Forum.Over.Net

Skrinjica idej!

Ropotarnica dobrih idej in praktičnih nasvetov za dom, ustvarjanje, obdarovanje ... Forum za vse, ki bi si radi, s pomočjo tisoč in ene ideje naredili življenje bolj pisano.

kateri šivalni stroj za začetnico amaterko?

Default avatar

vajenka

V kratkem bom šla na tečaj šivanja in krojenja. Sem čisto neuka na tem področju in niti šivalnega stroja nimam.

Kaj bi mi priporočili? Imela bi ga pa za kake popravke (kak sparan rob) in pa za kako lažjo zadevo (predvsem krila bi si rada šivala, ne vem, če to spada med lažje sicer:))).

ne potrebujem kakih zapletenih šivov, okrasnih ipd, brez veze, rabim nekaj enostavnega in uporabnega za amaterja.

Imate morda kako izkušnjo, kak primeren šivalni stroj v mislih? In pa seveda...cenovno ugoden, ker si kaj dosti ne morem privoščit. Bom zelo hvaležna za nasvet!
Default avatar

zavozlanka

Hm, vsi šivalni stroji za "domačo" uporabo so precej preprosti za uporabo. In skoraj vsi imajo 1001 operacijo, ki jih nikoli ne boš potebovala ali uprabila. Kao vse v enem.

Ne znam ti svetovat znamke, ker se na ta nove zadevce ne spoznam. Sama sem imela Bagat (še vedno dela) in zdaj Singer. Morda samo to, da čim manj elektronike, ki jo sploh ne potrebuješ. In čimmanj plastike oz čimveč kovinskih delov. Ker, če so deli plastični je slab pritisk in posledično slabo vleče, torej kaj debelejšega ne pride v poštev. Pa še deli se radi lomijo in je zelo nestabilen.

Še najbolj preprosti oz nekomplicirani so industrijski stroji.
Default avatar

Marmoljadka

Če hočeš poceni in za občasno domačo nezahtevno uporabo, ima včasih kak katalog (Neckermann) ali pa Leclerc kake Toyote v akciji za tam od 130 € gor. Če boš ful padla v feeling in začela na veliko šivati, bo treba pa že kaj dražjega in kvalitetnejšega, mogoče celo overlock. Za začetnika z ne prevelikimi ambicijami so pa zgoraj omenjeni povsem ok.
Default avatar

drg

Tudi v Hoferju sem že videla poceni, enostaven šivalni stroj...
Default avatar

jezr

[quote drg]Tudi v Hoferju sem že videla poceni, enostaven šivalni stroj...[/quote]

bo v akciji v četrtek ali ponedeljek, poglej na njihhovo stran.
cena: 60 eur
Default avatar

paff

ne, ne raje kupi paff, jaz imam od paffa overlock. mašina mora biti močna , da ti ne bo nagajala, da je za vse materiale, tisto iz hofra ali neckermana je tako kot če imaš v kuhinji slab nož , kaj lahko narežeš z njim - nič.
Default avatar

lumpaa

Glede mašin je tko, kot pri drugih aparatih, mal dnarja, mal muske.
Toyota dela super avtomobile, pri mašinah je pa mal slabš, namreč ima plastične zobnike, to pomeni ko šivate debelejšo tkanino se mašina matra in grejo ( lahko ) zobniki, isto je z mašinami ala lidl, hofer,kataloška prodaja.

Kvaliteto lahko ocenite tudi z časom garancije.
Ne bom vam napisala nobene firme, kere so dobri stroji( da ne bo reklame), vendar se splača tudi , če zašijete dva šivčka na mesec , da bo mašina dobro delala in vas ne bo stala kilo živcev, ko boste zarobili rob hlač.

mal potelefonirajte, poglejte po netu,,,

Tako na uč rečem lahko da se splača kupit mašina ki je vsaj 200€.

lp

če rabite še kakšno info , kar vprašajte.


lumpa
Default avatar

vajenka

Hvala vsem za nasvete!

Ja, je seveda res bolje dati malo več denarja pa imeti nekaj orng, kot da se potem kaj lomi...čeprav zdajle bo malce težka, je treba še tečaj plačat:)

kaj pa kaka trgovina v Ljubljani, kjer bi mi znali pokazati primerne stroje in tudi svetovati?
Default avatar

elna

Elna - moste
Default avatar

vajenka

Hvala!

Sem se odločila, da bom najprej tale začetni tečaj naredila, da sploh vidim, ali sem za kaj, ali pa imam slučajno dve levi roki:)) Mogoče mi pa šivanje sploh ne gre od rok, potem je po mojem v redu kaka bolj poceni mašinca, ravno toliko, da kaj zarobim ali gumb prišijem, če se pa morda v meni skriva kak skriti talent:), bom pa kaj bolj konkretnega nabavila:) Pa morda dobro, da vidim, kaj to sploh šivalni stroj je...še v življenju ga nisem niti bolj od blizu pogledala:) Morda se bo potem lažje odločiti ali pa pridem še sem po nasvet!

LP
Default avatar

Inka

Svetujem Bagatovo, v kovčku. Lahko Slavica, Danica ali Višnja, odsvetujem Ružo.
Poglej po oglasih, včasih je bilo to precej vredno, velikokrat pa ni bilo skoraj nič uporabljeno.
Tiste poceni varianta ala Hofer, ne priporočam.
Default avatar

quelle

Imam šiv. stroj iz quelle, tudi bolj za sem in tja kaj malega pošiti,dela super. Stal je cca 20.000 SIT pred nekaj leti,dela odlično (navkljub vsem mojim predhodnicam,ki so proti takim strojem). nisem pa šivilja in ne šivam veliko.
Default avatar

kostevka

Živjo!

Sama sem pred približno letom in pol naredila podobno - najprej sem šla na tečaj šivanja (s sposojenim strojem)... Potem sem se pa tako navdušila, da sem zbrala vse prihranke in kupila nov stroj od Elne in zanj dala ogromno denarja (sploh zame srednješolko) - 180.000 SIT...
Ampak mi nikakor ni žal, ker šivam nonstop, ko mam čas in ko ga nimam... :)
Tako da: če boš zares navdušena, se mogoča splača dati malo več denarja za stroj in imeti enega kvalitetnega...
Kakšne moje izdelke si lahko tukaj pogledate: http://zuca.kostevc.si
Imam spet kar nekaj novih izdelkov, ampak jih morm še uploadat...

papa

Maja
Default avatar

marjancica

Ja, eni hvalijo cenene stroje, drugi kritizirajo. Kakor za koga in kakor veliko ga kdo rabi. JAz sem samo gledala stroj v Hofer-ju in ga ne bi nikoli kupila. Že deloval mi je zelo grobo, ne dodelano, imela sem občutek, da bi se tkanina zatikala in poškodovala. Imam Brother šivalni stroj, ki šiva skoraj non-stop in to že 10 let brez problema. Stal je okrog 80000 SIT. O overlocku za začetnico pa ne bom govorila, da te ne prestrašimo.
Veselo na tečćaj in boš videla, da boš zmogla!
Lp
Default avatar

Arči

Vsem lep pozdrav

Nekaj na temo kateri šivalni stroj za začetnika-co?
Spoštovane začetnice in začetniki, prvič šivalni stroji se ne delijo po tem ali ga potrebuje začetnik ali pa poklicna šivilja. Blagovna znamka je na prvem mestu, po tem pa cenovni razred.

Najbolj pomembno je pri nakupu stroja, da preverite servisno storitev, ali je pooblaščeni servis strokovno potkovan in ali zna odpravljati napake, ki se bodo pojavljale.
Vam zagotavljam, da je največji problem servisiranje šivalnih strojev, ker enostavno ni takih strokovnih profilov, ki znajo odpraviti napako na šivalnem stroju za katerega so pooblaščeni.Vsi ti, ki se razglašajo za serviserje so samo dobri inkasanti. Zaračunavat znajo blazno drago, popravljati pa ne. In po tem imate hudo razočarenje stroj ste kupili, servis plačali, stroj ne dela. Zapomnite si, da petdeset odstotkov okvar boste mogli plačati tudi v garancijski dobi. To so različne nastavitve katere ne boste znali sami odpraviti. zakih nastavitev pa je pri šivalnem stroju ogromno.
Kaj vam želim svetovati, da ne kupite šivalnega stroja blagovne znamke Bernina ali Singer, kjer je edini uradni serviser in prodajalec za te blagovne zname SINGER d.o.o. Ul. Aktivistov v Ljubljani in sicer goosp. Anton okorn. Ta človek nima osnovnega pojma o šivalnih stroji.
Danes so večina šivalnih strojev podprti z močno elektroniko in skoraj da z manjšimi računalniki. Torej bi srviser moral imeti najmanj unverzitetno izobrazbo elektrotehnike ali elektronike in pa tudi mehanike.
samo v vednost pod 900 evrov ne kupujte gospodinjskega šivalnega stroja.

Stroj, ki je trnutno biser med gospodinjskimi stroji je BERNINA 1008
brez elktronike z najboljšo mehaniko. Takšen stroj bi lahko poravljali dobri serviserji od drugih blagovni znamk in ne samo ta isti amater Anton OKORN iz Ljubljane.
Oglejte si šivalni stroj na naslovu WWW.siva-prom.hr

Lep pozdrav Arči
Default avatar

Arči

Arči je napisal/a:
Vsem lep pozdrav

Nekaj na temo kateri šivalni stroj za začetnika-co?
Spoštovane začetnice in začetniki, prvič šivalni stroji se ne delijo po tem ali ga potrebuje začetnik ali pa poklicna šivilja. Blagovna znamka je na prvem mestu, po tem pa cenovni razred.

Najbolj pomembno je pri nakupu stroja, da preverite servisno storitev, ali je pooblaščeni servis strokovno potkovan in ali zna odpravljati napake, ki se bodo pojavljale.
Vam zagotavljam, da je največji problem servisiranje šivalnih strojev, ker enostavno ni takih strokovnih profilov, ki znajo odpraviti napako na šivalnem stroju za katerega so pooblaščeni.Vsi ti, ki se razglašajo za serviserje so samo dobri inkasanti. Zaračunavat znajo blazno drago, popravljati pa ne. In po tem imate hudo razočarenje stroj ste kupili, servis plačali, stroj ne dela. Zapomnite si, da petdeset odstotkov okvar boste mogli plačati tudi v garancijski dobi. To so različne nastavitve katere ne boste znali sami odpraviti. takih nastavitev pa je pri šivalnem stroju ogromno.
Kaj vam želim svetovati, da ne kupite šivalnega stroja blagovne znamke Bernina ali Singer, kjer je edini uradni serviser in prodajalec za te blagovne zname SINGER d.o.o. Ul. Aktivistov v Ljubljani in sicer goosp. Anton Okorn.
Ta človek nima osnovnega pojma o šivalnih stroji.
Danes so večina šivalnih strojev podprti z močno elektroniko in skoraj da z manjšimi računalniki. Torej bi srviser moral imeti najmanj unverzitetno izobrazbo elektrotehnike ali elektronike in pa tudi mehanike.
Samo v vednost, pod 900 evrov ne kupujte gospodinjskega šivalnega stroja.

Stroj, ki je trenutno biser med gospodinjskimi stroji je BERNINA 1008
brez elektronike z najboljšo mehaniko. Takšen stroj bi lahko poravljali dobri serviserji od drugih blagovni znamk in ne samo ta isti amater Anton OKORN iz Ljubljane.
Oglejte si šivalni stroj na naslovu WWW.siva-prom.hr

Lep pozdrav Arči
Default avatar

mmrose

Lep pozdrav vsem
No pri šivalnih sem pa tudi jaz doma.In bi se strinjala z tistimi da ne glede,če si začetnik je vredno kupiti bolj kvaliteten stroj saj je veliko izbire.Ko me je bagatov stroj nehal ubogati smo mal rziskovali ,odločili smo se za gospodinjski šivalni od Husvarne,in ker je bil dober prodajalec smo dokupili še priključek za vezenje,trgovina ima tudi servis,čeprav mi do zdej še ni rabil.Šivam z njim že 7let in to kar preveč.Zato ti želim veliko veselja,ustvarjanja z novim hobijem.Lahko pa pogledaš v moj album,kar sem z njim ustvarjala.
mmrose.moj album.com
Lp
Default avatar

Gogo

Če kupuješ stroj zato, da ga imaš v vitrini za gledat je vseen kaj kupiš, najboljš nobenga, če pa že so pa tud za 50-150€ dobri. Če pa misliš s strojem tudi kaj delat pa si kupi stroj za vsaj 500€. Ko kupuješ si vzemi blago za vzorec in ga probaj sešit, najboljš nekaj tankega kot so zavese in nekaj elastičnega, ter kos res debelega Jeans ali pa celo usnje.
Mes je sicer najboljša izbira PFAFF z vgrajenim dvojnim transportom, je pa res da so mal dražji.

WWW.pfaff.com

Ko sem gledal po strani bi rekel, da so najboljš varianta Select linija in 2058 model, imajo še star polindustrijski rotacijski lovilec. Ostali imajo sedaj malo manj zanesljive in občutljive rotacijske lovilce.
Default avatar

oh

stopi do Lango na Rojčevo v Mostah. Vsi stroji od Elne imajo 5 let garancije. Prednovoletni 10 % popust na vse stroje, nekatere celo 15 %, pa še kakšnega starega ti vzamejo v račun, pa ob nakupu ti podarijo še 20 urni tečaj šivanja, ha,ha.............se splača izkoristiti!