Forum: Kardiologija

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

Čudna bolečina

Odgovori Nova tema
Default avatar v skrbeh 3 Jan 2018 15:52

Spoštovani,
na nas se obračam z vprašanjem in sicer sem včeraj zvečer v prsnem košu (najprej v predelu žličke), potem pa širše na levi strani prsnega koša začutila bolečino, ki je trajala nekaj časa. Ker me včasih v predelu žličke boli, se s tem nisem preveč ukvarjala, saj naj bi bila v tem predelu bolečina zaradi prebave (po besedah mojega zdravnika izpred nekaj let nazaj...), ki čez čas izgine.
Ker me je tokrat bolelo drugače, nekako širše in ne samo pri žlički, hkrati pa me je začela boleti še cela leva roka, sem se ustrašila, kaj bi to lahko bilo. V tem času nisem počela nič posebnega, bolečina je prišla kar naenkrat. Nato je bolečina v prsnem košu popustila, zato k zdravniku nisem šla, roka pa me je še bolela tudi, ko sem šla spat, roko sem sicer lahko dvignila... Zjutraj je bilo vse spet v redu. Ali menite, da me mora situacija kaj skrbeti? Kaj lahko storim s tem v zvezi, saj sem se zelo prestrašila, da ni bila kap ali kaj podobnega?
Vnaprej se vam najlepše zahvaljujem za vaš odgovor in vas lepo pozdravljam.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Boris Cibic 5 Jan 2018 10:06

Škoda, da niste sporočili tudi vaše starosti. Upam, da ni bilo nič hudega. Vsekakor vam želim povedati, da taka bolečina, kakršno ste opisali je lahko živčnega izvora, ali posledica krčenja srčne žile, ki je pri mladih izredno redka in običajna pri starejših ljudeh. Imate visok krvni tlak? povišane vrednosti holesterola? kadite? Srečno.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Boris Cibic 5 Jan 2018 10:13

Odgovor poslan.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh