Forum.Over.Net

Skrinjica idej!

Ropotarnica dobrih idej in praktičnih nasvetov za dom, ustvarjanje, obdarovanje ... Forum za vse, ki bi si radi, s pomočjo tisoč in ene ideje naredili življenje bolj pisano.

Propolis na herpes, ja ali ne?

Default avatar

jingjang

Jst mam herpes zelo velikokrat enkrat sem šla celo še k zdravniku in mi je predpisal tablete virolex in kremco virolex.Moram reči da tableti res pomagajo tudi krema ampak ker ne bom vsakič zardi herpesa k zdravniku hodila sem malo pobrskala po knjigah in netu pa sem našla da pomaga ČESEN okej česen sem nasekljala na majhne koščke in ga za 10 minut dala direktno na herpes.moram reči zelo boli in peče a se splača potrpet.ko je minilo 10 min sem si ga z toplo vodo sprala dol in se namazala z olivnim oljem.Pomagalo mi je zelo tudi herpes sem komaj kaj čutila je pa res da moraš usak dan 2x-5x dati česen na herpes se pa pozdravi kot bi mignil.priporočam pa tudi vazelin prevent proti herpesu ki ga dobite v vsaki lekarni.
Default avatar

ur5ka

Pozdravljeni!
Tudi sama se že kar nekaj let borim proti herpesni nadlogi pa sem dobila kremico iz neem olja in čebeljega voska ter vitaminom c. Takoj ko sem ga začutila sem začela mazat. Mazala sem ponovno takoj ko sem začutila, da ni več okusa po kremici torej okoli 5-7 krat na dan. herpes se me je posušil in pustil rahlo rdečico v treh dneh, običajno se z njim borim najmanj teden dni. Najbolj noro je pa to, da bolečino in skelenje odreže v roku dveh minut po nanosu kreme, krastica je pa lepo vlažna in se lepo odstrani, ne poškoduješ ustnice, nima barve, lepo se vpije.... razen okus je malce neprijeten...grenko ko hudič :), ampak proti temu da me bo bolelo je to iorelevantna podrobnost.
Default avatar

Ssanci

Tudi meni se je pojavu kr cez noc. Ogromen, mehurckast, pa gnojen. V lekarni so mi ponudili Sikapur Med gel in morm rect, da je grozno peklo ko sem namazala gor. Pac obcutek je kot da bi zlil cisti alkohol na rano- je pa res da je po dveh dneh zadeva ze boljs zgledala!
Default avatar

Herpesnaustih

meni so se naredile majhne pikice...sploh nisem vedla da je herpes ker ga nikoli nisem imela. Zacela sem si mazati s propolisom po dveh dneh izgledajo moja usta takole. Strah me je, ali je imel kdo talo izkusnjo??
Priponke

1479464863280-346401306.jpg
(516.92 KiB)

Default avatar

kupi

Herpesnaustih je napisal/a:
meni so se naredile majhne pikice...sploh nisem vedla da je herpes ker ga nikoli nisem imela. Zacela sem si mazati s propolisom po dveh dneh izgledajo moja usta takole. Strah me je, ali je imel kdo talo izkusnjo??
Kupi Sikapur ali Urgo fimogel proti herpesu. Če ne pomaga, pa pojdi zdravniku.
Default avatar

Roxa

Pozdravljena,

kar se tice propolisa na herpes vsekakor ne saj je prevec agresiven. Sploh ce si uporabila tistega ki vsebuje alkohol.
Meni je prijatelj svetoval Manuka med, in sem dejansko probala. Narocila sem ga preko spletne strani, pred tem sem se poklicala na njihovo telefonsko stevilko in so mi zelo lepo svetovali kako sam med uporabiti pri mojih simptomih.
Spletna stran je www.manukamed.si, kjer najdes tudi telefonsko.

Sama sem bila sokirana kako hitro je sama zadeva delovala. Sicer sem ga uporabila sele proti koncu takratnega herpesa na ustnici, vendar je naslednji dan ze bilo bistveno lepse in manj bolece.
Ko se mi je naslednjic pojavil herpes na ustnici, sem takoj namazala z manuko, in tretji dan herpesa ni bilo vec. Kar je najboljse je to, da se mi herpes dosti redkeje pojavlja in ko se, tudi dosti prej izgine.
Default avatar

figoyack

Meni Propolis ni pomagal nič, še bolj mi je vse oteklo, pa še razmnožila sem si ga. Nikoli več. Najbolj mi pomaga Urgo.