Med.Over.Net

Kardiologija

Odgovarjajo: prim. Boris Cibic, dr. med., spec. kardiolog

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

prim. Boris Cibic , dr. med., spec. kardiolog

Boris Cibic

Bolecine v predelu srca

Default avatar

Elfi83

Pozdravljeni,

Lepo prosim za nasvet, star sem 35 let, visok 175cm, imam 80 kg
Ze 3 leta imam zbadajoce stiske v predelu srca. Bil sem ze vec krat pri kardiologu, kjer je bil opravljen ekg, uz srca, holter, ekg na kolesu, ct hrbtenice, ct prsnega kosa, ct glave vec kot 10krat opravljen ekg. Izvidi so bili vedno bp, torej brez kaksnikoli sprememb. Prav tako je bil opravljen pregled scitnice, endokrinoloski pregled, vedno je bilo vse bo.
Prav tako mi sumi v glavi, za kar ne ugotovijo razloga.
Zadnje case imam previsok utrip srca do 120 b mirovanjuzaradi katerga sem veckrat obiskal osebnega zdravnika. Pref leti tega ni bilo, krva slika je v mejah normale, malenkost odstopa
Hemoglobin175, par let enako
K-henatokrit 054
Limfociti 3,8
S-bilirubin cel 22
S-alt1, 03
S- holesterol cel 5,25
S hdl holesterol 058
S-trigliceridi 3
Prosim za nasvet katerega zdravnuka lahko se obiscem, in kaj lahko storim da bi se moje stanje izboljsalo. Zeli me namrec stiska pri srcu in imam obcutek kot da me bo zadela kap
Default avatar

Boris Cibic

V dopisu ste navedli, da se pri vas v zadnjih 3 letih še in še ponavljajo "zbadajoči stiski v predelu srca". Škoda, da niste navedli ali nastopajo bolečine pri telesnih obremenitvah. Opravili ste deset krat Ekg (en krat na kolesu) in po en krat še veliko število drugih preiskav (UZ srca, Holter, CT hrbtenice, CT prsnega koša, CT glave, pregled ščitnice, endokrinološki pregled.
Manjka podatek o zdravilih, ki ste že ali še jemljete.
V zadnjem času vas moti na novo nastalo pospešeno bitje srca in šumenje v glavi.
Upam, da so vas zdravniki prepričali, da imate zdravo srce in, da ne potrebujete nobenega zdravila za srce pač pa druge ukrepe, v glavnem skrb za redno gibanje, izogibanje stresnim situacjam in po potrebi jemanjem blagih pomirjeval. Glede gibanja se zelo obnesejo dnevni sprehodi (5 - 6 krat na teden, delno s pospešeno hojo). Od pomirjeval lahko zadostujejo tablete Persen, ki so v prosti prodaji, ki bodo lahko zmanjšale šumenje v glavi. Pri pregledu krvi so ugotovili povečan holesterol, TG in bilirubin. Indiciran posvet pri specialistu.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si