Forum.Over.Net

Skrinjica idej!

Ropotarnica dobrih idej in praktičnih nasvetov za dom, ustvarjanje, obdarovanje ... Forum za vse, ki bi si radi, s pomočjo tisoč in ene ideje naredili življenje bolj pisano.

akvarij

Default avatar

Val

[email protected], brez zamere, ampak zlate ribice v akvarij ne sodijo. Zlate ribice so živali, ki zrastejo v dolžino 30 cm in več, njihovo okolje pa je ribnik. V akvariju se sploh ne morejo popolnoma razviti in zelo trpijo. Te, ki jih vidiš v trgovinah, so čisti primer tega in trgovskega izkoriščanja živali.

V akvarij pa sicer sodijo druge vrste ribic, ki jih je ogromno in so tudi zelo lepe. Pa še nekaj - zlate ribice so znane tudi kot velike "umazanke", če bi jih želel imeti doma, v sicer zelo, zelo velikem akvariju, bi morali imeti tudi zelo močan filter, da bi lahko v njem živele.

Verjemi, da ne pretiravam, čeprav se ti morda tako zdi. Sicer pa lahko več o akvaristiki prebereš na www.akvazin.com, kjer ti bodo postregli z veliko idejami in nasveti.

Pa veliko lepih doživetij s tvojimi bodočimi ribicami!
Default avatar

pepelka

Zlate ribice (če jih že slučajno imaš, rabijo ena riba 80l vode, čeprav so zlatke za v ribnik)

Zlate ribice so hladnovodne, niso za v tropski akvarij, tako da je težko oz. nemogoče še kaj dat v akvarij.

Rabijo pa tudi zelooo dober filter, pa tudi rastline, čeprav jih zelo rade pomalicajo.
________________________________________________________

<http://matjer.moj-album.com/>
Default avatar

[email protected]

Ja .... ribice imam že not, rastline tudi, ki jih ne jedo. Vse je o.k. samo akvarij se maže, ker mi je poginil čistilec. Danes ga moram kupit, pa sem mislila, da bi še kako drugo ribico, da imajo zlate ribice družbo.

Zakaj jih pa potem prodajajo, če niso za v akvarij. To bi morali prepovedati.

Imela sem tudi že druge ribice, sedaj pa sem se odločila za zlate ribice. Akvarij je 80 literski, z vsemi filtri in rastlinam. Kaže, da jim je not všeč :).


No, ne bom kupula nobene ribice več, če že rabijo zlate toliko prostora, bom pa kupila čistilca, da bo čistil za njima.

lp, in hvala
Default avatar

mamči

Žal glavni čistilec za njima boš morala bit še vedno kar ti...zlatke so v bistvu iz družine krapov cev zato so take packe.

Trgovci so tam, da blago prodajo...ti kot kupec pa moraš vedeti kaj kopuješ. Dokler pa je povpraševanje za Zlatkami v stekleni bučki, toliko časa bodo trgovci prodajali....
Sej ko greš kupovat jabolka tudi veš kako zgledajo tista ta gnila in ti lahko prodajalec dopoveduje, da so taka najboljša pa jih kljub nasvetu ne boš vzela.


...zdej sicer ni pravi čas...ampak spomladi se zmeni z kom ki ima ribnik in mu Zlatke pokloni-bo lepše ribam, lažje tebi in lastnik ribnika bo vesel novih prebivalcev.
V prazen akvarij z tako litražo pa lahko naseliš kake tropske manjše ribice...ampak se prej pouči in kaj povprašaj na Akvazinu...ti bo tako prihranjeno marsikatero razočaranje v akvaristiki.

Default avatar

Misa01

Pozdravljeni, a bi imel kdo ostriznike? Mi jih podarimo.
Lp