Forum.Over.Net

Zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Če ne znate razvozlati zavarovalne police ali se vam zdi, da vaš zavarovalni zastopnik govori v vam neznanem jeziku, če ne veste, kako ravnati v primeru škode ali kaj vse krije vaše zavarovanje, potem ste tu na pravem mestu. O zavarovanjih od a do ž se lahko posvetujete z nami.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Kapitalizacija življenjskega zavarovanja Triglav

Default avatar

silvav

Pred leti smo dali polico življenjskega zavarovanja zavarovalnice Triglav v kapitalizacijo in izplačali so nam predujem. Nekaj sredstev je na polici še ostalo. Če prav razumem smo po tej polici še vedno življenjsko zavarovani za preostalo vsoto. Po tej polici smo bili dodatno še nezgodno zavarovani in zavarovanje v tujini tudi. Zanima nas kaj je s temi zavarovanji. Ali smo še vedno zavarovani po tej polici ali se je ta del s kapitalizacijo prekinil.
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

ob izvedbi kapitalizacije življenjskega zavarovanja zavarovanje še nadalje ostane v veljavi, vendar brez nadaljnjega plačevanja premij. To pomeni, da je zavarovana oseba do poteka zavarovalne pogodbe še vedno zavarovana za primer smrti oz. za izplačilo doživetja, vendar za znižano zavarovalno vsoto ( zavarovalna vsota se skladno s pravili aktuarske stroke izračuna tako, da se matematična rezervacija, ki ustreza plačani premiji, šteje kot enkratna premija, na osnovi katere se nato izračuna znižana zavarovalna vsota). Ob kapitalizaciji ugasnejo vsa dodatna zavarovanja (dodatno nezgodno zavarovanje, dodatno zavarovanje na potovanju v tujino), saj se premija ne plačuje več.

Lep pozdrav,
cron