Forum.Over.Net

Zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Če ne znate razvozlati zavarovalne police ali se vam zdi, da vaš zavarovalni zastopnik govori v vam neznanem jeziku, če ne veste, kako ravnati v primeru škode ali kaj vse krije vaše zavarovanje, potem ste tu na pravem mestu. O zavarovanjih od a do ž se lahko posvetujete z nami.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Zdravstveno zavarovanje

Default avatar

ZZZS

Pozdravljeni,

V kratkem se odpravljam delat v UK. Tam nameravam ostati vsaj pol leta, ne izključujem pa seveda možnosti, da mi tam ne bo všeč in se vrnem prej. Kaj je najbolje storiti glede zdravstvenega zavarovanja: odjavim obvezno in zamrznem dopolnilno? Je to nujno storiti preden grem? V UK namreč še nimam sklenjenega zavarovanja
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

zdravstveno zavarovanje si morate urediti preden se odpravite na delo v tujino. Za obvezni del se obrnite na najbližjo enoto Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, kjer boste dobili vse potrebne informacije v povezavi s tem.
Za dopolnilni del pa vam uredi zavarovalnica, kjer imate sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Najverjetneje vam bo zavarovanje dala v status »mirovanja«, z možnostjo aktiviranja, ko se vrnete iz tujine. Za podrobnejše informacije se obrnite na zavarovalnico, kjer imate sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Lep pozdrav,