Med.Over.Net

Žalovanje in slovo

Odgovarjajo: mag. Polona Ozbič, univ. dipl. ped., zakonska in družinska terapevtka • Zavod Pogreb ni tabu

Forum, kjer lahko izlijemo svojo žalost in prostor, kjer lahko drug drugemu nudimo tolažbo in podporo.

mag. Polona Ozbič , univ. dipl. ped., zakonska in družinska terapevtka

PolonaOzbic

Zavod Pogreb ni tabu

Elvina Babajić

Vodja Zavoda Pogreb ni tabu in direktorica pogrebnega podjetja, ki se srečuje s svojci ob pripravi pogrebnih slovesnosti. Izguba bližnjega je vedno občutljiva tema zato je povezovanje in pogovarjanje zelo pomembno. V ta namen je leta 2011 ustanovila neprofitni zavod Pogreb ni tabu, v katerem skozi različne aktivnosti nagovarjajo teme, povezane z minevanjem. Poskušajo rušiti te tabuje in tako smrt približati. Del tega so tudi letne brezplačne revije Pogreb ni tabu, ki izidejo pred prvim novembrom.

MOŽ

Default avatar

dubk

zdravo vsi,

tudi jaz se se vracam sem..po vec kot dveh letih cutim, da mogoce ne bom zmogla sama..potrebujem pogovor, rada bi govorila o tem, kako nisem ok in kako ga se vedno pogresam..bliznjih ne morem obremenjevati (vec) s tem..
cez dan sem ok, zivljenje tece, ampak ob vecerih, ponoci, je nevzdrzno. ko sem ze mislila, da sem dobro, da mi gre dobro, me je spet povozilo, sem brez volje do zivljenja, brez smisla..imam dva soncka, zaradi katerih vztrajam, ja, ampak sem se cisto izgubila..tako ga pogresam, tako boli!:(
kam se lahko obrnem po pomoc, okolica lj?

pozdravcek..
Default avatar

bolečina na 3

Ne vem, kaj bi ti rekla, da bi ti bilo bolje, ampak lahko ti rečem samo, da te razumem. <3 <3 <3
Default avatar

dana-f

Pozdravljeni,
jaz sem spet tu ker čutim, da je dobro zame da se vračam na ta forum, ki mi je zelo pomagal v najhujših trenutkih mojega življenja. Včeraj je bilo 14 let odkar je moj ljubi mož tiho zapustil ta svet na katerem smo vsi samo v prehodu. Vsa ta leta, ko ga ni sem se naučila živeti ker vem, da bi tudi on želel da sem močna. Vsi tisti, ki smo izgubo ljube osebe preživeli tako ali drugače smo morali ostati močni zaradi sebe in otrok. Vedno se rada spominjam njegove duhovitosti čeprav je bil redkobeseden me je znal nasmejati in spraviti v dobro voljo in to ne moreš nikdar pozabiti. Dragi tvoje življenje je bila moja sreča.
Lep pozdrav vsem, ki to prebirajo.
Default avatar

clepatunja

Pozdravljeni,

v teh prazničnih dneh, sem izgubila moža, odšel je v mojem naročju tiho, spokojno po celoletnem boju z boleznijo. Tako poln optimizma, želje po življenju. Mnogokrat sem sama obupavala, a on je bil svetilnik, ki me je potegnil iz globin.
in zdaj, je dom prazen, tih, solze so se posušile, a ostala je neizmerna bolečina. Kamor seže oko je zlovešča tišina in praznina, ni več tiste vsakodnevne rutine, skrb za njega in dom ...
Vem da je prav tako, da se je njegovo trpljenje končalo a vseeno je kot bi z njim odšel del mene.

Upam,da sta čas in delo zaveznika, ki postopoma ublažita bolečino
Default avatar

Tejca

Mineva skoraj 4 mesece,, odkar je po tezki bolezni odšel tudi moj dragi mož.. Noči so dolge, prazne... Imam dva otroka, 7 in 11let, hči bo kmalu praznovala prvi rojstni dan brez atija... Zelo je hudo, zadnje mesece sem bila kot robot, zdaj prihaja za mano..
Je tu še kdo?