Kardiologija

Odgovarjajo: Andraž Cerar, dr. med., spec. kardiologije in vaskularne medicine

Obvestilo: Forum zaprt, prim. dr. Cibic se poslavlja

Default avatar

Andreja

Zahvala prim. dr. Cibicu in zaslužena upokojitev: Za srce je pustil svoje srce

S prim. dr. Cibicem so se sodelavci Med.Over.Net srečali prvič, ko je že bil zdravnik s petdesetletnimi izkušnjami dela na področju kardiologije in preventive zdravja srca in ožilja. Bolezni srca in ožilja so v začetkih leta 2000 predstavljale najbolj pogosto kronično bolezen in tudi najbolj pogosti vzrok smrti. Tudi danes žal ni veliko bolje.

Z nekoliko strahospoštovanja se spominjam prvih let sodelovanja s tako velikim in priznanim zdravnikom, ki pa je ob vsakem srečanju pokazal delček svoje izjemne človeške narave in skromnosti. Vsako srečanje je bilo takrat in je tako ostalo še do danes, polno sproščenosti, prijaznosti, humorja, navihanosti, modrosti in prijateljstva. Izjemna kolegialnost, odprt pristop do ljudi, tako laikov kot strokovnjakov, pripravljenost na izmenjavo informacij in medsebojno pomoč so vrline, ki jih prim. dr. Cibic izrazi na vsakem srečanju moderatorjev ali osebnem posvetu. Z enako prijaznostjo se pogovarja s strokovnimi kolegi in bolniki, ki stopajo v stik z njim preko Društva za srce. Pri skoraj 99ih letih, kot jih danes ima, je še vedno prostovoljni sodelavec. Pri tem pa ne pozabimo, da je bil pobudnik in en od njegovih ustanoviteljev ter leta vmes zelo aktivni član.

Delo s srcem je njegovo življenjsko poslanstvo.

Pri preventivi srca in srčnih bolezni ter delu z bolniki je prim. dr. Cibic pustil svoje srce. Takšne srčne predanosti, ljubezni do dela z bolniki, potrpljenja in vztrajnosti, ne vidimo pogosto. Morda je celo še nikoli niste videli, če vam ni bila dana priložnost, da ste ga srečali.

Njegova starost in nekoliko nerodnosti pri uporabi tehnologije, mi je omogočilo, da sem se v zadnjih letih z njim srečevala bolj pogosto. Z vsako nadgradnjo portala so prišle določene spremembe, ki jih moral usvojiti na novo, najprej z mojimi kolegi, zadnja leta z mano. Kljub temu, da so mobilna tehnologija in računalniki postali resničnost šele v njegovih poznih letih, se je bil vedno pripravljen naučiti na novo.
Čas učenja novih trikov sva izkoristila tudi za prijetno druženje. Še posebno po tem, ko je v začetku leta 2019 izgubil svojo ženo, s katero je preživel večino življenja. Kar je povzročilo nekaj tedensko odsotnost s foruma, za kar mu je zelo žal in se svojim uporabnikom foruma danes še enkrat opravičuje.

Če je na začetku učnih srečanj, kot sva jih imenovala, bil on »učenec«, se je vloga vmes zamenjala. Toliko modrosti, kot jih v enem stavku pove dr. Cibic, smo slišali samo še od kakšnih svetovno priznanih modrecev, ki jih zdaj radi citiramo v uvodu knjig, diplomskih nalog in vabil. Njegove modrosti so preproste in ob njih duša joče od veselja. Ko ga poslušaš spoznaš, kako enostavno in lepo je življenje.

Prim. dr. Cibic je naredil mnogo za slovensko zdravstvo, bolnike in zdravstvene delavce. S svojim aktivnim delom in udeležbo na skoraj vseh srečanjih Med.Over.Net je pomagal tudi postaviti temelje e-svetovanju v Sloveniji. Odgovoril je na 12.672 vprašanj uporabnikov in prispeval nasvete, ki jih prebira več tisoč ljudi vsak mesec.
Dragi prim. dr. Cibic, hvala, ker smo lahko hodili del poti z vami in hvala za vse odgovore. Zdaj pa zasluženo brez stresa in pritiskov obvestil s foruma naprej. :-) <3

Sporočilo dr. Cibica

p.s. Prim. dr. Cibic se zahvaljuje vsem za potrpljenje pri čakanju na odgovor, kar se je v zadnjih mesecih malo podaljšalo in hkrati opravičuje vsem, ki ga morda tudi niste prejeli.
Naredil je toliko, kolikor je le lahko.

Vse lepo pozdravlja!

Fotografija s 15. letnice delovanja Med.Over.Net:

15. let delovanja Med.Over.Net in dr. Cibic.jpg
(116.01 KiB)

***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.

Moderatorji

Andraž Cerar , dr. med., spec. kardiologije in vaskularne medicine
ACerar