Forum.Over.Net

Skrinjica idej!

Ropotarnica dobrih idej in praktičnih nasvetov za dom, ustvarjanje, obdarovanje ... Forum za vse, ki bi si radi, s pomočjo tisoč in ene ideje naredili življenje bolj pisano.

ulivanje sveč

Default avatar

Sanchez

Pozdravljeni vsi,

Mene pa zanima ali obstaja kakšna knjiga ali revija kjer opisuje sam postopek vlivanja / izdelovanja sveč.
Rabim bolj na "kmečki" način napisano :)
Default avatar

Tejka81

@jojo22: običajno se pri shlajenem vosku naredijo vdolbine, ko je vlit pri previsokih temperaturah.

@svečar majkemi: stenj je zagotovo med najbolj pomembnimi elementi in tudi eden izmed tistih, kjer dobri rezultati zahtevajo največ dela in preizkušanja. če stenj načeloma dobro gori in sveča ne pogori do konca, je običajno za to kriv prav stenj. v nasprotnem primeru bi verjetno že stenj imel premajhen plamen - če bi bila na primer kriva prenasičenost z barvami ali kaj podobnega.

Lep pozdrav!

----------------------------------------------
One with Nature Candles - Slovenske, ročno delane dišeče sveče
Default avatar

polona66

Pozdravljeni

Ali kdo doma ustvarja dišeče svečke v kozarcu iz palmovega voska?? Imam nekaj težav. Svečka mi izgoreva samo na sredini na steni kozarca pa vosek ostaja kaj bi lahko bilo narobe.
prosim za informacije če lahko na meil :[email protected]
Default avatar

sedval

Če nočete da se vam vosek na sredini pogrezne morate modele polniti postopno...večkrat v manjših plasteh.. ko se prva plast strdi uliješ drugo in tako naprej dokler ne prideš do vrha... je zamudno a druge poti ni :)
Default avatar

Stevo3

Dober dan. Jest sam izdelujem sveče iz stearinskega voska zelo lepo se topi, lepo zgleda ampak ko prižgem svečo, mi plamen plapola ne gori umirjeno me zanima zakaj to ? A mi lahko kdo razloži zakaj se to dogaja ?

Hvala za nasvet že v naprej.

Lahko mi pišete na gmail: [email protected]