Med.Over.Net

Kardiologija

Odgovarjajo: prim. Boris Cibic, dr. med., spec. kardiolog

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

prim. Boris Cibic , dr. med., spec. kardiolog

Boris Cibic

Nizek krvi tlak glavobol

Default avatar

Dal

Pozdravljeni, stara sem 35 let in imam nizek krvni tlak in velikokrat glavobole (sprememba vremena, premalo tekocine,izpostavljane soncu,veter,ipd). Zanima pa me kako naj se zdravo aktivno ukvarjam s športi kot so tek, gorsko kolo in pohodništvo da me ne bo vsakič bolela glava? Huje je kadar so toplejši dnevi ali pa pozimi ko je veter in mraz. Lepo prosim za nasvet in pomoč. Trenutno si bolečine lajšam s počitkom+več tekočine+nalgesin a je bolje šele naslednji dan ...
Lp
Default avatar

Boris Cibic

Verjetno imate nizke vrednosti krvnega tlaka vse življenje (prirojena hipotenzija) proti katerim medicina še nima ustreznega zdravila. "Bolnikom" koristijo zdrav način življenja z uživanjem bolj slane hrane z obilo tekočin, pogosti polurni sprehodi, uživanje kave. Zelo odsvetujemo naglo vstajanje iz ležečega ali sedečega položaja, itd.
Upam, da ste prebrali mnogo prispevkov v dnevnih časopisih in revijah v katerih so avtorji navajali lastne izkušnje.Več podatkov ste verjetno dobili tudi pri svojih zdravnikih.
P.S. Razpolagam s tremi debelimi učbeniki o srčno-žilnih boleznih, vendar brez koristnih priporočil. Nekoliko koristijo "čaji", ki jih priporoča "Domača lekarna patra Simona Ašiča" Srečno.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si
Default avatar

Dal

Hvala za odgovor.
Ta čas sem opravila se redni preventivni zdravniski pregled in me zanima kaj pomeni da so na EKG ugotovili inverzni T val v V1-V3?
Default avatar

Boris Cibic

Inverzni vali T v V1 - V3 kažejo na možnost slabše prekrvitve manjšega dela srca
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si