Med.Over.Net

Kronična bolečina - fibromialgija

Odgovarjajo: Društvo za fibromialgijo

Sindrom kronične utrujenosti (SKU), fibromialgija (FM) in življenje s kronično bolečino.

Društvo za fibromialgijo

Društvo za fibromialgijo

ŠE ENA OPCIJA O FIBROMIALGIJI

Default avatar

Breda

Ko sem bila pred leti na akupunkturi, mi je zdravnica rekla, da je fibromialgija avtoimuna bolezen, ker je povezana s slabo nadledvično žlezo. Ker so vse avtoimune bolezni povezane s slabo nadledvično žlezo. Do takrat sem mislila, da FM ni avtoimuna bolezen. Po TKM je "kidney Yin deficiency" isto kot "adrenal fatigue" po zahodni medicini. Pomanjkanje jina pri ledvicah je povezano tudi s prenatalno ali predporodno energijo ledvic. To je energija, ki jo ob rojstvu dobimo do svojih staršev. Če ti niso prav pri močeh, se to pozna tudi pri potomcih.

Nadledvična žleza izloča hormon kortizol, in ker smo zaradi travme ali stalnega stresa neprestano v stanju boja ali bega, je ta kortizol povišan in nadledvična žleza sčasoma slabše deluje. Pride do "adrenal fatigue" ali adrenalne utrujenosti. Na žalost pozna klasična medicina samo Addisonovo bolezen, do takrat pa nič ne opazi. Po TKM je meridian trojnega grelca stalno na delu in zato rabi energijo in jo pobere iz svoje okolice, iz drugih meridianov. Ko smo v stanju boja ali bega, gre sporočilo iz možganov do nadledvične žleze in ta pospešeno izloča kortizol. Donna Eden pravi, da imajo vse avtoimune bolezni opraviti z meridianom trojnega grelca in priporoča vajo za pomiritev trojnega grelca. Vagusni živec je povezan z meridianom trojnega grelca in gre od vseh prebavnih organov do možganov. Če imamo intoleranco na hrano, gre to sporočilo iz prebavil takoj v možgane in povzroča slabo počutje, anksioznost, lahko tudi paniko.

Dr. Eric Berg, kiropraktik, ima veliko odličnih videoposnetkov. Govori počasi in razločno ter istočasno tudi piše in riše po tabli. Po njegovem ni vzrok za fibromialgijo neznan, temveč je znan, in sicer glede na njegove paciente, naj bi bil vzrok v slabem delovanju žolčnika. In rešitev je ...

Breda

Moderatorji

Društvo za fibromialgijo
Društvo za fibromialgijo