so me strašile, da je z njim morda kaj hudo narobe. Poznala sem veliko otrok in dojenčkov, pa ni bilo takega jokeca kot je bil naš.
Tudi pediatrinja je potrdila da ima hude krčke. Šla sem na dieto brez mleka. Po določenem času je bilo mnogo bolje.
Mali je manj jokal, pričel se je smejati, čebljati...se zelo zanimati za svet. Tako je radoveden in zvedav, da res težko zaspi.
Dude e sprejme, če mu nanjo ne kanem kakšno sladko kapljico. Žal tako je...dudo sicer uporabimo le v vozičku s katerim se ne vozi pretirano rad. Ko se joče kje zunaj, pa ga je nekako le potrebno pomiriti.
Je res krasen in napreden otrok.
Vendar še vedno tako intenziven. Ko ga pustim na igralni podlagi ali mu dam v roke igračko se izredno razburi. Nekaj časa je ok, potem pa se začne jokati saj bi si jo npr. raqd stlačil v usta...pa seveda ne gre. Vse bi bilo ok, če bi se ga lepo dalo pomiriti. On pa se joče in je v strašnem krču. Dva dni nazaj se je tako jokal več kot uro. Pač nosila sem ga naokrog on pa jokal. Niti dojka ni pomagala.Sicer ga pomirim z dojko in seslcem.
Povejte...ali je to značilnost kakšnega dojenčkastega obdobja ali je naš res tako zelo intenziven po karakterju? Kako naj pomirim te impulzivne izpade? Vsi menijo, da bi ga lahko pomirilo že moje naročje ali prigovarjanje, pa nič.
Danes sem se načrtno z njim igrala na podlagi...in mu mirno prigovarjala a on se je vseeno razburil, čerpav sem ga poleg mirila in božala...
Ima kdo podoben primer? Aha, pa še to...ima zelo predirljiv jok. Njegov jok je podoben visokem C-ju, kar zabolijo ušesa, tako naglas in visoko se joče.
Default avatar

Santasapina

Koliko je star dojenček?

Tudi mojega sina sem prenosila cele dni, ker mi ni spal podnevi razen v nosilki ali v naročju. Vsi, razen par ljudi so mi govorili da ga bom / sem razvadila. Pa ja...
Danes je star skoraj eno leto in nima časa spat, se crkljat itd., ker ga VSE zanima in kobaca in hodi okoli.

Po mojih izkušnjah- ko je jokal, da mu tudi dojenje ni pasalo, ga je nekaj bolelo. Pa sva se spet nosila, telovadila, masirala,... ko se je umirjeno dojil, je bil ok.
Moj sin se ni in ni hotel voziti v vozičku dokler je bil v košari na hrbtu. Dude nikoli ni hotel. Imava kar nekaj podobnih... :-)

Vsak otrok je svoj karakter invsak potrebuje nekaj drugega. Predlagam vam da čim manj poslušate nekonstruktivne komentarje in delate po svoji intuiciji. Vi ste mama in vi najbolj veste kaj paše otroku in vam.
Default avatar

MamicaM

Hvala za vaše mnenje. Nekaj skupnih tock pa le imamo. Mali je zdaj star dobre 4 mesece.
Default avatar

Santasapina

Ah ja, dete je ravno v obdobju krčkov.. bo minilo.. z nošenjem se da zelo ublažiti bolečino. Pa srečno in vse dobro obema.
Default avatar

gaskio

Tudi moj je bil takšen. Večkrat sem pomislila, če je kaj narobe z njim. Skoz na rokah, potem se je začelo še zbujanje neštetokrat na noč, izčrpal me je do konca. Vseeno sem uspela ohranit zaupanje, da ne izsiljuje, da me pač rabi in da ga moram takšnega sprejeti, mu pomagati. Nič ni narobe z njim, pri dveh letih je eno tako veselo energično sonce, res poln karakterja, sploh ni več jokec, ne morem rečt, da je najbolj potrpežljiv na svetu, sigurno pa redko srečam otroka s toliko karakterja in tako izrazito veselega :) Objem za utrujeno mamo!
Default avatar

gaspio

Aja, moj dude ni nikoli sprejel, tudi ne flaške in gh do 13. meseca. Voziček smo pospravili, ker ga je sovražil iz dna duše, pa tudi pri dveh letih prisega na svoje noge - nobenih triciklov, poganjalcev ali česarkoli. Samo tek in plezanje :)
Default avatar

takra

Naj te potolazim.. Nisi edina.. Tudi nas dojencek je ze v porodnisnici jasno pokazal, da je na svetu. In se zdaj - pri devetih mesecih je enako. Zelo glasen, intenziven.. Prenosila sem ga cele dneve... Ves cas bila prepricana, da ga nekaj zelo boli.. NI se prespal noci.. Nosim ga se vedno veliko.. Ceprav je ze zelo tezak (10 kg).. Vsak, ki ima 5 min casa, mi trobi o tem, kako ga bom razvadila, kako bo mehkuzen, kako le bom postorila kaj v gospodinjstvu.. Mah, preslisim vse. in se tolazim s tem, da berem literaturo o tem, kako so taksni otroci potem v nadaljnem zivljenju bolj samostojni in kazejo visje stopnje inteligence.. "High-need baby".. Vem, da je tezko.. Upam, da ti partner pomaga in te podpira.. Tudi sama cakam, da mine.. Najtezje mi je, ko vidim kaksne druge dojencke, kako se pridno igrajo in zamotijo.. Nasega pa nic kaj ne zanima.. No, ceprav je vsak mesec boljse!!! Zdaj ze spijem kavo v miru...Moz pa ze razmisla, da bi imela se enega prav kmalu.. haha..
objem*
Default avatar

Santasapina

Njanja je napisal/a:
Kaj je po horoskopu?
Moj sin je dvojček in podznak vodnar. Sama sem vodnarka in sem bila živo srebro. :-)