Med.Over.Net

Kardiologija

Odgovarjajo: prim. Boris Cibic, dr. med., spec. kardiolog

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

prim. Boris Cibic , dr. med., spec. kardiolog

Boris Cibic

uz srca

Default avatar

zelo prestrašena

Pozdravljeni zaradi zdravljenja z biološkimi zdravili sem vsake štiri mesece na uz srca do sedaj je bilo vse v redu sedaj pa sem dobila izvid ki me je zelo prestrašil naj pa povem da imam motnje v srčnem ritmu že kar precej let in to zgleda tako srce se mi ustavi potem močno vdari se ustavi potem pa spet večkrat hitro vdarja in spet se ustavi zelo neprijeten občutek ko sem to razlagala doktorjem pravijo da je to vse normalno če je zdravo srce...zadnji uz pa je:manjše fibrozne spremembe na lističih mitralne zaklopke, na zaklopki signal minimalne regurgitacije ko mi je začel uz delat se mi je za trenutek ta motnja v ritmu pojavila..na koncu pa piše mnenje ta signal minimalne mitralne regurgitacije sicer pa normalen ehokardiografski izvid zdaj sem pa čisto na tleh kaj je sedaj to ko berem na internetu nič dobrega ne piše...potrebna operacija slabo preživetje itd...že tako sem v skrbeh zarad svoje bolezni sedaj pa kar naenkrat to...ker imam pregled pri svojem zdravniku komaj čez dva tedna mi prosim vi povete kaj je to nevarno res tako kot piše na netu-hvala in lp
Default avatar

Boris Cibic

Hvala za zaupanje. Očitno vas je hudo prestrašil stavek "minimalna mitralna regurgitacija", ki pomeni, da lističi zaklopke tesno ne zapirajo, ko bi morali biti tesno zaprti in puščajo, da se nekaj krvi vrača. Zdravnik, ki vas je pregledal je ugotovil, da se vrača zelo majhna (minimalna) količina krvi, ki je brez posledic.
Kot ste brali v "internetu" je bila ta bolezen v nekdanjih časih težko obvladljiva. Zdaj pa so bolniki mnogo na boljšem in so ob doslednem zdravljenju mnogo let brez posebnih težav in kar je najbolj pomembno, če bolezen napreduje, jo uspešno zdravimo z operacijo. Srečno.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si