Forum.Over.Net

Zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Če ne znate razvozlati zavarovalne police ali se vam zdi, da vaš zavarovalni zastopnik govori v vam neznanem jeziku, če ne veste, kako ravnati v primeru škode ali kaj vse krije vaše zavarovanje, potem ste tu na pravem mestu. O zavarovanjih od a do ž se lahko posvetujete z nami.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

predujem merkur

Default avatar

marusha01

Pozrravljeni, zanima me kaj se lahko zgodi v primeru, če dobim od zavarovalnice izplačan preduejm, potem pa več ne plačujem mesečnih obveznosti, niti obresti predujema. Ali me lahko zavavrovalnica za karkoli terja, namreč ne omogočijo mi odkupa zavarovanja, ostale možnosti pa me ne zanimajo.hvala
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

na vaše vprašanje težko odgovorimo, ker ne poznamo določil pogojev, ki urejajo predujem pri tej zavarovalnici. Prav tako ne vemo, ali gre za naložbeno ali klasično življenjsko zavarovanje. Če ima kdo od ostalih uporabnikov foruma izkušnjo s podobnim primerom pri tej zavarovalnici, ga vabimo, da jo na tem mestu deli.

Služba za izvajanje osebnih zavarovanj
Default avatar

marusha01

Pozdravljeni,
se mi zdi, da se kar vsi izogibajo odgovora na moje vprašanje.....gre za klasično živ. zavarovanje in kot sem vam že omenila bi dobila izplačan predujem, to ni vprašanje in plačujem že več kot 10 let....recimo da dobim ta mesec izplačan predujem in potem z naslednjim mesecem neham plačevati mesečne premije in obresti predujema,,,kaj se lahko zgodi,,,,,menim da je pri vseh zavarovalnicah enako, v kolikor pa se motim pa me zanima, kako je s tem pri vaši zavarovalnici.

hvala in lp
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

zavarovalnica bi glede na dogovorjeno dobo zavarovanja in število plačanih premij bodisi znižala dogovorjeno zavarovalno vsoto brez nadaljenjega plačevanja premije (kapitalizacija) bodisi odstopila od pogodbe. V primeru odstopa od pogodbe zavarovalnica plačanih premij ne vrne. Glede na to, da plačujete premije že več kot 10 let, bi v vašem primeru prišlo do kapitalizacije oziroma do znižane zavarovalne vsote. Ob kapitalizaciji bi prenehala veljati tudi vsa dodatna zavarovanja.

V primeru izplačila znižane (kapitalizirane) zavarovalne vsote (primer doživetja ali smrti) bi zavarovalnica od zavarovalne vsote odštela znesek nevrnjenega predujma, vključno z obrestmi.

Lep pozdrav,

Služba za izvajanje osebnih zavarovanj
Default avatar

[email protected]

Pozdravljeni.
Kako ste resili z zavarobalnico in predujmom?
Sem v podobni situaciji kot ste bili Vi,zdaj pa ne vem,kaj mi lahko,ce ne vrnem predujma oz.jim ne plačam obresti?
Hvala za odgovor
Lp,Domen