Forum.Over.Net

Zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Če ne znate razvozlati zavarovalne police ali se vam zdi, da vaš zavarovalni zastopnik govori v vam neznanem jeziku, če ne veste, kako ravnati v primeru škode ali kaj vse krije vaše zavarovanje, potem ste tu na pravem mestu. O zavarovanjih od a do ž se lahko posvetujete z nami.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Odškodnina za nezgodo

Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

Zavarovalnica Triglav v takšnih primerih individualno ugotavlja morebitno nezmožnost opravljanja dela. Podati morate prijavo nezgode, vso zdravstveno dokumentacijo in pa potrdilo, da ste v resnici nezaposleni (z Zavoda za zaposlovanje). Na podlagi prejete dokumentacije bo zavarovalnica primer obravnavala in ugotavljala svoje obveznosti iz zavarovalne pogodbe.

Lep pozdrav,
Default avatar

SamoT

Pozdravljeni
Dne 31.5.2017 je med gasilsko intervencijo gašenja notranjega požara padel na mene strop. Pri tem mi je počila mišica na desni meči. Na urgenci so ugotovili parcialno rupturo mišice, ki se ne zdravi kirurško (diagnoza Ruptura Caputis lat. musculi gastrocnemii dex). Dobil sem bergle in protibolečinske tablete. Prvi 14 dni bolečine - grozne, naslednjih 10 dni zmerne, nato pa se je stanje izboljšalo, razen ob nenadnem gibu noge, kjer se je obremenila dotična mišica. V bolniškem staležu sem bil 2 meseca. Iz gasilske zveze so mi sporočili (predal sem jim izvide, kopije bolniških listov, zdravstvenega kartona,..) naj jim pridem podpisati dokumente za dnevno odškodnino. Ali mi pripada tudi odškodnina za invalidnost (v vaši tabeli invalidnosti je ne najdem), bolečine, itd...
Oziroma v kolikor podpišem za dnevno odškodnino ali lahko dobim (mi pripada) še odškodnino za poškodbo?
Hvala za odgovor
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

za čas nezmožnosti opravljanja dela zaradi nezgode vam, če to izkažete z bolniškim staležem, pripada dnevno nadomestilo.

Podlaga za odškodnino za trajno invalidnost pa so trajne posledice, ki so navedene v tabeli invalidnosti. Če trajnih posledic, kot jih navajate vi, ni, potem vam odškodnina ne pripada. Bolečine in druge subjektivne težave niso predmet ocene invalidnosti.

Za konkretnejše informacije vam svetujemo, da se osebno oglasite na zavarovalnici kjer imate sklenjeno zavarovalno polico.

Lep pozdrav,
Default avatar

Predo

Spoštovani,

danes sem dobil obvestilo o zavrnitvi izplačila zavarovalnine iz nezgodnega zavarovanja s sledečim komentarjem: Na podlagi predložene dokumentacije je ugotovljeno, da ne gre za škodni dogodek, ki bi bil posledica zunanjega in nenadnega dogodka, katerega posledice bi bile vidne na travmatološkem izvidu. Dogodek obžalujemo, vendar po mnenju našega zdravnika omenjeni dogodek ne sodi med nzegodne dogodke skladno s pogoji.
Poškodba se mi je zgodila med igranjem rekreativne košarke ob pristanku kjer mi je zarotiralo koleno. Ob sprejemu je doktor napisal: Pri igranju košarke je začutil bolečino v predelu desnega kolena. Tudi sicer je imel z desnim kolenom v zadnjih 4 mesecih dalj časa težave ( kar dejansko ni res). Na ( predvidevam Ne) navaja občutka škratanja ali nestabilnosti kolena. Boli ga predvsem po zunanji strani ob aktivnosti ter pri daljšem obremenjevanju. Nato mi izda napotnico za MRI. MRI sem nato opravil 13 dni po prvem pregledu kjer je bilo mnenje sledeče: Večja ruptura lateralnega meniskusa, Distenzija kapsule zlasti posteriorno in posterolateralno. Hipertrofična medialna patelarna plika. Hondromalacija medialne fasete trohlee femurja stopnje dva do tri. slabih 2 meseca po nastanku sem imel opravljeno artoskopijo kolena. Ko sem oddajal zahtevek sem navedel tudi pričo, ki je v tistem času z menoj igrala košarko, ter dodatno še isti dan dostavil kopijo kartoteke, tako kot so zahtevali. Sedaj me zanima, kaj je razlog zavrnitve? Mogoče to da je doktor napisal pri igranju košarke je začutil bolečino in ni bilo specifično navedno kaj in kako? Kaj lahko storim v tem primeru? Imel sem vključeno tudi dnevno nadomestilo v polici, ter trajno invalidnost, ki je določena 2,5% zaradi delne odstranitve meniskusa. Po operaciji sem dobil tudi 10 fizioterapij, ter komisijsko podaljšanje stalež.

lp
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

odločitev zavarovalnice temelji na predloženi dokumentaciji. Začutiti bolečino v predelu desnega kolena ni nenaden dogodek in ni nepredviden dogodek. Prav tako ob takšnem mehanizmu poškodbe, ki ga navajate v prijavi in ki je razviden iz zdravstvene dokumentacije, pri zdravem človeku ni pričakovati tako obsežnih posledic, kot so bile opisane v MRI izvidu in po vsej verjetnosti kaže na predhodne okvare (možno tudi degenerativne), ki niso posledica tega dogodka.

Vsekakor lahko s pritožbo pri zavarovalnici, od katere ste prejeli zavrnitev izplačila zavarovanja, zahtevate podrobnejša strokovna pojasnila v zvezi z zavrnitvijo vašega zahtevka.

Lep pozdrav,
Default avatar

Ismet973

Pozdravljeni
Pred enim.letom sem poskodoval levo oko ker mi je kovina upadla v oko. Imel sem takoj 2 operaciji in po 6 meseci sem imel se eno operacijo. Sedaj trenutno vidim na ocala 30procentov. Od zavarovalnice sem dobil odgovor da me bodo poklicali na pregled k cenzorju tj cenilcu. Koliko dolgo se moram cakat na obvestilo in kolika bo vsota odskodnine in 8nvalidnost
Lep pozdrav
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

zavarovalnici morate predložiti vso zdravstveno dokumentacijo, s katero izkazujete zdravljenje, potek zdravljenja in zaključek zdravljenja. Po prejemu omenjene dokumentacije, zavarovalnica ocenjuje posledice. To pomeni trajno invalidnost po zaključenem zdravljenju, ko so posledice zares ustaljene. To naredi v času od 6 mescev po zaključku zdravljenja, če so posledice ustaljene in se stanje ne more izboljšati ali poslabšati, oziroma najkasneje do 3 let po nezgodi.

Lep pozdrav,
Default avatar

Gagi990

Pozdravljeni.
Lansko leto aprila sem si pri delu doma poskodoval desno koleno.
Na bolniskem sem bil cca. 40dni ter sem v tem casu pa opravil 10 terapij.
Po zakljuceni rehibilitaciji sem oddal obrazec za izplacilo dnevne odskodnine ter dobil znesek od zavarovalnice.
Ker sem v kolenu se cutil bolecino in nestabilnost sem opravil MR kolena, ki je pokazalo da imam rupturo sprednje krizne vezi. Pred 14dnevi sem dobil datum za operacijaki poseg ter da bo rehabilitacijski cas od 4-6mescev...
Ali lahko ponovno oddam obrazec za izplacilo dnevne odskodnine po koncanem zdravljenju.
Ter ali lahko zahtevam za izplacilo invalidnosti.
Za odgovor se zahvaljujem.
Default avatar

Ismet973

Pozdravljeni
Pred dvema legoma sem imel nezgodo na delovnem mestu v tujini. Delcek kovine mi je sel v oko in takoj so me operirali 2 operaciji sem imel v Svici a eno v Ljubljani. Na to oko samo vidim 25 procentov. Zanima me kolika odskodnina je za izguba vida lep pozdrzv
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

domnevamo, da sprašujete za nezgodno zavarovanje, vendar vam lahko podamo zgolj splošen odgovor, saj bi za natančnejšo informacijo morali dobiti vpogled v vašo zavarovalno polico in pogoje. Ocena trajne invalidnosti pri nezgodnem zavarovanju temelji na osnovi zdravstvene dokumentacije, ki jo poda zdravnik cenzor zavarovalnice. Je pa ugotovljen odstotek invalidnosti odvisen od Tabele invalidnosti, ki je sestavni del Splošnih pogojev. Svetujemo vam, da vložite prijavo na zavarovalnico, kjer imate sklenjeno zavarovanje, in priložite vso zdravstveno dokumentacijo, ki jo imate.

Lep pozdrav,
Default avatar

Mičo

Pozdravljeni, med zimskimi počitnicami si je otrok prebil koleno v toplicah. Potrebna je bila obiska pri dežurnem zdravniku kateri mu je zašil rano. Zanima me odgovornost toplic. Za vnaprej se vam lepo zahvaljujem
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni!

Če je do poškodbe prišlo v toplicah, to še ne pomeni, da je podana njihova odškodninska odgovornost. Pri športnih in rekreativnih dejavnostih so poškodbe dokaj pogoste, pa zanje praviloma ni nihče odgovoren. Le če bi upravljavec kopališča storil nekaj narobe, kar bi bilo vzrok za poškodbo, torej če bi bila podana njegova krivda, bi bil odškodninsko odgovoren.

Lep pozdrav,
Default avatar

Študentka112

Pozdravljeni!

Pred enim letom sem imela operacijo cist na jajčnikih, po kateri se mi je na mestu zašitja naredila kila, za katero sem bila ta teden oprerirana. Zanima me, ali bi za čas v bolnici in okrevanje lahko prijela odškodnino, saj gre za postoperativno nastalo kilo?

Hvala!
Lp

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav