Med.Over.Net

Kronična bolečina - fibromialgija

Odgovarjajo: Veronika Felicijan, prof. psih. in pedag.

Sindrom kronične utrujenosti (SKU), fibromialgija (FM) in življenje s kronično bolečino.

Veronika Felicijan , prof. psih. in pedag.

Veronika

vrtoglavica

Default avatar

damjana horvat

Zivjo! ☺
Sem stara 20 let. Pogosto imam mocne vrtoglavice sicer mi pa v desnem usesu sumi, 1x sem bila zaradi tega v bolnisnici 5 dni, samo vsak dan sem dobivala infuzijo in neke preiskave, samo vse je okej.... Potem so se vrtoglavice umirile, cez par mesecev so se pojavile 2x hujse. Pred kratkim sem prispela na nujno in dobila 2 aporin enekciji v zadnjico. Sla sem k osebnemu zdravniku, napisala mi je tbl. betaserc 24mg, ali kljub temu se mi vrti. Ja pa se nekaj, pred kratkim sem si merila krvni pritisk 1. krvni pr: 101/65, čez 30 min sem si spet merila, 2. krvni pr: 97/65.
Prosila bi, da mi cim prej odgovorite! ☺
Hvala in lp!
Default avatar

Veronika

Spoštovani,

Možni vzroki vrtoglavice so številni. Laično domnevam, da bi vam težave lahko povzročal nizek krvni tlak. Ker ste bili že strokovno obravnavani, predlagam, da vprašanje pošljete še na forum Družinska medicina: viewforum.php?f=4

Nekaj informacij o vrtoglavici: viewtopic.php?f=105&t=2066316&p=2066319#p2066319

Vse dobro!
Veronika

*** Zakaj bi si škodovali, če si lahko pomagamo ... ***
Default avatar

kknd

V osnovi hujše vrtoglavice lahko povzročata vratna hrbtenica (glede na vašo starost to zagotovo ni vzrok) in notranje uho.
Glede na to, da navajeate tudi piskanje v ušesu gre za težavo notranjega ušesa. Težava je povezana s sistemskim vnetjem, kar bi lahko potrdil hsCRP test (visoko občutljivi C-reaktivni protein). Po tem kar ste napisali je zadeva precej podobna Menierjevi bolezni vendar verjetno ne v celoti, zato tudi niste dobili te diagnoze.
Vsekakor je težava z ušesom povezana z intoleranco na hrano, katera povzroča tudi povišan hsCRP in piskanje v ušesu.
Predlagam, da si vsak dan za vsak obrok pišete dnevnik kaj ste pojedli. Po tem boste po nekaj časa laže našli skupino živil, ki ste jih jedli do 24h pred začetkom vrtoglavic in vam povzročajo težave.

Toliko za začetek...