Med.Over.Net

Kardiologija

Aritmija

Default avatar

ela20

Spoštovani, prisem vam zaradi težav, ki me pestijo že dlje časa in sicer že približno 8 let imam ekstrasisteole, ki jih čutim vsakodnevno bila sem že na ultrazvoku srca za katerega so rekli, da je razen manjše prirojene napakice normalen le desni gradient je bil povišan 30 sklepali smo da je zaradi nosečnosti, ker sem ultrazvok delala v nosečnosti, ginekologinja mi je ob morfologiji predpisala aspirin zaradi preklampsije v prejšnji nosečnosti ponovni ultrazvok čez pol leta je bil uredu gradient 26, po porodu so se pojavile hujše težave s preskoki, ki so se začeli pojavljati vsakodnevno, kardiologinja je bila mnenja, da zaenkrat ne potrebujem zdravljenja, svetovala je le dodatek magnezija katerega jemljem.
Sedaj čakam na holter pregled katerega imam čez 2 meseca vendar sem zaradi teh težav že čisto obupana zdaj se je še pridružilo močno razbijanje(čutim razbijanje srca kot bi podivljalo) in včasih utrip naraste tudi čez 140 na min, kar me zelo prestraši ,enkrat se mi je tudi stemnilo pred očmi in to med vožnjo v avtomobilu, razmišljala sem tudi da je mogoče od stresa in poskusila z rastlinskimi pomirjevali vendar ni bilo opaziti razlike, te težave se mi pojavijo točno ob določenem času v mesecu in sicer ob menstruaciji,nekaj časa med tem je uredu razen teh preskokov ,ostali izvidi krvi naj bi bili vsi uredu tudi ščitnica, zanima me kaj bi to povzročalo, ker odgovora nikjer ne dobim na pregledu nisem nikoli imela napada zato tudi nemorem dokazati kaj se takrat dogaja strah me je, da bi lahko bilo le kaj narobe, kar ne opazijo med pregledom.
Opazila sem tudi nihanja tlaka med tem napadom mi naraste tudi do 160/90.
Zahvaljujem se vam za vaše cenjeno mnenje.
Lep pozdrav
Default avatar

Boris Cibic

Opravičujem se za zelo pozen odgovor. Verjetno ga niste več prčakovali. Pri vas se ponavljajo napadi hitrega bitja srca, ki niso nevarni, so pa taki, da vas kar ustrašijo. Sama ste ugotovila, da se v večini primerov "zgodijo" kadar ste živčno napeti. Če se ponavljajo preveč krat lahko vzamete blago pomirjevalo ali greste do nabližje lekarne in kupite pomirjevalno zdravilo (Persen ali podobno)
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si