Žalovanje in slovo

Odgovarjajo: Elvina Babajić

Ati, tam nekje se srečava

Default avatar
Danes mineva 11 dan odkar je zavedno zaspal moj ati. Naj mu bo na oni strani tančice lepo. Naj ima mir in spokoj. Ati pazi na nas, ko pa pride čas se zopet srečamo. Upam, da si med dobrimi ljudmi saj Bog vzame k sebi samo dobre.

Vsak dan te bolj in bolj pogrešam.

tvoja Lidija
Default avatar
Draga Lidija!

Sočustvujem s tabo
in le misel na to, da so naši ljubljeni tam, kjer ni bolečin in trpljenja, nam daje moč in tolažbo, da nekako preživimo dan .
Topel objem iz srca!
Nataša
Default avatar
Draga Lidija!

Veš pogrešala ga boš zelo.Zelo mi je bilo hudo za vas.
Danes ima moj angelček rojstni dan spet mi je težko.Prav vem včeraj je poskrbel zato da sem nardila izpit za avto,zdaj pa prav vem da me čuva na vsakem koraku.
Lidija drži se,sej veš ni več trpljenja in bolečin.

Objem Barbara
Default avatar
Ponosna sem, da sem tvoja hči in še bolj ponosna, ker si bil ti moj ATI. Mineva šele 13 dan pa je tako kot da te ni že leta in leta. Tako si želim tvojega objema, slišati tvojih besed in pogleda tvojih učk. Od bolečin v prsih se mi meša. Rada te imam in nikoli, nikoli ne odideš iz mojega srca v njem boš živel do mojega zadnjega diha. Tudi vnučka te pogreša in moli vsak dan za svojega dedija. Zakaj te je moral poklicati k sebi? Zakaj?

Lep spomin na tebe živi,
še lepši pogled na tvoje stvari.
So angeli nadeli ti krila
nam pa večno žalost pustili.
Še bo sonce sijalo,
še deževalo
a tvojih nasmehov
nebo nikoli izbrisalo.
Tu, v mojem srcu živiš
in nikoli iz misli se ne oddališ.

Ati, kako te pogrešam!

tvoja Lidija
Default avatar
Draga Lidija!
Tako lepo si napisala, da si me spravla v jok.
Pa nič zato...pomagajo...zelo...kot da počasi odpakujejo bolečino!
Objem!
Nataša
Default avatar
Ati, točno pred 14 dnevi in ob 11uri sem te še zadnjič poljubila in odšla (bil si živ). Ob 13uri in 55 minut pa si zavedno odšel. Kako boli tvoj odhod. Vem in tolažim se s tem, da tam kjer si ni več bolečin. Vedno sem mislila, da se mi nebo treba vpisati na tem forumu pa sem vseen pristala tu. Izgubli smo to težko bitko. Tolažim se da smo bili v tem času non stop skupaj in se skupaj bojevali. Tako kot smo bili vedno skupaj smo bili tudi pri bolezni in vedno bomo tudi skupaj ostali. Mi na Zemlji ti na nebu. Zavedno skupaj.

Ati, rada te imam

tvoja Lidija
Default avatar
Draga Lidija!

Tako zelo si napisala da je še meni hudo.Res je mi na zemlji on na nebu, za vedno supaj.


Objem Barbara
Default avatar
Ati,
vsak dan brez tebe je dan neskončnih želja. Vsaka noč, ki prahaja pa je zame novo upanje, da se zopet vidiva v sanjah. Ali sploh drži, da čas celi rane, ko pa je meni iz dneva v dan huje.

Vedno si z menoj v mislih in zavedno boš ostal v mojem srcu.
Ati pogrešam te,

tvoja Lidija
Default avatar
Draga Lili,
moje iskreno sožalje ob smrti tvojega očeta.Svetov je veliko in eden na katerem živimo, dokler živimo...Ločenost je zgolj fizična. Bolečina ima svoj namen in v sebi boš našla moč da jo preneseš in spoznanja, ki ti bodo oplemenitila življenje. V vsem kar čutiš nisi sama, čeprav je samo žalovanje zelo intimno. Tu pa je vsak sam s svojim pokojnim, ki na nek način, v nas, živi naprej.
Mnogo pozdravov in odnesi dobro seme s seboj,Boža
Default avatar
Boža,
hvala za izrečene sožalje in lepe besede. Dobro seme ali znanje, ki pa sem ga pridobila od očeta pa bom prenesla na svoja otroka. Moram priznati, da me je atijeva bolezen in njegova volja spremenila. Drugače gledam na življenje, bolj optimistično. Vem da je ločenost le fizična vendar to tako boli, zato pa imam tudi naslov tam nekje se srečava.
Draga Boža še enkrat hvala.

Lidija
Default avatar
Draga LILI,

ni za kaj...hvala tebi,ki si zaupala svojo bolečino. Zveni oguljena fraza..."vem kako se počutiš..."a če ti je katera koli beseda, na kakršenkoli način, pomagala, je prav tako pomagala meni.

Iz srca ti želim vse dobro, ne samo v tem času žalovanja, ki je posvečen čas, in ostani v cvetju, kot bi rekla mama NADA.
Default avatar
Moj angel!

Hudo je brez tebe. Vsak dan iščem odgovor na to zakaj si odšel. Najverjetneje se je poslanstvo tu končalo oz. moralo se je končati. Odšel si drugam a tvoj duh in vse tvoje znanje je ostalo tu, nosive ga s sestro. Sedaj se bove s sestro izkazale koliko si naju naučil. Ponosen boš na naju tako kot si vedno bil. Čuvaj nas še naprej in zavedno. O Bog kako močno boli, ko nekoga nemoreš več videti, slišati, ga pobožati, mu zaželeti dobro jutro,....


Bil si moj ponos in vedno boš tudi ostal.
Vsi prav vsi te pogrešamo, da si ati še misliti nemoreš.
Jokam in mislim kako bo spet lepo ko se bova srečala........Tam nekje....
do takrat pa me čuvaj.

tvoja Lidija
Default avatar
Draga Lidija!
velikokrat pomislim nate, saj vem kako so hudi ti prvi tedni, ko še nekako nočeš dojeti, da je vse to kar se dogaja res. Kar čakaš/ vsaj jaz sem/ da te bo kdo poklical-zbudil, in ti rekel, da se vse to ni zgodilo, da si imel le grde sanje..
Pa žal ni tako...bolečina pa kar raste in raste, praznina postaja očitnejša, iskanje vzrokov in kaj bi, če bi....rata stalnica....navadit in sprejet bolečino kot svojo -senco, ki ti povsod sledi je še skoraj najlaže, sprejet izgubo pa je nemogoče, zato žaluj tako kot ti veleva srce !
Tudi jaz verjamem, da so naši dragi zdaj angeli, ki so še vedno z nami samo v drugi obliki!!
Želim ti predvsem duhovni mir in moč , da se boš naučila/ nažalost/ sprejet bolečino, ker izgube ne boš nikoli,!!
Topel objem !!
Nataša
Default avatar
Dragi Ati!

Danes še lahko rečem, da sva se še v tem mesecu videla, se pogovarjala in upala na najbolje. Vse je še tako čustveno, vendar jutri, ko je novi mesec pa se mi zdi kot, da te bo nekaj še bolj odtrgalo - oddaljilo od mene. A ne kako jaz to razmišljam! Danes si mi še vedno blizu čeprav se mi zdi da je tako daleč, ko sem te nazadnje objela. Vem, da nesmem jokati pa kaj ko solze kar same tečejo ti pa najverjetneje nimaš zaradi tega miru. Ne oziraj se na mene dragi moj ati, naj ti bo lepo tam kjer si tvoja jokica pa bo že enkrat nehala jokat. Se sprašuješ kdaj? Ja enkrat že, morda takrat, ko se zopet vidiva. Počivaj v miru in čuvaj nas, ki smo ostali tu z ogromno bolečino zaradi tvoje izgube.

Čuvaj našega košarkaša, saj ati ti že veš koga.

tvoja Lidija
Default avatar
Draga Lili,

prejmi iskren pozdrav in vse dobre misli ki ti jih pošiljam. Naj naši najdražji počivajo v miru in ljubezni. Vse ima svoj smisel in namen, tudi žalost, vse mine, a ljubezen ostane.

bbc
Default avatar
Draga BBC!

Kako dobro denejo človeku lepe besede kot so tvoje. Res je vse se zgodi z enim nemenom. Sestra ima malega sineka, ki smo ga hoteli krstiti že lansko leto 10 meseca a je ati zbolel. Sedaj v nedeljo imamo mašo za atija in ob enem tudi krst mojega nečaka. Predlog za krst je dal župnik, ko je beseda nanesla kako še nismo krstili nečakca. Jaz sem bila zgrožena, ko je dal predlog češ krst je velik vesel dogodek in poleg take žalosti se to ne spodobi. Pa mi je rekel župnik : Draga Lidija tvoj ati in deda tvojemu nečakcu je dal prostor na zemlji svojemu vnuku. Tako, da smo se vsi zmehčali in predlog sprejeli. Žal atija fizično med nami nebo videti a še kako bo živ v naših srcih. Res je vse mine a ljubezen ostane - ZA VEDNO. Nas bo ati spremljal kot Angel in sigurno nebo presenečen saj ve da kaj takega lahko naredijo samo njegovi najdražji.

Ati, naj ti bo dan večni spokoj, tam nekje v večnosti.....nebeških lepot.


BBC želim ti obilo duševnega miru in osebne sreče naši pokojni pa naj počivajo v miru.

Lidija
Default avatar
Draga Lili,

Hvala ti za odgovor in podeljena razmišljanja.Kako je nečaku ime? In kakšno ime je nosil tvoj dragi ati? Pravijo "nomen est omen" ali "ime je znak,usoda" in včasih se mi res dozdeva da je nekaj na tem, čeprav je velikokrat ime izbrano glede na trenutno modo ali pa se prenese npr. iz starega očeta, matere na vnuka,vnukinjo...Včasih so mi bili rituali nepotrebni, danes, verjetno to pride z leti,pa, če niso izpraznjeni, vidim v njih simbol in kulturo, Naj vas nedeljski krst poveže, in naj malemu novemu človeku,tvojemu nečaku, podeli na poti življenja dobro energijo. Tvoj ati se nadaljuje tudi v njem in bo tam z vami. Velika noč je simbolno hvalnica življenja. In kar umrje se ponovno rodi-v naših srcih, kot ljubezen-do vsega.
Želim vam blagoslovljene praznike in zate en prelep verz g.Mile KAČIČ
"Ni smrt tisto, kar nas loči,
in življenje ni, kar druži nas.
So vezi močnejše. Brez pomena
zanje so razdalje, kraj in čas."

Drži se draga Lili in pozdrav BBC
Default avatar
Draga BBC,

hvala ti za lep verz. So mi kar solze tekle, ko sem ga prebrala. Nemorem verjeti, da lahko človek človeku prek foruma podari tako lepe besede kljub temu, da se ne pozanamo.Hvala bogu da je tako. Seveda pa to lahko da le človek, ki je bil v podobni situaciji. Sprašuješ me po imenu nečaka in atija. Nečak - Jaka, ati - Jože. No naj napišem da je bilo na krstu zelo lepo in ljudje kar niso moglo verjeti, da imamo krst pa 30 dan po atijevi izgubi in mašo zanj. Vsi smo čutili atijevo prisotnost saj je naš dedi dal prostor vnučku. Tako kot si napisala sedaj ati živi naprej tudi v našem krščencu.

Ati še vedno nemorem verjeti, da te ni. Čakam te da prideš........ Rada te imam


tvoja Lidija

34 DAN brez tebe ATI
Default avatar
Ati,
danes je spet dan, ko non stop mislim nate in se spet sprašujem zakaj ravno ti. Zelo mi je hudo saj kar čakam nate. Nemorem več pisat sem čisto v solzah.

Ati rada te imam, zavedno boš zaklenjen v mojem srčku.

tvoja Lidija
Default avatar
Ati,
mineva 44 dan odkar si zaprl svoje učke, jaz pa te še vedno čakam. Rada te imam. Kako bi ti to rada še enkrat povedala naglas in ob enem vedela, da si me slišal.

tvoja Lidija

Moderatorji

Elvina Babajić
Elvina Babajić