Forum.Over.Net

Skrinjica idej!

Ropotarnica dobrih idej in praktičnih nasvetov za dom, ustvarjanje, obdarovanje ... Forum za vse, ki bi si radi, s pomočjo tisoč in ene ideje naredili življenje bolj pisano.

Kaj naj si človek misli ob tem mejlu?

Default avatar

je res ali ni

Če se vam da brat ali pa vsaj malo, saj takoj pokapiraš za kaj gre.

Sanja Lončar opominja:

Če želiš ostati zdrav, samo vstran od raznih Vichyjev, Eucerinov, Nivej ipd., sem ravno zadnjič bila na predavanju ene neodvisne raziskovalke (ki je ne financira noben lobi, kar je najpomembnejše!) in zvedela, da je v teh znamkah daleč največ najhujših kemikalij, ki seveda pridno prodirajo skozi kožo v krvni obtok... Če ti je kaj do zdravja, zberi nekaj od znamk, ki imajo potrjen eko certifikat ali BDIH, recimo med najbolj zdrave sodijo Weleda, Dr. Hauschka itd., ne pa tiste, ki so polne derivatov nafte, parabenov, PEG-ov in ostalih kancerogenih snovi.

Mimogrede, Eucerin je po nemških neodvisnih eko-testih razglašen za najhujšega!"

Pred kratkim sem prebrala tudi knjigo ameriškega zdravnika, ki omenja nevarne sestavine v kozmetiki in čistilih, kolikor mi je dopuščal čas, pa sem še sama malo raziskovala po internetu. Iz kopalnice je letel Buebchen, L'orealovi šamponi, nekaj stvari bom še porabila do konca.
Sicer pa preklapljamo na Weledo in Dr. Hauschka tako za otroke kot za naju z možem. Najslabše je Nivea, Max Factor, L'oreal, tudi kozmetika višjega cenovnega razreda, kot je Dior, Guerlain, Chanel, Lancome.
Mislim, res kriza. Sama sem prisegala na Clarins pa ni ne vem koliko boljše kot Garnier itd.

No pa še nekaj:
ZDRAVE IN LEPE (povzetek predav anja Sanje Lončar 9.6.2007 v MB)(povzela bom tudi kakšne druge informacije, ne le o kozmetiki, ker je res koristno
vedeti!)

Liki v reklamah za celulit so, ne boste verjele, 12-13 letnice, ki so skrbno naličene, da izgledajo starejše, tako da v teh reklamah vidite napete noge deklic, ki seveda še ne morejo imeti celulita, ki pa je v kasnejših letih povsem naraven in normalen pojav!

Zelo pomembno je piti dovolj vode!!! - če celica ne dobi zadosti vode, se ne more obnavljati, ampak se poškoduje - tako nastajajo tumorske tvorbe, ker vzdržujejo v telesu nekaj, kar je v okvari!

Nara Petrovič je napisal zelo priporočljivo knjigo: Navodila za uporabo človeka!

Od premalo vode nastaja tudi osteoporoza, visok krvni pritisk, težave s prebavo...

Nikoli ne jejmo zvečer! Organizem je programiran, da potrebuje hrano zjutraj in v prvem delu dneva!

Dobra novica: čokolada je zelo dober vir magnezija! :))) (a ne
pretiravajmo)

Proti celulitu niso potrebne nobene kreme, ampak je dovolj že sama masaža, npr. če se nekajkrat na dan spomnimo in malo zmasiramo stegna, četudi skozi oblačila, da spodbudimo cirkulacijo, pretok limfe... Večina anticelulitnih "čudežev" je celo zelo škodljiva! Praznijo maščobne celice, zategujejo kožo, in to največkrat s kislinami, po čemer so celice bolj dovzetne za UV, torej tudi za raka kože, po teh sredstvih ne bi smeli vsaj 7 dni na sonce!!
kisline so tudi v vseh kremah za pilinge ipd.

Za hrbtenico je zelo priporočljivo sedenje na žogi (tisti ortopedski, saj veste kateri, ne? :))

Rešitve za DELNO odpravljanje celulita (ker v celoti to NI mogoče):
- več vode in dovolj kakovostne soli
- več gib anja , masaže, kneipp anja
- uporaba naravnih olj za nego kože (npr. Weleda)
- zeliščni pripravki, ki pospešujejo cirkulacijo odvajajo strupe...
- jesti ob pravem času
- vnašati manj "smeti" v telo
- izbirati hrano v skladu z individualnimi karakteristikami (krvno skupino, došo, stanjem posameznih organov)

V sredstvih proti celulitu so snovi za čiščenje strojev, razmaščevanje...
(skratka, bolje da ne veste, kaj vse).

Brezovo olje (od Welede) - če s tem namažemo noge, bomo šli praktično vsako uro na WC - odvaja vodo iz tistega dela telesa, kjer je naneseno, zraven pa moramo piti veliko vode! To pomaga recimo pri edemih, oteklinah...
razstrupi tkivo! Tudi kneippanje je zelo priporočljivo!

KOLIKO JE SONCE RES NEVARNO?

Npr. v sončnem vremenu na Jadranu je faktor približno 18, v rahlo oblačnem 10, v oblačnem 4, tako da v sončnem vremenu faktor 18 ali malo več (odvisno od tipa kože) povsem zadostuje! Ko so erupcije na soncu, morda nekoliko višji, npr. 20! Ljudje, ki uporabljajo visoke zaščitne faktorje, imajo največ raka kože! Po eni strani zato, ker so ta močna sredstva že sama po sebi škodljiva, po drugi pa zato, ker mislijo, da so potem zaščiteni in se brezskrbno nastavljajo soncu ob najmočnejšem sevanju.

Npr. faktor 20 posrka 94% UVB, faktor 30 pa posrka 95-96%, tako da nanesemo 50% več kemije za 1-2% več zaščite, kar se seveda ne izplača!

Naravna zaščitna sredstva za sonce so na bazi TITANIUM DIOKSIDA (npr.
Weleda) - ki naredi na koži refleksno plast, se ne vsrka v kožo, faktor 20 je povsem dovolj! (sicer se menda malo vidi na koži, ampak zdravje je prvo, sploh pri otrocih! - sicer se pa tudi pri navadnih kremah za sončenje
svetimo...)
-Sintetična sredstva: že 15 dni(!!!) po odprtju precej pade zaščitni faktor, tako da seveda niso uporabna naslednje leto!
-Naravna sredstva: lahko jih uporabljamo 3 leta, ker tukaj gre za minerale, ne povzroča alergij,... Titan in cink so koži prijazni.
Ampak pozor: velike kozmetične firme pa delajo naslednje: titan zdrobijo v nanodelce, tako da se ne vidi na koži, ker vanjo prodre(!), kar je škodljivo
- to počno Nivea, L'Oreal,...

Če pa ima sredstvo certifikat BDIH (zelo stroga kontrola!), je zagotovo varno!

Kokosova, olivna,... olja so primerljiva s faktorjem 4! Na kožo se pa pred sončenjem ne sme nanašati šentjanževkino olje, ker je fototoksično! Je pa priporočljivo za opekline PO sončenju, ker preprečuje raka kože.

Naravna sredstva torej delujejo na površini kože, imajo veliko daljšo obstojnost od sintetičnih filtrov, zato v preparatih ne zahtevajo močnih konzervansov, delujejo takoj po nanosu (ne šele čez pol ure).
Poleg Weledinih in Dr. Hauscka izdelkov (ki se pa menda na Hrvaškem ne dobijo, če ste tam na morju), je zelo dober tudi Ambre Solere (nekako tako).

Če se že pojavi alergija, se priporoča ALoe Vera gel, krema Cosmerba-rjava, in mazila na bazi ognjiča.

Nivea in Eucerin sta se po nemških strogih Eko-testih izkazala za NAJSLABŠE
- formaldehidi so celo v Nivei za otroke!!!


DEPILACIJA

Najbolj naravni rešitvi sta vosek in britvica.

Depiliranje s kristali karbeksa: so precej grobi za kožo, niso primerni za ljudi s tanko občutljivo kožo, za otroke, starejše,... za zdrave mlade z močno kožo pa bi še prišli v poštev.

NAJHUJŠA MOŽNA VARIANTA: kemična depilacija z depilacijskimi kremami!!!

Tega ne uporabljajte NIKDAR! Kemija, ki je v treh minutah sposobna stopiti dlako(!!), zelo spremeni pH kože, koža naenkrat postane odprta, izgubi zaščitni sloj, vanjo vdrejo patogeni organizmi, kar lahko traja tudi do teden dni! Takrat ne bi smeli niti slučajno v bazen...


ANTIPERSPIRANTI

-zamašijo pore
-zmanjšajo izločanje žlez znojnic
-umazanija se vrača v telo

Naravna rešitev:
-ne preprečujmo potenja
-slanica preprečuje razkroj in razvoj neprijetnega vonja -uživanje dovolj vode - to naredi bolj blag vonj
- naravni materiali oblačil

Če že moramo uporabiti respirant, ga detajlno speremo takoj, ko "nujna"
situacija mine!

Bezgavke se napolnijo s "smetmi" (če jim zapremo ta "vrata"), pogostejši je rak dojke,...
Tudi nedrčki prispevajo k temu (zaprejo pretok, cirkulacijo, limfo...)

- zelo redek je rak dojke pri ženskah, ki ga ne nosijo!

Kristali iz himalajskih soli (naravni!) so OK, ampak ne tisti umetni,ki jih delajo iz aluminijevih soli!!!

V Sanolaborju se dobi slanica (namesto deodoransa), v majhni flaški nanesemo je malo na robček in narahlo obrišemo področje. Tudi Weleda in Hauschka imata zdrave deodoranse.

EUCERIN: 10% čebeljega voska in 90% nafte!

Podobno: Vichy, Oil of Olaz, Nivea,... najslabše!!!

Zakaj lekarne reklamirajo Eucerin kot "kao" zdrav: preprost odgovor: denar je sveta vladar! kolikor jim kdo plača, toliko jim naredijo reklame, ker to pač morajo početi!)

Glicerin: ta sestavina je lahko sintetična, lahko pa je rastlinski glicerin. Slednji ni škodljiv.

Samoporjavitvene kreme: kemija bodisi prodre pregloboko ali pa zatre obnovo celic, razen pri tistih, ki "držijo" le 2-3 dni. Problematični so tisti, ki imajo učinek 10-15 dni ali več, ker so očitno prodrli v najgloblje plasti kože.

Zato Haushka in Weleda sploh nista izdelali teh krem, ker imata stroge zdravstvene kriterije in sta priznali, da ni varnega načina, na katerega bi se naredil tak izdelek, in imajo filozofijo, ali varno, ali pa raje nič!

Dobra mila in šamponi se ne penijo!! (vsaj ne preveč). Lauret sulfati - snovi, ki se penijo, spodbujajo prekomerno maščenje, in naredijo začarani krog!

L'Occitane, JUST, Rivitas,... - tudi ni naravno, razen pri Justu nekaterih starejših zadev, kot so ognjičeva in brinova krema ter Olje 31.

Za otroke z atopičnim dermatitisom je najboljša hladno stisnjena kokosova maščoba, ekološko izdelana, ki ima vonj! (tista brez vonja je namenjena za kuho!) Če ima vonj, namreč pomeni, da so že prisotni delujoči encimi.

Za majhne otroke pa je najboljša znamka Weleda, ker so skrbno preučili otroško kožo, in so njihovi izdelki takšni, da na otroški koži naredijo zaščitno plast, namesto da bi prodirali v globino te občutljive kože in spreminjali njeno strukturo!

Kdo hudiča je Sanja Lončar??
Default avatar

predolg,da bi

Iskreno povedano, predolg je ; ne da se mi brati;).
Default avatar

Gunnar

to:delete
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar

nuzerat

Je verodostojno, že dolgo časa je znano, da je sama kemija razni Vichiyi, Nivee...Denar je tisti, ki s stalnim in vztrajnim oglaševanjem "prepriča" ljudi, da začnejo uporabljat njihove izdelke.
Odločitev posameznika. Že dolgo ne uporabljam nobenih naštetih proizvodov.
Default avatar

a,to da piše

Kratko in jedrnato.Hvala, nuzerat.
Default avatar

Asistentka

Sama tudi uporabljam čimbolj naravno kozmetiko, ravno od Welede imam mila.
Default avatar

Gunnar

drugač pa k sem tole zdle preletel, je to ena "kampanja" prot "monopolu" določenih znamk pa reklama za druge znamke, torej razni vichy itn. so pač dragi, ampak bolj poznani kt te krpa al welede al kar kol že...
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar

Asistentka

Gunnar je napisal/a:
drugač pa k sem tole zdle preletel, je to ena "kampanja" prot "monopolu" določenih znamk pa reklama za druge znamke, torej razni vichy itn. so pač dragi, ampak bolj poznani kt te krpa al welede al kar kol že...


Se strinjam.

krpa je krpa za pomivanje posode ali pa še kaj drugega.
Weleda pa je naravna kozmetika.

LP
Default avatar

kratkiolaska

Gunnar je napisal/a:
drugač pa k sem tole zdle preletel, je to ena "kampanja" prot "monopolu" določenih znamk pa reklama za druge znamke, torej razni vichy itn. so pač dragi, ampak bolj poznani kt te krpa al welede al kar kol že...
A ni že skrajni čas, da se začne ljudem odpirat oči?
Default avatar

reklama

Reklama za Weledo??
Default avatar

alemba

Vse drži...sama že lep čas uporabljam sredstva ALVERDE iz DM. Po eko testih dobivajo oznake: sehr gut. In upam, da so res brez naftnih derivatov.
Default avatar

TESTIRANO NA ŽIVALIIIH

NARAVNO ALI NE, MI JE VSEENO, GLAVNO DA NI TESTIRANO NA ŽIVALIH!!!
Default avatar

fovii

Sanja Lončar je zdravnica. Pred leti se je uspešno spopadla z rakom. Skupaj z društvom Ognjič izdaja revijo Skupaj za zdravje človeka in narave, kjer osvešča ljudi, ki želijo najbolje poskrbeti zase in za okolje. Gre za to, da odpre oči uporabnikom raznih novodobnih produktov, ki so škodljivi oz. strupeni.
Sama sem mnenja, da so njene informacije verodostojne, njeno raziskovalno delo pa zelo koristno za nas vse.
Default avatar

zcyćčblš

Pri kupovanju kozmetike se držim načela, da se izogibam velikim korporacijah a la l'oreal in podobna jajca.

Tukaj je v oglaševanje zmetano toliko denarja, da si lahko mislite, koliko so resnici vredni izdelki.

Že raje kupujem izdelke, kjer vlagajo v produkt, ne v pregrešno drage oglaševalske kampanje

tipa KER SE CENIM.
Default avatar

bljah

Jaz sem ravno od dr. Haushka kreme dobila mini mozoljčke po obrazu, tudi "naravni" kozmetiki več ne verjamem, da je res naravna...
Default avatar

realno realna

zcyćčblš je napisal/a:
Pri kupovanju kozmetike se držim načela, da se izogibam velikim korporacijah a la l'oreal in podobna jajca.

Tukaj je v oglaševanje zmetano toliko denarja, da si lahko mislite, koliko so resnici vredni izdelki.

Že raje kupujem izdelke, kjer vlagajo v produkt, ne v pregrešno drage oglaševalske kampanje

tipa KER SE CENIM.

Podpišem.
Sicer pa ali ste sploh pozorne, na vsebine reklam Vichy in Nivee ali Loreala?
Ni važno za kak izdelek, vedno nastopajo brezhibna bitja notri, s popolno kožo, lasmi, telesom. In vse to naj bi dosegalali s izdelki, ki jih VZTRAJNO oglašujejo?
Vsak dan, dan za dnem so samo oglasi za Vichy, Niveo in Loreal. Vsak dan! In to povzroča, da ljudje dobijo občutek, da so to zaupanja vredni izdelki. Gre se pa samo za denar.
Če se cenite, ne nasedate in ne uporabljate kemije, ki jo vaša koža vsrkava.
Default avatar

dsimon1

Ne bom se spuščala v debato ali je vse res ali ni. Že nekaj časa uporabljam Weledino kozmetiko, mila, zobno pasto, kar mi je pač všeč, nekaj tudi Alverde. To, da je zelo poceni ravno ne drži. Vsak po svoje.
Default avatar

jaz pa vichy

Uporabljam že leta Vichy - prva in do sedaj edina krema, ki res ustreza moji koži. Pa mi lahko verjamete, da sem jih pri skor petdesetih kar nekaj sprobala.
In kaj zdaj? Zarad ene "kontrapropagande" vržem svojo kremo v smeti in iskat drugo?
Tale mail zgoraj in še nekaj podobnih sem dobila že kar nekajkrat. In v glavnem samo brišem. Sploh odkar sem dobila mail o vložkih allways, ki da so strupeni in kancerogeni (jih tud uporabljam že leta), menda dajejo noter nek strup, ki naj bi pokončal čimveč žensk in s tem bi se posledično zmanjšalo (preveliko) število prebivalstva na svetu. Kdor lahko eno tako neumnost sproducira, res ne more bit čisto gladek. In posledično, vsaj jaz, nobenemu takemu alarmantnemu "kontra nečemu" mailu ne verjamem niti pikice.