Forum.Over.Net

Skrinjica idej!

Ropotarnica dobrih idej in praktičnih nasvetov za dom, ustvarjanje, obdarovanje ... Forum za vse, ki bi si radi, s pomočjo tisoč in ene ideje naredili življenje bolj pisano.

Propolis na herpes, ja ali ne?

Default avatar

peče me

Herpes se mi je spustil na ustnicah in me peče kot hudič. Sem kupila v trgovini propolis, se mi zdi, da sem nekje brala, da se to daje gor. Ampak vseeno preverim, preden naredim neumnost. Sploh ne vem, zakaj se mi je spustil, dolgo ga nisem imela. Nisem nikjer zunaj pila ali jedla, da je od kakšnega umazanega kozarca, tudi ljubčkala se nisem z nobenim.
Default avatar

sa*

1. dobijo se neki novi "flajštri" (reklama, ko se še našminka čez in se nič ne vidi)
2. DOMAČE: moški aftershave, zobna pasta
Default avatar

pomladna1

Žal so "Flajštri" metanje denarja stran. Stanejo 17 evrov 15 komadov, zelo problem jih je gladko nalimati, saj se zmečkajo in v vsakem primeru se herpes celi 10-15 dni. Najboljše na tržišču je krema Sikapur. Virus herpesa pa imaš v sebi, in če pade odpornost izbruhne. Ni treba piti ali karkoli drugega, saj to so le fraze, ne drži pa v bistvu nič. Dobrodošla v klubu.:-(
Default avatar

pomladna1

PS: Propolis škoditi že ne more, če pa kaj pomaga pa ne vem, prvič slišim...Poskusi, pa nam potem povej.
Default avatar

fgh

Ne sam propolis na herpes, je preveč agresivno! Zmešaj neko mentol zobno pasto in nekaj propolisa, to namaži preko noči, se fino zasuši, in v treh dneh bo ok.
Default avatar

bubamara

Sikapur zelo učinkovito suši herpes. Za propolis pa jaz še nisem slišala, ampak na "rano" ga jaz nikoli ne bi dajala.
Default avatar

mijaka

ja propolis lahko daš gor. Ali navaden alkohol, ga tudi fajn zasuši. Pasta po mojih izkušnjah: samo zasuši se tisti drek gor in ga potem ne moreš stran dobit. Že parkrat se mi je prav fletno vred s pasto odtrgal še del herpesa in sem imela spet vse frišno. Maži spropolisom ali alkoholom, ko boš imela hrasto, pa malo medu, ki pospešuje celjenje kože nasploh, ali pa navadno niveo, da zmehča hrasto in se bo olupila....
Ne vem pa kaj je s to kremo sikapur, ker je še nisem probala...
Default avatar

*Ena Barbara*

na herpes naj bi se dajalo (vsaj to imam jaz napisano v moji "pametni" knjigi, kamor si vpisujem vse sorte :-))

1. led
2. zobno pasto
3. alkohol
4. ušesno maslo :-)) - ja, res je, tudi to sem že zasledila
5. sicer pa meni najbolj pomaga ena avstrijska kremica, mislim, da se ji reče Zovirax.
Default avatar

propolis

propolis preverjeno pomaga.
nakapaj ga na palčko za čiščenje ušes in potem zdrgni herpes do krvi. boli kot sam hudič, ampak s tem boš preprečila nastajanje mehurčkov. tak postpek je najboljše uporabiti takoj ko začutimo, da dobivamo herpes. ampak res je potrebno tako močno drgniti, da koža poči. če pa čutimo, da mehurčki znova nastajajo, zrgnemo še enkrat.
Default avatar

[maxi]

Jaz vedno zdravim afte s propolisom in bi zagotovo tudi herpes, če bi ga dobila.
Default avatar

lupček

To je pa zato, ker se nisi nič lupčkala. Prav ti bodi :)
Default avatar

2711

Meni je za silo pomagala krema Lomaherpen, ki se kupi v Avstriji.
Ojačati imunski sistem? Vitamini, izogibanje antibiotikom, nestresno življenje pa še kaj, vse to naj bi pomagalo. Ampak, če si enkrat v "klubu" ostaneš član za vedno:-))
Default avatar

tafrinales

SIKAPUR GEL, SE DOBI V LEKARNI. Ali Soda Bikarbona, ali kolodont (v njem je tudi soda bikarbona.
Default avatar

tjaskka

Sama imam herpes cca na 3 mesece in sem poskusila že vse mogoče in je od vsega najboljši SIKAPUR gel, ki mi je herpes posušil v še manj kot dveh dneh...res preverjeno najboljši, vsaj po mojem mnenju!

LP
Default avatar

18:46

Še ena članica tega kluba.

V torek zvečer sem začutila, da se mi bo naredil herpes. Takoj sem namazala z ušesnim maslom, vendar se je do jutra vseeno pokazal prvi mehurček. Ker na mehurček ušesno maslo ne pomaga več, sem namazala s Sikapurjem, ki sem ga imela k sreči doma, ker se je s herpesom pred tednom dni boril mož.
Tako sem zaustavila delanje ostalih mehurčkov in je bil tisti eden v četrtek že suh. Seveda sem ga s slino razmočila, tako da se je hrasta odluščila že včeraj. Danes imam samo še rdečo sled...

Torej Sikapur gel - če ga uporabiš dovolj hitro, ti pozdravi herpes v treh dneh!
Default avatar

ida22

A je ta brez recepta? Jaz imam aclovir kremico - z receptom, oziroma včasih mi kje uspe celo brez njega priti do te kremice.
Default avatar

mijaka

Evo sem tale Sikapur še sama preverila, ker s emi je tudi čez noč razbohotil en fleten herpes:o((( NO sem namazala zjutraj s tem gelom in zdajle zvečer se je že posušal, da se mi že skoraj lušči... Ma ne morem verjet. Do zdaj se mi je zadeva z alkoholom vlekla cirka 4 dneve in potem še odmakanje hraste s kakšno kremo 4 dneve. zdaj bo očitno prej konec:o)))
Default avatar

zadovoljna,

Jaz si mažem z Virolex. Če namažeš v začetni fazi, zelo pomaga.
Default avatar

purpIe fIag

Jaz imam tablete Virolex. Čim začutim ščemenje jo popijem. in s tem zatrem. Pogoj je čim začutiš srbenje, ne že bulico. Tako že nekaj let in odkar jih jemljem, iamm tudi manjkrat herpes. Prej sem ga imela kar vsak mesec, že ob menstruaciji, kje so šele izredni dogodki, kot drug kozarec, lupčkanje...tako sem ga lahko imela kar cel mesec. S svojim zdravnikom sva se takrat menila o kuri inekcij pa mi je za začetek svetoval tablete. In tako imam tablete kar v torbici.
Default avatar

Nadloga

Jaz sem v soboto dobila herpes (desni kot ustnice), zatekla je cela desna ličnica, pol ustnice in bezgavke, šla sem k dežurnemu in mi je dal tablete Virolex, ki naj bi pomagale in glej ga zlomka danes (sreda) se je na spodnji strani ustnice (tokrat levi del) spet naredil novi, tokrat sem ga z domačim šnopsom in gazo zdrgnila do krvi in namazala s sikapurjem- upam da bo do jutri zjutraj uspešno končana bitka. Povedati hočem da kljub jemanju tablet Virolex se mi je naredil novi, tako da je od posameznika odvisno kaj komu pomaga in kaj ne :(