Forum.Over.Net

Skrinjica idej!

pokopališče školjk

Default avatar

bejba

Je že kdo bil na Pokopališču školj v Ankaranu?
Default avatar

mia

Tam sem bila že večkrat. Ni več tisto kar je bilo, to pa zato ker so se začele nabirati smeti in druga nesnaga. Na žalost!Pa tudi školjke so že prebrane.
Default avatar

Milky

kje pa se nahaja
Default avatar

bejba

V nekem zalivu v Ankaranu. Za točne podatke bomo pa mio zaprosili-
Default avatar

mia

Nahaja se malo pred Ankaranom - na levi strani edine ceste ki vodi v Ankaran je tabla za vojašnico Slovenske vojske 8notri ne moreš z avtom lahko pa ga pustiš tam in greš potem peš par minut mimo vojašnice do obale, kjer se začne pot (kot nekakšen nsip), na koncu poti pa se nahajajo školjke (če so sploh še!!!). Upam da ne boste razočarani, ker je okolica resnično neurejena!!
LP
Default avatar

Taja

Kaj pa je naneslo te školjke ravno tja? Človek? Morski tok? Sorči, ker sprašujem, ampak res nimam pojma. Vem, da tam obstaja t.i. pokopališče školjk, ampak ostalega pa ne vem.
Default avatar

Daniel

KOt vem so letos začeli tam urejati nekdanjo zapuščeno in neurejeno Beograjsko plažo. Nanesel jih je morski tok..
Default avatar

Tanča

Školjke tja nanese voda oz.samo morje odmrle in prazne školjke nanaša v ta zaliv.Školjk je še ogromno saj se nanašajo vsakodnevno in je plast le-teh visoka kar nekaj metrov.Res pa je da so školjke pomešane z morsko travo in mivko,žal pa je tudi okolica hudo neurejena.
Škojke (ko jih očostiš trave in mivke) so zelo lepe in kar veliko jih je takih ki jih ob sami obali ni mogoče videti.Vsekakor vredno ogleda.

Tanča
Default avatar

mia

Ta plaža je drugje kot pokopališče školjk. Sicer pa se v teh poletnih mesecih, kljub napovedim, ni kaj dosti spremenila ali uredila.
Default avatar

mia

Jaz sem sicer slišala nekoliko drugačno razlago za školjke. Baje so na tistem območju črpali material za na sip kar iz morja s tem pa so naplano načrpali tudi večjo količino školjk z morskega dna. Ne vem koliko je kaj resnice na tem.
lp
Default avatar

jelzi

Pa jih lahko tam tudi nabereš al je to prepovedano??
Default avatar

mia

Lahko jih nabiraš po mili volji!