Med.Over.Net

Kardiologija

Odgovarjajo: prim. Boris Cibic, dr. med., spec. kardiolog

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

prim. Boris Cibic , dr. med., spec. kardiolog

Boris Cibic

Zdravljeneje po Miokarditisu

Default avatar

Svaruncek

Pozdravljeni

Konec avgusta sem imel miokardits in se en teden zdravil v UKC LJ. Med zdravljenjem so opravili ultrazvok srca in MR srca. V seprembru sem imel ultrazvok srca, (izvidi so bili dobri), 13. 11. 2017 sem imel prvi pregled pri kardiologu, ki pa mi je kljub vprašanjem povedal zelo malo, saj je nadomeščal mojo kardiologinjo. Izvidi so bili tudi tokrat dobri. Od žačetka zdravljenja vsako jutro jemlem po pol tablete bioprexanila in nebileta.
Prresenetilo me je, da se bom moral kljub dobremu zdravljenju bolezni izogbati še 5 mesecev fizičnim naporom, vsem športom in iskanju določenih zaposlitev. Presenetilo pa me je zato, ker so mi v bolnici zagotovili, da bo zdravje trajalo pol leta.
Muči pa me tudi, ker nisem prejel konkretnih navodil, kako naj poteka zdravljenje, samo da naj vse stvari delam počasi, sprehodi po ravnini in da je za to bolezen ključen počitek. Sedaj ko pa je nekaj časa že minilo pa imam nešteto vprašanj, na katere mi jih moj osebni zdravnik ne zna odgovoriti, naslednji pregled pa imam šele v konec maja prihodnje leto. Zato bi prosil za kakaršen koli nasvet, ter kako je z gibanjem in telesno aktivnostjo.
Že v naprej se vam lepo zahvaljujem. Lep pozdrav
Default avatar

Boris Cibic

Pri miokarditisu se moč srca zelo zmanjša in iz tega stanja se zelo počasi vrne na normalno stanje, kar traja več mesecev. Zato je navodilo, da se bolnik po prebolelem miokarditisu sme zelo polagoma vedno bolj obremenjevati skozi več mesecev. Če živite v Ljubljani ali blizu se lahko zglasite (Društvo za srce, Dalmatinova 10. Tel 01.2347.555). Srečno.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si
Default avatar

Svaruncek

Super, najlepša vam hvala za odgovor.

Lep pozdrav, Tomaž
Default avatar

Boris Cibic

Odgovor že poslan.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si