Med.Over.Net

Kardiologija

Odgovarjajo: prim. Boris Cibic, dr. med., spec. kardiolog

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

prim. Boris Cibic , dr. med., spec. kardiolog

Boris Cibic

Srčni spodbujevalnik

Default avatar

TanjaR

Lep pozdrav!
Stara sem 23 let in pred dvemi meseci sem postala lastnica srčnega spodbujevalnika. Zagotovili so mi, da bom vse stvari lahko počela normalno in več ali manj je temu tako.
Vendar me je osebni kardiolog opozoril, da moram biti previdna pri trgovinah, ki imajo na vhodu nameščene senzorje proti kraji. V vsakem senzorju je čip, ki lahko zmoti pacemaker. Zato me zanima, ali je bolje, da grem v trgovini skozi vhod, ki nima senzorjev (čeprav veliki centri Sloveniji - Mercator, Interspar, Leclerc- takih vhodov nimajo), ali naj grem čim hitreje skozi ali kaj. Ko človek začne premišljevati o tem spozna, da ima takorekoč VSAKA trgovina vhod s senzorjem. Svojemu kardiologu popolnoma zaupam, vendar ne vem, kako naj se obnašam pri takih vhodih. Ali naj grem mirno skozi, ali naj maham naokoli s kartico in zahtevam, da me napotijo na vhod, ki nima teh senzorjev?
Najlepša hvala za odgovor!
Tanja
Default avatar

Boris Cibic

Glede na to, da so vam vstavili spodbujevalnik pred dvema mesecema, sklepam, da so vam vstavili enega od sodobnih, ki ga senzorji v veletrgovinah ne zmotijo. Morda bi nastala motnja, če bi se daljši čas zadrževali v območju senzorja in prav v neposredni bližini. Zato brez skrbi po nakupih.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si