Forum: Kardiologija

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

Srce ali kaj drugega?

Odgovori Nova tema
Default avatar Ugankar17 12 Jan 2018 18:05

Spostovani,
pisala sem vam ze zaradi aritmij, tokrat je dogajanje malce drugacno.
Pred stirmi dnevi sem odsla na pohod - dve uri hitre hoje po strmem terenu. Med samo hojo ni bilo posebnosti, razen visokega utripa, ki ga predpisujem pomanjkanju kondicije. Dve uri po samem pohodu pa sem se pocutila nenormalno utrujeno, kot da sem telo prevec izcrpala, imela sem ogromno ekstrasistol in napetost pri srcu. Ko sem sla spat, mi je srce za 10 sekund padlo v neko stanje gomazenja, nato je bilo vredu. Naslednji dan sem imela vec taksnih napadov gomazenja tudi cez dan, cez dva dni pa me je med hojo po stanovanju prijela levo od prsnice grozna pekoca stiskajoca bolecina, ki je trajala okoli dve minuti. Zraven me je spremlajla bolecina po levi strani vratu. Po napadu sem se cel dan cutila napetost, da pa o aritmiji ne govorim. Gomazenja in preskakovanja je bilo tako veliko, da sem obiskala urgenco. Izvidi so bili vredu, vendar so me prestrasili, saj so rekli, da s takimi napadi pri mojih letih ni sale (25let) in da mi ne morejo zagotoviti, da taksen napad ne bi pripeljal do najhujsega.
Naj se povem, da smo en dan pred tem praznovali rojstni dan, po dolgem casu sem spila dve pivi in skadila par cigaret.
Ne vem vec kaj naj storim, ker vem da imam srce zdravo, opravila sem vse preiskave, razen invazivnih. Moja zdravnica me ne jemlje vec resno, tudi nobeden kardiolog ne, ces da ni nic nevarnega in naj ze odneham.
Zanima me ali obstaja se kaksna preiskava, ki pokaze morda kaksno skrito nepravilnost delovanja srca, ki se z neinvazivnimi metodami lahko izmuzne in bi jo lahko opravila samoplacnisko. In pa zakaj tako nenadna po obcutku ' usodna' bolecina pri srcu, ce naj bi bilo srce zdravo.
Za odgovor se vam iskreno zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Boris Cibic 15 Jan 2018 13:08

Hvala za zaupanje. Vaš dopis sem temeljito prebral dva krat in zdaj, ko vam pišem odgovor, ga ponovno prebiram. Pozoren sem bil na besede "poiskala urgenco" in "izvidi so bili v redu" in v nadaljevanju "so me prestrašili" saj so rekli , da s takimi napadi "pri mojih letih 25 let ni šale" in, da lahko pride do "najhujšega". Omenili ste, da ste dan pred tem dogodkom pri praznovanju r.d. pokadili par cigaret in izpili malo piva. Moti vas, da vas izbrana zdravnica "ne jemlje več resno" in, da tudi kardiologi niso pri vas ugotovili bolezni srca.
Glede na vsebino dopisa sklepam, da ste zaradi težav "pri srcu" že bili več krat pregledani in, da niso zdravniki do sedaj ugotovili "organske" bolezni srca, kljub več pregledov. Mislim, da jim lahko verjamete in, da gre pri vas samo za funkcionalne motnje delovanja srca zaradi stresnih vplivov (kajenje, nezdrav način življenja, neskladja v družini ali v družbi, na delovnem mestu, brezposelnost, itd.). Za pravilen odgovor imam premalo podatkov. Predvsem me zanima ali živite "na zdrav način življenja" in ali redno uživate predpisana zdravila (na pr. anksiolitike). Srečno.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh