Forum.Over.Net

Skrinjica idej!

Ropotarnica dobrih idej in praktičnih nasvetov za dom, ustvarjanje, obdarovanje ... Forum za vse, ki bi si radi, s pomočjo tisoč in ene ideje naredili življenje bolj pisano.

boli me uho

Default avatar

uhelj

ker me je v avtu malo napihalo(beri klima) me posledično temu boli tudi uho.A pozna kdo kako domče zdravilo,da nebi hodila k zdravniku,ker tako zelo hudo me pa ne boli.Pa še moja dohtarca ima dopust.Vsak nasvet bo dobrodošel.

čao
Default avatar

Jesenska

Poskusi z natreskom (kaktus). Meni skoraj vedno pomaga, sploh če je samo prepih.
Default avatar

Meti

A imaš mogoče kakšne kapljice za uho doma (Dexa.....-ne vem točno kakp se jim reče)? Poskusi s tem.


LP, Metka
Default avatar

nats*

Dvomim, da te od prepiha boli uho. Še nisem slišala za tak pojav, da bi ljudje zbolevali, zaradi vetra.

Možno je, da imaš kakšno bakterijsko okužbo in bo na koncu le treba k zdravniku. Lahko pa mine in je bolj virusne narave vsa zadeva. Jaz bolj svetujem lekadol ali aspirin, vem da zdravniki niso navdušeni nad natreskom.


lp,

N.
Default avatar

bugnavilea

Pri meni se je tudi tako začelo ... v soboto čez dan me je malo bolelo uho ... ob 2h ponoči sem pa šibala k dežurnemu, ker sem imela take bolečine in mi je dala antibiotik in tablete proti bolečinam. Naslednji dan se mi je iz ušesa ulila kri. :((((

Ne se hecat z ušesi. Zaenkrat sicer samo pazi, da ne poslabšaš stanja (beri: zaveži si kako ruto čez ušesa) ... če se zadeva poslabša pa šibaj k dohtarju.
Default avatar

urban legends

[quote nats*]Dvomim, da te od prepiha boli uho. Še nisem slišala za tak pojav, da bi ljudje zbolevali, zaradi vetra.[/quote]

Res je! Mnogi mislijo, da jih boli uho zaradi prepiha, ampak to ni res. Kot nekateri mislijo, da se prehladijo, ker jih je malo zazeblo, ali da dobijo gripo, ker so imeli mokre lase.
Default avatar

amundsen

Mojo hči je zadnjič prvič v življenju bolelo uho. Dala sem ji lekadol proti bolečinam, v uho pa smo ji 3x (vsako uro) nakapali sok netreska (možeka). Drug dan ji ni bilo nič več.
Default avatar

Korenček

No, vsekakor ni fora v tem, da dobiš vnetje neposredno zaradi vetra, vendar pa je to faktor poslabšanja zadeve. Jaz imam že celo življenje izjemno občutljiva ušesa (prav tako sestra) in kadarkoli sem na močnem prepihu (recimo da se malo dalj časa vozim v avtu z odprtimi šipami) takoj staknem vnetje, že par ur kasneje me začne najprej 'pikat' v ušesu, potem pa preraste v konkretno bolečino. Imam zato skos doma Maxitrol kapljice, pa tudi zgoraj omenjeni kaktus pomaga, proti bolečini pa gretje ušesa - jaz dam čez uho rutko ali brisačo, potem pa grejem s fenom in zelo pomaga.

Torej, valda gre pri boleznih za viruse in bakterije, vendar pa prepih, mraz, itd. poslabšajo zadeve, telesu hitreje pade odpornost (recimo pozimi) in nastane sračka. So pa to posredni, ne neposredni razlogi.
Default avatar

mituja

lepo pozdravleni mene uho (sumi,piska,boli)kaj naj naredim sem ze uzel ledakol in aspirin vendar nic ali mogoce veste da pomaga tista rastlina u obliki veternice ce pomaga prosim odpisite zelim vam prijeten dan in nic obolelih uses kar je za znoret
Default avatar

FT

Segreto belo olje.
Default avatar

mituja

hwala res pomaga sam pol sm mel obcutke kakor da bi mi mehurcki ven luputal ej hwala res pomaga
Default avatar

sufija

kaj narediti če kužija boli uho
Default avatar

.mini.

sufija je napisal/a:
kaj narediti če kužija boli uho
Včasih je tole tudi posledica prehrane, mogoče je na kaj občutljiv. Ste mogoče menjali prehrano? Drugače pa svetujem obisk veterinarja...včasih lahko z dobrim namenom sami naredimo še slabše. Vsekakor upam, da je kuža že bolje:-)
Default avatar

rehi

dober dan mene samo neki zanima moja prijateljica ima otroka ki je stra 15 mesecov in ona ni prepircana ko je bil pri babici ali je sla mravlja mu v uho ker na otroku ja nasla mravlje neve pa ce je sel v uhelj kaj predlagate da bi se preprecili, in ali je nevarno to kej ce gre mravlja v uho ali to lahko poskoduje mozgane, lep pozdrav
Default avatar

nežika9876

belo olje, kakšno pa je to, navadno jedilno
Default avatar

bbruvo

daj si nekaj toplega na uho
če te še boli pejt takoj takoj k zdravniku