Med.Over.Net

Kardiologija

Odgovarjajo: prim. Boris Cibic, dr. med., spec. kardiolog

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

prim. Boris Cibic , dr. med., spec. kardiolog

Boris Cibic

VNETJE SRČNE MIŠICE

Default avatar

ETA14

Želela bi vedeti kaj je vzrok in posledica - vnetja srčne mišice.
Default avatar

Boris Cibic

"Vnetje srčne mišice" (miokarditis) je vnetna bolezen v večini primerov posledica virusnih infektov (gripa) ali zaradi imunskih bolezni.Na vnetje srčne mišice kažejo neznačilni znaki: pospešeno bitje srca, spremembe v EKG, neprijetno splošno počutje.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si
Default avatar

tanajalexis

Spoštovani!

Ker sem bolj panik po naravi me samo nekaj zanima.
v soboto sem imela cel dan hudo drisko, v nedeljo sem bila kar vredu, malo izčrpana, včeraj pa sem se počutila zelo slabo. pri zdravniku sem imela kontrolo zaradi mehurja, ta pa mi je brez laboratorija dal diagnozo gripe. vročino sem imela samo v soboto ob driski in malo v nedeljo.
Spošno počutje je za silo, vendar pa ne morem počivati, saj imam majhnega otroka, delam pa prek podjemne pogodbe, kjer bolniške ni, tako da bom šla jutri tudi v službo. imam zaradi tega ker ne mirujem večje možnosti za vnetje srčne mišice ali kakšne ostale zaplete??? v predelu leve dojke me nekAko boli oziroma ščipa že od včeraj., vemndar ni sile.
lahko moje ne počivanje privede do vnetja srčne mišice in kako ga prepoznam?
Utrujena sem bolj kot po navadi, predvoidevam da je to od bolezni..
prosim vas za odgovor. hvala
Default avatar

Tadej22

Spoštovani
Me zanima pred 1 mesec nazaj so hospitaliziran 8 dni v bolnišnici so opravili sve preiskave uz srca tri krat pa kateter in na koncu Mr srce vse izvide su bli normalni edino sam bio pozitiven na rotavirus so me opustili od bolnišnici brez tablete zdravnici prestavljajo da je za blago vnetje srčne mišice edino kar sam dobil 3 mesece bolniški od takrat je minilo mesec pa pol od komisija so mi zaključili na mesec in pol kaj pravite je dovolj časa v mirovanju a lahko začnem z delo
Hvala za odgovor