Forum: Kardiologija

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

cudno pocutje

Odgovori Nova tema
Default avatar miska37 24 Jan 2018 18:22

Spoštovani,

imam eno vprašanje:
Že nekaj časa se mi dogaja, da ko se uležem in tonem v spanec, da me kar vrže gor, kot da bi pozabila dihati, v prvi sekundi ne morem do sape, potem mi telo preplavi čudna omotica in razbijanje srca, vse skupaj traja kake pol minute, v glavnem nič kaj prijeten občutek. Čez dan teh težav nimam. Nekaj časa sem imela težave z blago povišanim tlakom, ki je zdaj ok, razen tu pa tam še poskoči, ko imam kake stresne situacije. Lani sem imela ultrazvok srca in ekg, pa je bilo vse v mejah normale.
Zadnje časa opažam tudi čuden pritisk v prsih oz. malo nižje (cel predel), ne vem ali je to kislina? ker nekega občutka spahovanja itd nimam, mam pa tak napet občutek, kot ko se človeku ne more spahniti in ga tišči. Imam tudi težave z občasno tesnobo. Zdravil ne jemljem. Prosim za vaš nasvet, Kaj naj naredim oz kaj bi to lahko bilo? A mislite, da je kaj narobe s srcem?
Hvala za odgovor.

Lp!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Boris Cibic 5 Feb 2018 11:07

Mislim, da imate zdravo srce in, da imate občasno neredne (prezgodnje) srčne utripe zaradi "stresnih" vplivov . Priporočam zdrav način življenja, redno gibanje (na pr. polurne sprehode 5 - 6 krat na teden, delno s pospešeno hojo), izogibanje stresnim situacijm (kajenje, čezmerno uživanje kave ali alkohola, pretirane duševne obremenitve, nezaposlenost, neskladja, nezadostni nočni počitki, itd.).

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh