Forum.Over.Net

Skrinjica idej!

Ropotarnica dobrih idej in praktičnih nasvetov za dom, ustvarjanje, obdarovanje ... Forum za vse, ki bi si radi, s pomočjo tisoč in ene ideje naredili življenje bolj pisano.

Odstranjevanje zaščitnega traku iz novih oken-ne gre dol!!!!!

Default avatar

šojica

Nova okna so sedaj stara že 2 leti. Ves čas urejanja notranjih prostorov sva pustila zaščitni trak gor v dobri veri, da bodo tako okna bolj zaščitena, manj poškodovana,... Ko so se dela končala, sem se seveda z veseljem lotila čiščenja oken. Ojojoj!!!! Lepilni trakovi ne grejo dol, oz. če sem natančnejša se je bel lepilni del prilimal, zgornja plast pa gre dol. Izgleda grozno. Klicala sem proizvajalca kaj naj naredim, so mi poslali neko topilo, vendar zadeva ne deluje. Ima katera izkušnje, kaj naj naredim, kaj je pri vas delovalo. Jasno mi je, da bo potrebno drgnjenje, vendar samo to ne bo dovolj.
Svetujte! prosim. Nova okna, pa izgledajo kot bi bila stara ne vem koliko.
Default avatar

tejkar

Provaj pošpricar z WD-jem. Ponavadi iz plastike in stekla spravi dol nalepke.
Default avatar

bubamara

Ojej,ojej.
Pojdi na forum gradimo (nisi edina s to težavo) in uporabi iskalnik.
Mislim, da so nekateri ljudje to težavo uspešno reševali z wd 40.

Če imaš ta problem na vseh oknih - moje iskreno sožalje. Mene so roke bolele že od pravočasnega odstranjevanja folije.
Pa da ti še malo posolim pamet: včasih je pa le dobro, da prebereš tudi kakšno navodilo za uporabo. Na foliji od oken lepo piše v kolikšnem času jo je treba odstraniti.
Default avatar

ajde

prva stvar po montaži novih oken je potrebno sneti dol zaščitni trak...saj nanj nabija sonce in ta se fino prilepi oz. "zareže" v okna!!!!samo zdaj ne drgnit z ničemer, ker boste okna samo še bolj poškodovali. Rečite prodajalcu, da to topilo ni bilo zadostno in naj bi vam znal svetovati kako naj postopati naprej.
Default avatar

špirit

nam se je tudi to naredilo, odstranili smo z "špiritom" smo kar z glitzi gobico malo namočili počakali in z strgalom je šlo dol, bila so lesena okna smo jih potem še pobarvali.
Default avatar

bubamara

Še en nasvet. V Mavrici smo kupili ene take plastične pripomočke, ki nadomeščajo "špohtl" oz. lopatico. S tem sem s stekel odstranjevala malto oz. ostanke beleža, pa oken nisem poškodovala. Mogoče to uporabiš namesto glici gobice, ki okna poškoduje.
Default avatar

šojica

Saj vem, da piše. Vendar sem prebrala šele sedaj. Je res da piše v nemščini, poljščini,... še v angleščini ne. Vendar je napisano tolikokrat in kar na majhno, da priznam, da ni pritegnilo moje pozornosti. Sedaj ko je prepozno sem prebrala. In mi je seveda žal, da glava boli, sploh ne vem kaj sem mislila. Nič. Sem jezna sama nase, pa kaj ko to nič ne pomaga. Imaš čist prav.
Default avatar

Joan

Kupi beli špirit v tehnični trgovini, gre vse dol, pa ne topi plastike od okna. Dol gre tudi z acetonom, a ga uporabi malo bolj previdno.

Pri nas je na starih lesenih oknih ostal krep selotejp cca 2 dni, ko smo barvali okna. In ga je prijelo sonce. Ker nismo vedeli za špirit, in lepilo ni hotelo dol, je ostalo na oknih, dokler jih nismo zamenjali ;-)
Pa en lep dan želim,
Joan
Default avatar

corina

Mi smo imeli ISTO SRANJE.Po vseh mukah, Wd-jih, raznih raztopinah smo po nasvetu probali še s fenom na vroči zrak.Ta fen je mož prinesel iz službe.Lepo segravaš tam, kjer je folija malo odstopila, počasi vlečeš naprej, greješ...SUPER.Deluje in okna so brez poškodb.Pa še brez žuljev in brez razžrtih rok si.
Veliko sreče
LpC
Default avatar

šojica

Sem našla na forumu gradimo. Ga je kdo že sprobal? Ali res deluje? Ne bi rada kupila morje teh čistil.
Default avatar

seva

Enako težavo sem uspešno rešila z uporabo bencina, lepo se je osvaljkalo dol, nato sem še pomila, okna so sedaj v redu. Bolj , ko kompliciraš, slabše je. Veliko uspeha!!
Default avatar

pupa100

Fen je zagotovo najboljša rešitev. Če ostane še kaj lepila, pa čistilni alkohol, edino sredstvo, ki zanesljivo ne poškoduje barve, odstrani pa še tako trdovratne ostanke lepila. Je pa potrebno dobro namočit, pa večkrat menjat krpo, sicer se lepilo prične mazati. Sem včasih prodajala takšne zadeve, tako da poznam iz lastnih izkušenj, pa tudi povratne informacije strank so neprecenljive.
Default avatar

šojica

Kaj je to čistilni alkohol oz. kje se ga kupi?
Default avatar

šojica

Kaj je to čistilni alkohol oz. kje se ga kupi?
Default avatar

pupa100

Vprašaj v Mavrici, njihove trgovine imajo sigurno. Eni mu pravijo tudi špirit ali etanol
Default avatar

hana,

nam so monterji kot prvo stvar rekli,da moramo, oz. so oni na notranji strani pobrali trakove dol, tiste,ki smo jih pustili gor zarad fasade, pa so zapisali v zapisnik,da jih sami snamemo dol,da se ne uveljavlja garancija,če pozabimo.

me čudi,da vam niso tega povedali, razen če jih niste sami montirali?